Stamppot raapstelen

Stamppot raapstelen is een heerlijk wintergerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van knapperige raapstelen, aardappelen en uien. De smaak wordt versterkt door de roomboter en de kruiden die je erbij gebruikt. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke stamppot te maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram raapstelen

– 2 uien

– 2 eetlepels roomboter

– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, peterselie)

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes.

3. Was de raapstelen en snijd ze in kleine stukjes.

4. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.

5. Voeg de uien en raapstelen toe en kook nog 5 minuten.

6. Giet het kookvocht af en voeg de roomboter, kruiden, zout en peper toe.

7. Stamp de aardappelen, uien en raapstelen met een aardappelstamper tot een puree.

8. Serveer de stamppot warm met wat extra roomboter.

Stamppot raapstelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven