Vegetarische Oosterse tomatensoep

Vegetarische Oosterse tomatensoep
3 votes

Nog steeds ben ik op zoek naar lekkere 1-persoons gerechten waarbij je vooral niet teveel aan restjes overhoudt. Het liefst zelfs helemaal geen restjes. Afgelopen week waren bij de Albert Heijn weer de kleinverpakkingen in de aanbieding. Eigenlijk koop ik deze zakjes nooit, want dat is duurkoop als je dat vergelijkt met het zelf snijden van groenten. Maar als ze dan toch in de aanbieding zijn dan kan ik net zo goed die kans gebruiken om ermee te experimenteren en er 1-persoons gerechten mee proberen te maken. Dat is met deze Vegetarische Oosterse tomatensoep niet gelukt.

vegetarische oosterse tomatensoep

 

Was ie niet lekker dan? Nee, hij was juist superlekker. En je kunt het best een 1-persoonsgerecht noemen, maar je kon van het uiteindelijke resultaat toch echt met z’n tweeën eten. Of er twee keer zelf van eten. Daar was hij sowieso lekker genoeg voor. Het lijkt een beetje op een Chinese tomatensoep, maar dan veel minder zoet en met lekker veel groenten erin. Een vegetarische Oosterse tomatensoep dus. Yummie en gezond!

Recept Vegetarische Oosterse tomatensoep

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 250 gram Chinese roerbakgroenten
– 150 gram champignons, in plakjes
– 2 groentenbouillonblokjes
– 1,1 liter water
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel ketjap manis
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 100 gram mihoen (rijstnoedels)
– 140 gram tomatenpuree
– zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze uitlekken in een vergiet, nadat je het hebt afgespoeld met koud water.

Doe het water en de bouillonblokjes in een pan en verwarm dit zodat de blokjes opgenomen worden in het water.

Voeg nu de tomatenpuree, knoflook, suiker en ketjap toe en roer dit goed door tot een egale vloeistof. Doe ook de champignons in de pan en breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 5 minuutjes pruttelen.

Doe nu de groenten in de pan en laat ze ca 3 minuutjes zachtjes meekoken. Ze moeten wel gaar, maar niet zacht worden. Proef de soep en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Verdeel de mihoen over twee diepe borden of grote kommen en schenk daarover de hete soep. 

Eet smakelijk!

Tip:
– je kunt de soep binden als je een wat dikkere soep wilt. Los hiervoor 1 eetlepel op 1,5 eetlepel koud water en roer dit door de soep. Laat de soep dan nog eventjes pruttelen tot hij gebonden is. 
– kluts en ei, bak hiervan een omelet, snijd deze in kleine reepjes en strooi deze over de soep op het bord.
– vervang de champignons door een in stukjes gesneden kipfilet voor een niet vegetarische versie. Gebruik dan eventueel ook kippenbouillonblokjes. 

Probeer ook eens deze simpele versie van een Tjap Tjoy

tjaptjoy

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.