Zalm en groenten uit de oven

Soms weet ik het echt niet meer. Wat zal ik nu weer eten. Overigens gebeurt dat meestal op de dagen waarop ik om de een of andere reden heel erg moe en futloos ben. Dan moet het iets makkelijks zijn. En iets smakelijkers dan een diepvriespizza uit de oven. De oven leent zich natuurlijk wel voor een makkelijke maaltijd. Zoals vis uit de oven.

Ovenschotel van zalm en groenten

Dit recept kreeg ik ooit van een goede vriendin die net zo gek op koken is als ik. Tegenwoordig waagt zij zich aan exotischere gerechten in het verre Brazilië met ingrediënten die daar veel smakelijker zijn dan hier. Ik moet dan ook hard sparen om daar eens op bezoek te gaan! Zijn er toevallig sponsoren in de buurt?

In ieder geval werd het een stukje vis met daarover een flinke hoeveelheid groenten die samen in de oven een heerlijke maaltijd werden. Het lekkerste is dit recept natuurlijk met verse vis, maar bij gebrek aan budget werd het de diepvrieszalm van de Albert Heijn. Ja ja, ik weet het, het kan veel beter. Maar voor nu even de goedkoopste versie.

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 2 stukjes zalmfilet, uit de diepvries van de Appie
– 1 courgette, in plakjes of stukjes
– 1 paprika, in stukjes
– 2 handjes cherry tomaatjes
– olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– zout en peper
– een scheutje witte wijn of water

Hoe maak je het?

Laat de zalmfilets ontdooien volgens aanwijzingen op de verpakking. 

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschotel in met olijfolie.

Leg de stukjes zalm in de ovenschotel. Zorg dat ze niet te dicht tegen elkaar aan liggen zodat je ze er makkelijk weer uit kunt scheppen. 

Verdeel de paprika en de courgette over de vis. Verdeel de cherry tomaatjes over de schotel. Strooi de kruiden over de groenten en de vis en kruidt met zout en peper.

Schenk een scheutje wijn of water over de schotel en druppel er daarna olijfolie over. 

Bak de schotel in de oven voor ca 15 minuten. Check dan of de vis gaar is. Zo niet, laat hem dan nog even staan. 

Serveer met rijst, pasta, gekookte of gebakken aardappels of een stokbroodje met kruidenboter.

Eet smakelijk! Pas wel op met de tomaatjes, die kunnen flink heet zijn.

Tip: Je kunt dit gerecht met allerlei soorten groenten maken. Kijk zelf wat je lekker vindt. Champignons zijn er ook erg lekker bij. Je kunt ook een ander soort vis kiezen.

Tip: Varieer met de kruiden. Ook hier geldt, doe wat je lekker vindt.

Tip: Strooi een beetje geraspte kaas over het geheel.

Tip: Serveer met rijst met pesto erdoor. Of pasta met pesto erdoor. Dat is ook erg smakelijk. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

12 reacties

 1. Justin schreef:

  Het was een heerlijk recept! Thanks 🙂

 2. Melissa schreef:

  Oh ik ben gek op zalm… en mijn man en kids trouwens ook…. dus dit gaan we heel snel proberen. Ik denk misschien vanavond al… want ik had nog geen idee, dus ik denk dat we vanavond heerlijk gaan smullen… ik laat weten hoe het was…

 3. Fleur schreef:

  Ik ben gek op zalm, maar helaas mijn kinderen minder. Maar ik ga het recept toch eens voor ze maken, mss veranderen ze van gedachten

  • Sandra schreef:

   Je kunt het ook heel goed met andere vis maken hoor. 🙂 Eigenlijk is dit een soort standaard recept wat je kunt gebruiken voor vis. 🙂

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind zalm uit de oven echt verrukkelijk. Maar hoe voorkom je dat de zalm droog wordt? De laatste tijd krijg ik hem nooit meer lekker gaar. Altijd zo vies droog!

 5. Mieke schreef:

  Dit ga ik vanavond proberen 🙂 Thanks voor de inspiratie!! X

 6. Madelon schreef:

  Dit ga ik zeker eens proberen ziet er weer verrukkelijk uit heerlijk!

 7. Marion Stam schreef:

  Deze zalm met groente lijkt mij erg lekker. Wij doen op dit moment een atkin-dieet (of iets wat erop lijkt) en als je het brood weglaat en van alle ingredienten wat meer neemt heb je een volwaardige maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.