Tuna melt aka tosti met tonijn en kaas

Tuna melt aka tosti met tonijn en kaas
1 vote

Vroeger, voordat je op elke hoek van een winkelstraat een Bagel’s & Beans vond, had je op de Prinsengracht in Amsterdam naast filmtheater De Uitkijk, een klein zaakje waar je de heerlijkste bagels en brownies kon eten. Gary’s Muffins heette het en eigenlijk haalde ik daar vooral de bagel Tuna Melt. Echt genieten was dat. Het was een ieniemienie tentje waarvoor je eerst een trap af moest en eenmaal binnen waande je even in een Amerikaanse bagelshop. Dit was in een tijd dat de bagel hier nog niet zo populair was als nu. En tonijn in combinatie met kaas, vonden mensen maar gek. Ik niet. Een Tuna Melt gaat er bij mij altijd wel in. Het is echt superlekker en heel makkelijk zelf te maken.

tuna melt

Een tuna melt is een tosti belegd met tonijnsalade en afgetopt met kaas, waarbij je eigenlijk zelf kunt bepalen hoe je de tonijnsalade maakt. Ik maak hem heel simpel, omdat ik dat het lekkerste vind en dan is hij gelijk een stuk goedkoper natuurlijk. Je kunt dit recept ook gebruiken om tonijnsalade voor op toast te maken, maar ik zou er dan nog kleine stukjes augurk en gekookt ei aan toevoegen. Het belangrijkste bij deze tosti is dat de tonijn niet te vochtig wordt, want dat maakt je tosti minder knapperig. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van mayonaise.

Recept Tuna melt aka een tosti met tonijn en kaas

Wat heb je nodig?
(3 tosti’s)

  • 1 blikje tonijn (€ 1,55)
  • 3 plakjes kaas (ca 50 cent)*
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt (23 cent)
  • 1/2 klein rood uitje, gesnipperd (13 cent)
  • 1,5 eetlepel mayonaise (10 cent)**
  • zout en peper, naar smaak
  • 6 sneetjes brood, ik gebruikte casino wit (30 cent)
  • boter, om in te bakken
Kosten
Totaal: € 2,81
Per tosti: 90 cent

Hoe maak je het?

Laat de tonijn uitlekken en doe het in een schaaltje. Prak de tonijn tot je kleinere stukjes hebt. Voeg dan de kappertjes, rode ui en mayonaise toe. Kruid met een beetje zout en peper. Proef de tonijnsalade en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak.

Besmeer 3 van de boterhammen aan een kant met tonijnsalade. Leg op elk van deze boterhammen een plakje kaas. Leg de andere 3 boterhammen vervolgens weer op elke sandwich.

Verhit in een koekenpan met dikke bodem een klontje boter. Bak hierin de tosti’s aan beide kanten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. 

Snijd ze schijn doormidden zodat je mooie driehoekjes krijgt en serveer ze.

Eet smakelijk!

Ben je net zoals ik, gek op tosti’s? Probeer dan eens deze Tosti Speciaal met rode ui en augurk:

tosti speciaal

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.