Tosti speciaal

Tosti speciaal
3 votes

De tosti, weer zo’n ‘gerecht’ waar je eindeloos mee kunt experimenteren. Gooi je favoriete ingrediënten erop en bakken maar. Ook kun je natuurlijk allerlei soorten brood gebruiken. Mijn favoriete brood blijft de casino, maar dat is vooral omdat ik van de vierkant vorm houd.

tosti speciaal

In Nederland kennen we vooral een aantal standaard versies van de tosti die dan ook veelvuldig op diverse lunchkaarten terug te vinden zijn. Dat is zo jammer, want je kunt zoveel verschillende soorten bedenken. In Amerika wordt daar veel meer mee geëxperimenteerd. Op diverse foodblogs en op Pinterest vind ik dan ook altijd de meest interessante varianten en dat geeft mij dan weer inspiratie om aan de slag te gaan. En zo ontstond deze tosti. En man man man, wat was die lekker.

Wat heb je nodig?
(1 tosti)

– 2 boterhammen, ik had casinobrood
– 1 plakje belegen kaas
– 1 kleine plakjes Cheddarkaas
– 1 augurk, in de lengte in dunne plakjes gesneden
– 1 plakje rode ui, de ringen uit elkaar gehaald
– boter

Hoe maak je het?

Verhit in een koekenpan op medium vuur.

Besmeer de boterhammen aan een kant met boter. Dit wordt de buitenkant van de tosti.

Beleg een van de boterhammen aan de kant zonder boter met de plak belegen kaas, dan de Cheddar kaas, vervolgens de plakjes augurk en daarna de ringetjes rode ui. Leg de andere boterham er met de onbesmeerde kant boven op.

Leg de tosti met de kaaskant naar beneden in de verhitte pan. Bak de tosti bruin. Draai de tosti om en bak de andere kant ook bruik. En klaar is Kees.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

7 reacties

  1. Rob schreef:

    nomnomnom i want some 😉

    Rob

  2. Amanda schreef:

    Ah, deze ga ik maken!!!! <3

  3. Madelon schreef:

    Ziet er goed uit! Ik ben gek op tosti’s. Ik vind het heerlijk met ham, kaas en champignons ertussen en op. Zeker de moeite waard om eens te proberen

  4. Lonneke schreef:

    Wij eten hier graag tosti juist door de uien en de Cheddarkaas lijkt me deze heerlijk!

  5. Nicole Orriëns schreef:

    Hmm, dit lijkt me een lekkere pittige tosti, zo met die augurk! Die ga een keer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.