Turkse pizza op Libanees brood à la Sandra

Turkse pizza op Libanees brood à la Sandra
6 votes

Turkse pizza’s, oftewel lahmacun, zo lekker vind ik die! Het knapperige, maar ook zachte brood. Het kruidige gehaktmengsel waar het mee besmeerd is. Die lekkere knapperige rauwkost. En dan heerlijke knoflooksaus en een klein beetje van die hete saus voor de pit. Het schijnt niet zo heel moeilijk te zijn om zo’n lahmacun, Turkse pizza dus, helemaal zelf te maken. Maar ik ben niet zo bakkerig. Of eigenlijk wel, maar weinig ruimte in mijn keukentje én een onhandig aanrecht, zorgt ervoor dat ik minder zin heb om dat te doen. Maar ik wilde wel zelf een eigen versie maken. Dus werd het mijn Turkse pizza op Libanees brood.

turkse pizza op libanees brood

Natuurlijk heb ik hem niet gemaakt zoals het hoort en dat ga ik zeker nog wel een keertje doen. Maar dan ga ik ook het deeg helemaal zelf maken. Dat is beloofd! Ik had gewoon zin iets wat me aan de Turkse pizza zou denken en ik had bij de Turkse supermarkt het Libanese brood zien liggen. Vijf platte broden voor maar 59 cent. Dat is niet duur, toch? En het smaakte heerlijk! Ik ga ze vaker kopen en er veel meer lekkere dingetjes mee maken. En deze Turkse pizza op Libanees brood ga ik ook vaker maken. Het was echt zo snel klaar en zo lekker!

Recept Turkse pizza op Libanees brood à la Sandra

Wat heb je nodig?
(4 porties)

  • 300 gram gehakt, ik gebruikte h.o.h., maar rundergehakt kan ook prima
  • 1/2 grote rode paprika, of 1 kleine
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel sambal, ik gebruikte oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • verse koriander, of peterselie (ik had nog koriander in huis)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Plus toppings zoals tomaat, rode ui, komkommer, lenteui, ijsbergsla en rode kool. En natuurlijk een heerlijk sausje. Ik maakte een pittige knoflooksaus.

Hoe maak je het?

Was de paprika en de tomaat. Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd alles in stukken. Snijd ook de koriander (of peterselie) in grove stukken. Doe ze in de hakmolen van je staafmixer of in een keukenmachine tot het geheel fijn gemalen is.

Verhit een hapjes- of koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan het paprikatomaatmengsel, de sambal, tomatenpuree, specerijen toe en bak dit een paar minuutjes mee.

Als je een hele fijne saus wilt, kun je het geheel nu nog eens door de keukenmachine of hakmolen van je staafmixer halen. Ik wilde graag het gehakt wat grover houden en hield de saus zoals hij was na het bakken. Proef de saus en kruid eventueel bij naar smaak.

Verdeel nu de gehaktsaus over het Libanese brood. Verhit een ruime koekenpan en verwarm in hierin de pizza. Dit duurt ca 4 minuutjes. Hij mag een beetje knapperig zijn, maar je moet hem nog wel op kunnen rollen. Tenminste als je hem opgerold wilt eten.

Bedek de pizza met toppings en saus naar keuze. Ik had tomaat, komkommer, rode ui, lenteui en een zelfgemaakte pittige knoflooksaus.

turkse pizza op libanees brood

Rol de Turkse pizza op Libanees brood op en eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

76 reacties

  1. Maryke schreef:

    Ziet er heel echt uit hoor! Ik ben er gek op, ga het gewoon ook een keertje zelf maken 😉

  2. Maaike schreef:

    Deze wil ik maken! Lijkt me echt lekker!

  3. Jamey schreef:

    Ooh dat ziet er echt heerijk uit zeg! Ik heb het ook altijd al eens een keer zelf willen maken!

    • Sandra schreef:

      Dank je wel, Jamey! De vulling is alvast niet moeilijk om te maken. 🙂 Nu moet ik het zelf nog eens helemaal vanaf scratch gaan maken en dan gelijk een hele stapel om in te vriezen…

  4. Blog En Beauty schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik krijg altijd honger van jouw blog.

  5. Fleur schreef:

    Lekker zeg! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt en zo te lezen is het eigenlijk niet zo moeilijk

    • Sandra schreef:

      Helemaal niet moeilijk! Ook al moet ik me nog eens gaan wagen aan het deeg en het dan maken zoals het echt moet. 😉

  6. Chantal schreef:

    O lekker je hebt me op een idee gebracht voor deze week! Xxx

  7. Fleur Noot schreef:

    Ziet er super lekker uit! Het water loopt mij in de mond tijdens het lezen van dit artikel!

  8. Marjolein schreef:

    Deze ga ik zeker eens maken!! Pittig gehakt alleen al doet me watertanden.
    Je hebt altijd zo’n leuke receptjes.

  9. Aniek schreef:

    Wat lekker! Ik koop de lahmacun vaker want ik vind ze echt heerlijk. Maar je kan ze natuurlijk ook prima zelf maken. Alleen zelf het (Libanees) brood maken lijkt me best lastig.

    • Sandra schreef:

      Normaal maak je het ook niet met Libanees brood, maar maak je een deeg waarop het vlees in de oven gaart. En de moeilijkheidsgraad valt best mee. Je moet het alleen wel even doen. 😉

  10. Lodi schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik onthou het even. Een keer wat anders dan de plaatpizza.

  11. Nicole Orriëns schreef:

    Ik ben dol op pizza! Deze zou ik meteen wel willen maken. Ik ga dit recept zeker onthouden.

  12. Fanneke schreef:

    Mmm, klinkt heerlijk en ziet er super lekker uit. Dankjewel voor je recept.

  13. Yvette schreef:

    Hmmm dat ziet er lekker uit, ik heb op slag honger!

  14. Annelies schreef:

    Heerlijk! Ik hou van pittig!! krijg er inderdaad trek van!

  15. TessaC schreef:

    Goed idee, en lekker met Libanese fattoush! Ik krijg er gelijk weer zin in 😀

  16. Serena schreef:

    Mmm.. heel lekker! Leuk recept.

  17. Tania schreef:

    Dat ziet er heel lekker uit. Als ik dit aan mijn vriend toon wil hij dit gegarandeerd morgen maken hahaha

  18. Lonneke schreef:

    Ik ben gek op turkse pizza, heerlijk recept dit. Misschien ook eens proberen.

  19. Ana Rita schreef:

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  20. Bianca Schrijft schreef:

    Vroeger woonde en werkte ik in Amsterdam en toen heb ik gewoon te veel Turkse pizza gegeten. Nu heb ik dit zie denk, kan het best eens zelf proberen. 🙂 Erg leuk recept en het lijkt ook goed te doen, ook met 2 linker handen in de keuken.

    • Sandra schreef:

      Hahaha, je kunt nooit té veel Turkse pizza eten. Tenminste dat vind ik. Ik nam het na werk ook wel eens mee naar het park in plaats van al die toastjes met smeersels en kaas. En dit is zeker heel makkelijk te maken! 🙂

  21. Astrid schreef:

    O lekker!! Ik heb helaas geen Turkse winkel in de buurt voor Libanees brood. Zou je ook wat anders kunnen gebruiken, een tortilla of?

    • Sandra schreef:

      Je kunt zeker ook een tortilla gebruiken, Astrid. Let dan wel op dat die nog minder lang nodig hebben om warm te worden. Je kunt die ook eerst verwarmen en dan pas het gehaktmengsel erop smeren en daarna oprollen met de gekozen toppings. 😉

  22. Mm lekker zeg! Alleen zou ik het gehakt vervangen voor ‘nep’ gehakt aangezien ik vrijwel geen vlees eet 🙂

    • Sandra schreef:

      Dat zou natuurlijk kunnen, maar dan zou ik het wel meer kruiden aangezien nep-gehakt nogal zoetig is. Maar je kunt natuurlijk ook champignons aan het paprika-tomaatmengsel toevoegen en meehakken in plaats van gehakt te gebruiken. En dat brengt me gelijk op het idee om eens een vega-versie te maken. 🙂

  23. Emma schreef:

    Oe dit ziet zo lekker, ben echt verslaafd aan Turkse pizza, alleen jammer genoeg is het niet zo heel gezond haha.

    • Sandra schreef:

      Hoe gezond het is, is enkel afhankelijk van de hoeveelheid saus die je erop doet hoor Emma. 😉
      Het zit verder vol met groenten en een beetje vlees. Er komt niet eens boter of olie aan te pas. Dus geniet er maar lekker van!

  24. Oh dat ziet er lekker uit. Ben gek op turks eten. Mmm watertanden..

    • Sandra schreef:

      Hahahaha, ik hier nu ook weer watertanden… 🙂 En ook gek op de Turkse keuken. Die kleine deegdingetjes in een yoghurtsaus. Moet ik maar eens gaan opzoeken en kijken of ik dat zelf kan maken.

  25. Tessa schreef:

    Oh, hier krijg ik echt op slag honger van. Ik heb eigenlijk nog nooit Turkse pizza gegeten! Het klinkt wel erg lekker.

    • Sandra schreef:

      Nog nooit? O, dan moet je het echt eens proberen. En eigenlijk moet je dan een echte eten. Dus hup hup hup, naar een Turkse bakker jij! 😉

  26. Madelon schreef:

    Lachmacun! Heerlijk! Ik neem je receptje weer over hoor! Dat word smullen!!:)

  27. Amylia schreef:

    Klinkt goed, opgeslagen bij mn favorietjes!

  28. Manon schreef:

    Dit ziet er lekker uit, ook makkelijk om te maken als je niet zoveel tijd hebt om eten te maken

  29. Judith schreef:

    Oh wat lekker!! Ik ben dol op Libanees brood, is minder zwaar dan gewoon brood en krijg ik zomaar geen buikpijn van!

    • Sandra schreef:

      Ja, ik vind het ook erg lekker. Ik moet er ook meer mee gaan doen, want het kost bijna niks. Helaas is de winkel waar ik ze haal nu dicht vanwege vakantie… Dat zou verboden moeten worden. LOL 😉

  30. Dyonne Bakker schreef:

    Dit lijkt me echt onwijs lekker. Ik hou heel erg van Turkse pizza’s en ben fan van gehakt. Ik zou er dan ook lekker veel groenten in doen om het gezond te maken 🙂

    • Sandra schreef:

      Dat kan allemaal Dyonne! Maar op zich is het helemaal niet zo’n ongezond gerecht. Er gaat ook al paprika in het gehakt. Alleen de sausjes zijn natuurlijk vettig.

  31. Jill schreef:

    Jammiee! Die staat ook op Mn lijstje. Hier op Curacao geen Turkse pizza te vinden, dus super fijn dat ik hem nu zelf kan maken. Dat mis ik wel aan Nederland. Al dat heerlijke eten..

  32. Sanne schreef:

    oh turkse pizza is zalig. Ik zou dat elke dag kunnen eten. Ja dit receptje smaakt mij wel. 😉

  33. Bianca schreef:

    Ohh heerlijk! Dit recept sla ik even op en ga ik zeker eens maken x

  34. Sherry schreef:

    Wauw wat heerlijk zeg. Mooie foto erbij. Ik heb hier zo een zin in. Ik ga het een keertje uitproberen.

  35. Verena schreef:

    Heb eens een vergelijkbaar recept op en dat was heel lekker! Zou dit ook graag willen proeven

  36. TypischKim schreef:

    Hmm klinkt goed! Zeker een het proberen waard.

  37. Marsha schreef:

    Ik ben niet echt van het Turks eten, maar dit vind ik altijd wel lekker!

  38. Jody schreef:

    Ook al is het vast de traditionele versie niet, het ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.