Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten

Bloemkool! Daar houd ik van. Ook gekookt met zo’n sausje. Hahaha. Ik weet dat veel mensen daarvan gruwelen, maar ik vind het heerlijk. Gelukkig kun je met bloemkool bijvoorbeeld ook Soep van geroosterde bloemkool en champignons of Bloemkool met kip, satésaus en rijst mee maken. Beide superlekker! Ik vind bloemkool alleen heel vaak best duur. Vind je ook niet? Toen hadden ze bij de Lidl bloemkool in de aanbieding voor maar 79 cent. Maar ik was door mijn wekelijkse budget heen en die aanbieding liep precies tot en met de laatste dag van die week. Bummer! Ze hadden blijkbaar teveel besteld, want de dag erna gold de aanbieding toch nog. Yay! Ik wist niet direct wat ik precies zou gaan maken en het werd uiteindelijk deze kruidige Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten.

vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten

Eigenlijk had ik weer eens veel teveel ideeën voor dat ene bloemkooltje. Hahaha. Ik wil heel graag nog eens een gegrilde bloemkoolsteak maken. Of van die nuggets-achtige dingen, maar dan dus van bloemkool. Of bloemkoolrijst. Dat heeft volgens mij iedereen al een keer gegeten, behalve ikke. Ik denk dat ik er dan wel gelijk iets van nasi van ga maken. Dat lijkt me toch lekkerder. Maar dit keer werd het dus een Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten. Wel met rijst. Gewone rijst.

Ik had deze bloemkool dus bij de Lidl gehaald voor slechts 79 cent. In de berekening van de kosten heb ik voor een hele bloemkool (hij woog 550 gram zonder het groen) 99 cent aangehouden omdat dat meestal eerder de prijs is die je betaald voor een bloemkool in de aanbieding. Een heel potje Milde currypasta van Patak’s kost bij de Appie €1,87 en dat is natuurlijk even een investering, maar je kunt het voor zoveel lekkere gerechtjes gebruiken. Je kunt zo ook restjes groenten in een heerlijke curry omtoveren. Daarbij is de rest van dit recept zóóó goedkoop dat dit het moment is om die investering te doen. Je gaat er echt blij mee zijn. Je kunt natuurlijk ook wachten tot de producten van Patak’s  weer eens in de aanbieding zijn.

Verder gebruikte ik alles uit de voorraadkast, maar ik heb de huidige prijzen berekend in het kostenplaatje. En dat viel helemaal niet tegen! Al met al werd deze Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten  een heerlijk gerecht wat ik echt voor een appel en ei op tafel heb kunnen zetten. Love it!

Recept Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten

Wat heb je nodig?
(4 porties)

 • 400 gram bloemkoolroosjes (72 cent)
 • 1 blik kikkererwten van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt (€ 1,05)
 • 1 blik tomatenblokjes (44 cent)
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers (10 cent)
 • 1 middelgrote ui, in stukjes (13 cent)
 • 2 eetlepels Milde currypasta van Patak’s (27 cent)
 • 1 blik kokosmelk van 400 ml (69 cent)
 • plantaardige olie om in te bakken
 • ca 400 gram rijst (37 cent)
 • koriander of peterselie (20 cent)
Kosten
Totaal: € 3,97
Per persoon: 99 cent

Hoe maak je het?

Verhit een scheutje olie in een flinke hapjespan of een flinke wok. Fruit hierin de ui tot deze glazig ziet.  Voeg nu de knoflookn en currypasta toe en bak kort mee.

Schud het blikje met de kokosmelk goed, open deze en schenk de melk in de pan. Roer goed door tot de currypasta goed vermengd is met de kokosmelk.  Schenk er nu de tomatenblokjes bij en roer nogmaals goed door.

Doe de bloemkoolroosjes en kikkererwten in de saus, roer door en laat het geheel aan de kook komen. Zet de pan nu op een laag pitje zodat het wel blijft pruttelen, maar niet hard kookt. De curry is klaar als de bloemkool beetgaar (naar eigen smaak) is. Dit duurt ca 15 minuutjes afhankelijk van de grootte van de roosjes. Kook in de tussentijd de rijst.

Serveer de curry met de rijst en verse koriander of peterselie. Je kunt er natuurlijk ook naanbrood en/of papadums bij serveren. Maak er eventueel een frisse komkommersalade bij.

Eet smakelijk!

Heb je nog een halve bloemkool over van een ander gerecht, probeer dan ook eens deze groentencurry:

groentencurry

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

17 reacties

 1. Ziet er heerlijk uit zo zo een recept kunnen zijn dat ik eet op een vega dag. Ik maak ze meestal allebei wel apart klaar, omdat de bloemkool toch snel uit elkaar gaat vallen als ik het bijelkaar stop en dat vind ik niet lekker

  • Sandra schreef:

   Hoi Mariëlle,
   Het is echt heel smakelijk. En ik snap je helemaal wat betreft uit elkaar vallende bloemkool. 😉 Ik had flinke roosjes waardoor dat niet zo snel gebeurd. En je zou het geheel ook korter kunnen laten pruttelen. De kikkererwten zijn tenslotte al gaar. Dus het is klaar als de bloemkool is zoals jij hem wilt. Zoals in het recept ook staat omschreven. Ik zou ze zeker niet apart koken, want dan krijg je niet die heerlijke curry smaak overal aan.
   Succes!
   Sandra

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik houd wel van vegetarische recepten tegenwoordig omdat ik steeds bezig ben om vlees te minderen. En dat lukt zo ook steeds beter.

 3. Carli schreef:

  Doe dat zonder de kikkererwten en ik ben fan! Lijkt me heel lekker! En goedkoop!

 4. Bianca Schrijft schreef:

  Hier is men niet zo’n fan van kikkererwten, dus denk dat er dan wel vlees in komt te zitten. Verder een erg lekker recept. Beetje bij beetje probeer ik iets behoudener te worden in het gebruik van vlees.

 5. Renata schreef:

  Ik heb zo bij de Indier bij ons in de buurt wel eens een groentencurry gegeten en die was heel lekker – deze ziet er ook heel goed uit 🙂

 6. MamaPlaneet schreef:

  Mijn moeder zocht nog naar een recept met bloemkool en kikkererwten. Ik stuur haar deze door.

 7. Fleur schreef:

  Klinkt heel lekker. Ik maak niet vaak een gerecht met kikkererwten, maar het lijkt me erg lekker

 8. Judith schreef:

  Kom maar door met dit soort recepten, super super lekker! Ik ben dol op curry

 9. Marieke schreef:

  Ik ben geen grote fan van kikkererwten, maar dit ziet er toch wel heel erg lekker uit!

 10. Rosita schreef:

  Wat heb jij toch lekkere recepten! Ik hou zelf heel erg van curry ?.

 11. esther schreef:

  Oh dit ziet er heerlijk uit ik ben echt dol op curry, mag best ook wel pittig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.