Vegetarische bami goreng

Ik merk door de recepten die ik hier deel, dat ik toch een heel duidelijke voorkeur voor ingrediënten heb. Andijvie? Kaas? Pasta? Ik geef verder geen commentaar. Haha. Maar ik mis hier dus echt meer variatie. En dan vooral in groentes. Op het lijstje staan dus vooral ingrediënten en niet zozeer soort recepten. Vandaag een receptje met sperziebonen. Samen met champignons, paprika en taugé maakte ik daar deze Vegetarische bami goreng mee.

Vegetarische bami

Ik eet niet zo heel vaak de mienestjes, omdat ik op de een of andere manier het altijd te gaar gekookt vind als ik de aanwijzingen op de verpakking volg. Het is niet zo dat ik het niet lekker vind. Net als het niet zo is dat ik sperziebonen niet lekker vind. Toch eet ik ze niet heel vaak. Dus besloot ik ze samen te voegen en eens te kijken hoe dat me zou bevallen. Het bleek a match made in heaven.

Deze Vegetarische bami goreng was echt zo lekker! Nu heb ik zin om dit voor vegetarische vrienden te koken. Ik weet zeker dat zij het ook heel lekker gaan vinden. Ik kan zo vrolijk worden van lekkere nieuwe receptjes. Jullie ook? Probeer deze dan eens en laat vooral weten wat je ervan vindt.

Recept Vegetarische bami goreng

Wat heb je nodig?
(2 flinke porties)

 • 250 gram champignons
 • 250 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
 • 1 rode paprika, in dunne reepjes en die weer gehalveerd
 • 125 gram taugé
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 theelepel sambal oelek
 • 1/2 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 theelepel komijnpoeder
 • 1,5 eetlepel ketjap manis
 • 1/2 eetlepel ketjap asin
 • 7 mienestjes
 • 2 eieren
 • zout en witte peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Breng een pan gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de sperziebonen voor 2 minuutjes. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet of zeef. Breng de rest van het water weer aan de kook voor het koken van de mie.

Maak de champigons schoon met een borsteltje en snijd de grote in vieren in de kleintjes in tweeën.

Verhit een scheutje plantaardige olie, géén olijfolie, in een wok of een flinke hapjespan. Bak hierin de champigons voor ca 10 minuten. Kruid ze met een beetje zout en witte peper. Voeg vervolgens de boontjes en paprika toe. Bak deze kort mee en kruid met een beetje zout en witte peper.

Voeg nu de knoflook, sambal, gemberpoeder en komijnpoeder toe en bak een minuutje mee. Schenk er nu de ketjap manis en ketjap asin toe en laat op een laag vuur pruttelen terwijl  je de mie kookt.

Kook de mie  8 minuten. Check dan of de mie de door jou gewenste gaarheid heeft. Op de verpakking staat namelijk dat je het 12 minuten moet koken, maar ik vind dat echt te lang. Wil jij de mie zachter, kook deze dan tot je het zelf lekker vindt. Houd er rekening mee dat de mie ook nog in de pan met de groenten doorgaart.

Kluts terwijl de mie kookt de eieren met een beetje zout en peper. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en schenk hierin het ei. Roer het ei tot je gare eistukjes hebt. Schep het ei op een bord met een stukje keukenpapier en laat even staan.

Giet de mie vervolgens in een vergiet of zeef en spoel af met koud water. Laat de mie even uitlekken.

Roer de mie samen met de taugé en het ei door het groentenmengsel en laat dit even doorwarmen.

Serveer eventueel met seroendeng en cassave kroepoek. 

Eet smakelijk!

Gek op sperziebonen? Probeer dan ook eens deze Groenten in knoflookoestersaus:

Groenten in knoflookoestersaus

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

27 reacties

 1. Romee schreef:

  Ziet er lekker uit! Als veganist zou ik het ei weglaten en er tofu doorheen doen, maar ga het zeker een keer proberen!

 2. Alisha Bansie schreef:

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga het in iedergeval snel zelf uitproberen.

 3. Nicole schreef:

  Ziet er lekker uit! Zoiets maak ik thuis zelf ook weleens. Alleen dan vaker met bloemkoolrijst o.i.d.

 4. Daphne schreef:

  Ohh, wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben gek op sperzieboontjes, paprika en taugé! Zelf kies ik altijd voor miehoen ipv mienestjes. Fijn gerecht!

 5. Chantal schreef:

  Weer zo een lekker gerecht!! We kunnen ons heerlijk te goed doen.

 6. Dit ziet er echt lekker uit en aangezien bami goreng hier altijd veel wordt gegeten, is dit recept ook wel eens leuk om uit te proberen 🙂

 7. Heleen schreef:

  Ziet er goed uit. Ik kan ook wel meer variëren en dit soort gerechten helpen daar prima bij.

 8. Anne schreef:

  Dit lijkt me echt wel heel lekker, ook fijn als er gewoon gangbare producten gebruikt worden (die heb ik altijd wel thuis).

 9. Chantal schreef:

  Ziet er top uit! Ik vind alle ingrediënten heerlijk, dus zeker een goede reden om het gerecht uit te proberen.

 10. Fleur schreef:

  Lekker zeg! Ik hou wel van veel groeten op mijn bord en met bami is het net weer even iets anders dan met altijd maar weer die aardappel

 11. MC Kleuver schreef:

  Bedankt voor dit recept! Het ziet er heerlijk uit. Ik denk alleen niet dat het mijn favoriet. Misschien eens het proberen waard.

 12. Blog & Beauty schreef:

  Ik ben niet vegetarisch en lust tijdens een barbeque graag een worstje of kip, maar over het algemeen eet ik weinig vlees. Deze bami zou ik zeker wel lusten.

  • Sandra schreef:

   Ik ben ook niet vegetarisch hoor, maar ik hoef ook niet per se altijd vlees in mijn eten. Het is sowieso goedkoper om niet altijd vlees te eten. En je krijgt dan meer groentes binnen. 🙂

 13. Annemarel schreef:

  Top! Dit ziet er geweldig uit voor mij als vegetarier, maar ook voor de rest van mijn gezin. Hij staat voor morgen op de planning!

 14. Ziet er lekker uit. Wij eten 1 x per week vegetarisch. Zal mijn man eens vragen of hem dat ook lekker lijkt.

 15. sabine schreef:

  Met vegetarisch eten kun je me altijd blij maken! Ziet er lekker uit.

  • Sandra schreef:

   Dank je wel, Sabine! Mij kun je sowieso blij maken met eten. Haha… Maar ik vind het wel een voordeel dat je van vegetarisch eten niet zo’n after dinner dip krijgt.

 16. Manuela schreef:

  Voor een nog beter resultaat van de mie is hem vantevoren te koken en doorschrappen met wat olie tegen plakken en hem koud te gebruiken.voor exact dezelfde mie als bij de chinees verkoopt o.a. AH tai ming Chinese wok mie,is echt lekkerder dan mienestjes.

  • Sandra schreef:

   Dank voor je tips, Manuela! Ik vind zelf het omroeren, dat is tenminste wat ik denk dat je bedoelt met doorschrappen, van de mie met olie, het gerecht té vettig maken. Ik snap waarom dat werkt, want het roert makkelijker. Maar als je de mie niet volledig laat afkoelen, dan is dit niet nodig. En die wok mie klinkt goed. Die ga ik ook eens proberen. Voor dit gerecht koos ik specifiek voor de mienestjes omdat ik mezelf wilde uitdagen te koken met ingrediënten die ik normaal gesproken niet kies. Daarbij heb ik zo het vermoeden dat de voedselbank ook wel eens mienestjes uitdeelt via hun pakketten. En ik wil de mensen die bij de voedselbank lopen ook graag helpen met variëren. Maar ik ga zeker eens die Chinese wok mie proberen. Klinkt als iets wat ik zelf ook lekkerder zou vinden! Wat niet wegneemt dat je niet ook lekkere dingen met de mienestjes kunt maken. Binnenkort komt er een recept voor een Pad Thai gerecht online waarvoor ik die mienestjes heb gebruikt ipv van de duurdere rijstnoedels. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.