Go Back
spicey uienbonensoep met rijst

Spicey uienbonensoep met rijst

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 porties

Ingredi├źnten
  

  • 3 uien in dunne halve ringen
  • 1┬Ż theelepel Garam Massala
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 potje runderbouillon met vlees
  • 3 potjes water
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 flinke theelepel sambal oelek
  • 250 gram soepballetjes (optioneel)
  • 1 blikje (400gram) bruine bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 prei in dunne ringen
  • 200 gram rijst
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit olie in een soeppan en bak hierin de uienringen met een beetje zout op laag vuur tot ze bruin zijn. Roer ze regelmatig door. Dit duurt zo'n 15 tot 20 minuutjes, dus je moet even geduld hebben.
  • Kook intussen de rijst zoals je gewend bent of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het geeft niet als de rijst afkoelt, want in de soep warmt hij direct weer op.
  • Voeg, als de uien mooi bruin gekleurd zijn, de Garam Massala toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de bloem toe en bak deze ook even mee.
  • Blus de uien af met de bouillon uit het potje en schenk er daarna nog drie volle potjes met water toe. Roer het door.
  • Voeg nu de ketjap manis en sambal toe en roer goed door. Laat het geheel aan de kook komen en laat het op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef de soep en voeg eventueel nog wat ketjap en sambal toe. Of wat zout en peper naar smaak.
  • Doe nu de gehaktballetjes en bonen in de soep, roer door en laat de soep nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Verdeel de rijst en ringen prei over diepe borden of een grote soepkommen en schenk hierover de soep.