Yoghurt met aardbeien en rozenwater

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Yep. Alleen komt het er bij mij vaak niet van. Ik ben te druk in de weer en stel het steeds uit of ik heb gewoon geen trek. Daar moet ik echt verandering in brengen, maar het blijft een lastige slechte eigenschap om te doorbreken. Niet dat ik niet weet wat een lekker ontbijtje is hoor. Kijk maar naar deze Yoghurt met aardbeien en rozenwater. Ziet dat er niet yummie uit? Ik zal je iets verklappen: dat was het ook! 🙂

yoghurt met aardbeien en rozenwater

Van de week stond er een mannetje op de markt heerlijke aardbeien te verkopen. Drie dozen voor € 2,50. Ja, dat is natuurlijk een koopje. Maar wat moet je nu met zo’n berg aardbeien? Opeten, ja. Grapjas. En ze zijn inderdaad lekker op beschuit met een beetje suiker. Of zo uit het vuistje. Allemaal prima opties, maar het probleem met fruit bij mij is dat het vaak te lang blijft liggen. Ik had nu ook al een paar aardbeitjes die wat beurse plekken begonnen te krijgen.

Dan wordt het bij mij tijd voor plan B. Wat kan ik nog meer met aardbeien. Aardbeiensoep maken? Dat had ik wel eens ergens gegeten. Daar zat rozenwater in. Laat ik dat nu ook nog eens in huis hebben. Ik vind dat zo lekker! Jullie ook? Alleen van die geur wordt ik al gelukkig. Dus aardbeien en rozenwater. Dan moet er ook munt bij, vond ik. Dus snel even naar de Turkse supermarkt, want daar kost een flinke bos maar 40 cent. En dan kan ik ook weer lekker muntthee drinken.

De ingrediënten waren duidelijk, maar nu? Wat nu als ik een saus maak voor door de yoghurt! En dat is me toch lekker. Een yoghurt met aardbeien en rozenwater dus. Een perfect ontbijt op een warme dag als vandaag. Of als lunch. Waarom ook niet!

Recept Yoghurt met aardbeien en rozenwater

Wat heb je nodig?
(2 porties)

 • 150 gram aardbeien
 • 6 aardbeien, in plakjes
 • 8 blaadjes munt
 • 2 theelepels rozenwater
 • schepje (poeder)suiker, optioneel
 • yoghurt, ik had Turkse
 • muesli, cruesli of havermout

Hoe maak je het?

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en doe de 150 gram in een (maat)beker of een hoge kom waar een staafmixer in past. Voeg hieraan de blaadjes munt toe. Blender dit tot je een dikke saus hebt.

Voeg nu de rozenwater toe en roer dit goed door. Proef de saus en voeg eventueel nog wat rozenwater toe als je dat lekker vindt. Let wel op dat je niet teveel toevoegt. Als je de saus niet zoet genoeg vindt, kun je nu een beetje (poeder)suiker toevoegen. Roer weer goed door en proef of hij nu naar smaak is.

Snij de overgebleven 6 aardbeien in plakjes.

Verdeel de saus over twee diepe kommen. Schep hierop de hoeveelheid gewenste yoghurt. (Ik had drie flinke scheppen Turkse yoghurt.) Verdeel hierover wat muesli, cruesli of havermout als je dat lekker vindt. Verdeel daarover de aardbeien en het ontbijt is klaar! 

Eet smakelijk!

Tip: je kunt ook noten en havermout als topping toevoegen. Eigenlijk kun je gewoon doen waar je zin in hebt. Als je maar geniet. 🙂

Ben jij wel goed ontbijten? Probeer dan eens een Engels ontbijtje:

engels ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

68 reacties

 1. Maaike schreef:

  Oh dat klinkt lekker en weer eens iets anders als standaard, yoghurt met fruit en muesli! Ik ga hem onthouden voor binnenkort!

  • Sandra schreef:

   Leuk, Maaike! Ja, ik dacht laat ik eens doen alsof ik een toetje maak. Haha… Ik denk dat die aardbeiensaus trouwens ook prima smaakt bij ijs… Yummie. 😉

 2. Fleur schreef:

  Dat zit er heerlijk uit, al eet ik een Engels ontbijtje op zijn tijd ook erg graag. Met name witte bonen op brood. Wist je dat dat een zeer gelanceerde maaltijd is qua koolhydraten, eiwitten en vetten?

  • Sandra schreef:

   Ja, ik ben ook gek op een Engels ontbijtje. Ik vind het jammer dat die worstjes hier niet te krijgen zijn. En de black pudding zoals ze die daar maken.
   Echt? Ik ga snel weer een Engels ontbijt eten… Haha… Als ik in Londen ben, ontbijt ik daar altijd mee en dan loop ik daarop de hele dag Londen door. 🙂

 3. Jasmijn Dennink schreef:

  Klinkt goed! Ik ben wel van het ontbijten en het liefst met havermout. Aarbeien maakt het alleen maar lekkerder natuurlijk 😀

 4. Emma schreef:

  Oe dat klinkt lekker, ik ben een aardbeien en havermout freak, je kan er zoveel kanten mee op. Ik houd gelukkig wel van ontbijten, maar het liefste wel met havermout en niet met een vol vette English breakfast haha.

  • Sandra schreef:

   Haha, zo vet is een Engels ontbijt niet hoor. Vooral niet als je het in de oven bereid. Dat kan namelijk ook. Ik ontbijt in Londen altijd met een Engels ontbijt, loop dan door tot in de middag. Dan eet ik een lichte maaltijd en ’s avonds nog een kleine salade. Dat werkt perfect. Ik ben ook altijd afgevallen als ik terugkom uit Londen. 😉

 5. Carrieremamma schreef:

  Over budget gesproken, als je de aardbeien plantjes zelf hebt staan gaan ze jaren mee en heb je ieder jaar zelf aardbeien ?.
  Leuk recept is ook eigen likeur maken. Heb ik een blog over geschreven.

  • Sandra schreef:

   Dat is zeker nog meer budget! Helaas heb ik daar zelf geen ruimte voor. En je moet wel oppassen in je tuin, want het is nogal een woekerplant. Straks heb je enkel nog aardbeien. Haha…
   Wat leuk van die likeur. Je had dat linkje wel hier mogen plaatsen hoor!

 6. Claudia schreef:

  Dat Engels ontbijt komt goed van pas als ik de avond ervoor teveel alcoholische versnapperingen heb gehad hahaha maar dat ontbijtje van jou met aardbeien ziet er heeelijk uit!

 7. Bianca schreef:

  Liefde voor aardbeien ziet er super uit! Een Engels ontbijtje is ook heerlijk, alleen heb ik liever met dit warme weer toch een bakje aardbeien 🙂

 8. Judith schreef:

  Ik hou zo van rozenwater, maar meestal alleen als limonade. Ik ga x proberen sausje van te maken

  • Sandra schreef:

   Oe, als limonade. Dat heb ik dus nog niet eens geprobeerd. Stom zeg. Ik weet wel dat rozenwater ook heerlijk is in muffins… 😉

 9. Merel schreef:

  Aardbeien en yoghurt vind ik heerlijk. Rozenwater ken ik eigenlijk alleen maar om mee te baden, niet als ingrediënt. Door de associatie die ik ermee heb zal ik het denk ik niet snel in mijn eten gebruiken ?

 10. elke schreef:

  Nog nooit rozenwater geprobeerd, maar je maakt me wel enorm benieuwd! Lijkt me zeker een heerlijke combinatie!

 11. anne schreef:

  Dat ziet er lekker uit! Waar haal je de rozenwater die geschikt is voor consumptie? Ben heel benieuwd en ga het zeker binnenkort maken met de aardbeien uit eigen tuin 🙂

 12. Lotte schreef:

  Dit klinkt goed! Vandaag alleen geheel vegan gegaan van wegen eiwit allergie haha, dus ga is even denken waar ik de aardbeien saus bij kan gaan gebruiken 😀

  • Sandra schreef:

   Lotte, ik had nog wat over en dat heb ik gemengd met 7up en ijsblokjes. Je kunt het ook mengen met prosecco als je aan de borrel gaat. Haha

 13. Melissa schreef:

  Ohhhh dat ziet er lekker uit. Dit gaan we zeker een proberen . 🙂

 14. Chantal schreef:

  O wauw dit klinkt echt heel lekker! Dit wil ik wel uitproberen! Xxx

 15. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ontbijt alleen maar met een boterham met hagelslag… Dit een stuk creatiever zeg!

 16. Ana Rita schreef:

  Hmm deze ziet er heerlijk uit!

 17. Chantal Janssen schreef:

  Klinkt als een heerlijk ontbijt!! Ik ben gek op aardbeien en yoghurt. Rozenwater heb ik nog niet geproefd, dus ben benieuwd geworden!

 18. Madelon schreef:

  Ziet er lekker uit zeg. Rozenwater ken ik niet icm eten. Ga het eens proberen

 19. MamaPlaneet schreef:

  Ah hier had je het laatst over. Met rozenwater? Ik gebruik het nooit. Lijkt mij heerlijk. Ik zet een aantal ingredienten op mijn boodschappenlijst.

 20. Anne-Marie schreef:

  Wat een heerlijke combi. Hartjes voor rozenwater!! Heb momenteel last van een rozenlimonade verslaving 🙂

 21. annelotte schreef:

  Ik heb nog nooit rozenwater gebruikt, maar in combinatie met die aardbeien etc…
  Ik denk nu echt dat ik het moet gaan proberen!!
  Ben trouwens wel meer lekkere recepten tegengekomen op je blog 🙂

  • Sandra schreef:

   Leuk dat je het wilt proberen, Annelotte!
   En leuk om te horen dat je meer lekkere dingen hebt gezien. We doen ons best. 🙂

 22. sabine schreef:

  Ik moest even denken aan rozenwater voor je gezicht haha! Maar blijkbaar kun je ook rozenwater eten, dat wist ik niet haha 🙂

 23. Saranda schreef:

  Dit ziet er echt heerlijk uit en lijkt me helemaal niet lastig om te maken! Ik zou eigenlijk wat vaker yoghurt moeten eten 🙂

 24. Xenia schreef:

  Klinkt erg lekker! Aardbeien doen het altijd goed:)
  Rozenwater heb ik nog nooit gebruikt, maar wie weet

  • Sandra schreef:

   Ik zou willen zeggen, ruik er eens aan, maar dan heb je het ‘zegel’ verbroken. Rozenwater is echt zo lekker! Ook in gebakjes. En als limonade heb ik geleerd uit de reacties. Natuurlijk ook al uitgeprobeerd en yum-mie! Haha..

 25. Marijke schreef:

  Klinkt ook lekker als toetje!
  En ik moet op zoek naar rozenwater!

 26. Sophie schreef:

  Hmmmmm!!!

 27. Kreanimo schreef:

  Wow, dit ziet er ook goed uit.
  Rozenwater, dat wist ik niet eens dat je dat in een gerecht kon doen … neen, ik ben echt geen chef!

  • Sandra schreef:

   Haha, je bent niet de enige hoor. Eenderde kent het, eenderde had er nog nooit van gehoord en het andere derde deel gebruikt het als verzorgingsproduct. Maar het is echt heeeel lekker!

 28. Dit ziet er super lekker uit! Ik wist helemaal niet dat je rozenwater aan je eten kon toevoegen.

 29. Annemarel schreef:

  Oh heerlijk. Dit zijn echt mijn soort ontbijtjes. Dat Engelse ontbijt onderaan kan me echt gestolen worden 🙂

 30. Marsha schreef:

  Het klinkt echt heerlijk! Ik had zelf nog nooit gehoord van rozenwater. Goede tip!

 31. esther schreef:

  Lijkt me heerlijk! Ik zou het dan met kokosyoghurt doen, ben ik echt verslaafd aan, sowieso aan alles waar het woord kokos inzit 😉 Rozenwater klinkt top!

 32. layla schreef:

  Een turks ontbijt is ook zo zwaar als een engels ontbijt. Ik hou meer van een licht en luchtig ontbijt

 33. cindy schreef:

  Een recept met rozenwater ben ik nog nooit tegengekomen tenzij in marsepein maar dit ziet er wel heerlijk uit! Eigenlijk perfect voor op het einde va de week als je je aardbeien eigenlijk beu bent :p

  • Sandra schreef:

   Ja dat! Of als ze snel op moeten. En ik heb een restantje van de ‘saus’ gemengd met lemon drink en ijsblokjes. Dat werd een heerlijk zomers drankje. Ik kreeg gelijk nog veel meer ideeën! hahaha….

 34. Astrid schreef:

  Rozenwater eten? Serieus nog nooit van gehoord! Klinkt wel interessant, maar ik denk niet dat ik dit ga proberen :p Doe het wel zonder het rozenwater, ziet er lekker genoeg uit

 35. Lonneke schreef:

  Deze combi lijkt me erg lekker, ben bewuster bezig met voeding waaronder ontbijt en fruit.

 36. Blog En Beauty schreef:

  Dat Engels ontbijtje ziet er ook lekker uit hoor. Ik eet wel wat bewuster en begin altijd met en ontbijt.

  • Sandra schreef:

   Wat goed dat jij dat doet. Ik moet mezelf echt dwingen. Vandaag ook weer overgeslagen. En een Engels ontbijtje kan ik ook zeer waarderen, ook al eet ik het eerder voor lunch als ik het zelf maak. Hahahaha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.