Zalmsalade met gekookt ei voor op brood of toast

Deze zalmsalade met gekookt ei stond vroeger bij ons thuis altijd op tafel op verjaardagsfeestjes. Smullen geblazen was dat altijd. Lekker op toastjes en als er wat over bleef de volgende dag ook op brood. Yummie!

sandwich zalmsalade met gekookt ei

Zelf maak ik deze salade niet zo heel vaak, in ieder geval niet zo vaak als ik zou willen, en dat heeft alles te maken met de prijs. Zalm in blik is namelijk best duur. Tenminste dat vind ik dan hè. Maar soms moet je jezelf ook even verwennen, of misschien je gasten. En daar is deze zalmsalade met gekookt ei echt supergeschikt voor.

Ik maakte dit keer een kleine hoeveelheid omdat ik nog een half blikje zalm over had nadat ik Pasta met zalm en raapstelen gemaakt had. Normaal zou ik een groot blikje zalm gebruiken en dan de rest verdubbelen, of naar smaak natuurlijk. Het blijft jouw feestje. De salade is natuurlijk ook perfect om mee te nemen voor een picknick. En het is eindelijk picknickweer!

Recept Zalmsalade met gekookt ei

Wat heb ik gebruikt?
(2 porties)

 • 1/2 blikje zalm
 • 1/4 (rode) ui
 • 2 theelepels augurkblokjes, of 1 kleine augurk in blokjes
 • 1 volle eetlepel mayonaise
 • 1  hardgekookt ei
 • zout en peper, naar smaak
 • 1 theelepel kappertjes

Hoe heb ik het gemaakt?

Zorg ervoor dat er geen graatjes meer in de zalm zitten. Prak de zalm met een vork. Prak het ei of snijd deze in kleine blokjes. Je kunt het ei natuurlijk ook in stukjes hakken met een mes. Snipper de ui. 

Schep de mayonaise bij de zalm en roer dit samen met het ei, de ui, de kappertjes en de blokjes augurk goed door. Proef de salade en kruid met zout en peper naar smaak.

Smeer de salade op een boterham, een lekker broodje of op toast.

Eet smakelijk!

Meer salades voor op brood of toast maken? Probeer dan ook eens deze eiersalade:

eiersalade met lenteui

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

22 reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Dat is nog eens wat anders dan een boterham met kaas! Ik houd erg van zalm, maar gekookt ei vind ik altijd zo stinken.

  • Sandra schreef:

   Haha, ik vind dat zo grappig. Ik geef toe dat een gekookt ei niet heel fruitig ruikt, maar het is een bepaald groepje mensen dat er niet zo goed tegen kan… Ik kan daarentegen niet tegen de geur van pinda’s. Als iemand naast me in de bios pinda’s zit te eten, vind ik dat heel storend… 😉

 2. Maaike schreef:

  Klinkt lekker. Meestal maak ik vooral eiersalade maar dit is wel voor de variatie erg leuk!

 3. Fleur schreef:

  Lekker! Ik deed het vroeger vaak met tonijn op brood. Moet ik echt weer een keertje doen

 4. Astrid schreef:

  Hmm! Lekker hoor en makkelijk te maken. Ik denk dat dit bij mij thuis wel in de smaak zou vallen.

 5. Fleur schreef:

  Heerlijk! Ik maakte die ook vaak met ei of tonijn uit blik

  • Sandra schreef:

   Ook lekker inderdaad! Ook al maak ik die dan weer net anders. Ik vind het lekker om kleine stukjes paprika in tonijnsalade te doen. En dan geen mayo, maar een beetje olijfolie. Mmm, die staat hier nog niet… 🙂

 6. MamaPlaneet schreef:

  Ook al ziet het er echt lekker uit, ik zou het niet gauw eten. Ik lust namelijk geen vis. Maar ik denk dat mijn moeder hier wel heel blij van gaat worden.

 7. sabine schreef:

  Hmm lekker hoor, ik Zweden eten we veel zalm. Dit ga ik zeker proberen.

 8. Manon schreef:

  Ziet er goed uit. dit kan wel iets voor mijn moeder zijn voor op brood

 9. priscilla schreef:

  Super lekker! Zo maak ik het zelf ook erg graag, alleen dan zonder de kappertjes.

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het er lekker uitzien! Ik houd bovendien erg van zalm. Alleen het gekookte ei vind ik minder: die stinken altijd zo…

 11. Bianca schreef:

  Dat ziet er weer lekker uit! Na de zomervakantie hoef ik mij niet te vervelen, met al die recepten die ik nog wil uitproberen van je website haha

 12. Verena schreef:

  Weer een lekker recept! Krijg er meteen trek van 🙂

 13. layla schreef:

  Niet alleen lekker op brood maar ook op rijstewafels en crackers! Ziet er erg lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.