Tosti met een kaaskorstje

Tosti met een kaaskorstje
4 vote[s]

Tosti’s, zo makkelijk en je kunt er oneindig mee variëren. Mijn favoriet is eigenlijk de dubbele met twee soorten kaas, maar daar durf ik niet zo goed eerlijk voor uit te komen omdat het wel erg over hebberig lijkt. Toch moet je die echt eens proberen, zoo lekker. Ik zal daar snel het recept voor plaatsen.

krokante tosti

Nu de tosti met een kaaskorst. Wat mij betreft kan een tosti niet kazig genoeg zijn. Dus daarom wil ik nog wel eens een tosti maken met ook nog kaas aan de buitenkant. Die kaas wordt dan gebakken en wat is er nou lekkerder dan gebakken kaas. Niets toch?

Wat je nodig?
( 1 tosti)

– 2 boterhammen, bijvoorkeur casinobrood, maar het kan natuurlijk van alles zijn
– 1 1/3 plak kaas
– boter
– handje geraspte kaas

Hoe maak je het?

Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur.

Smeer boter aan een kant van beide boterhammen. Dit is de buitenkant van de tosti. Beleg deze vervolgens aan de onbeboterde kant met de kaas. Ik gebruik net iets meer dan één plak omdat de plakken altijd net groter zijn dan de boterhammen van een casinobrood. Ik doe er dus een extra stukje kaas op en heb daarmee twee lagen kaas.

Leg nu de tosti in de hete koekenpan en bak een kant bruin.

Draai de tosti nu om en bak de andere kant bruin.

Haal nu de tosti uit de pan en strooi de geraspte kaas in het midden van de pan. Laat de kaas smelten. Leg de tosti, als de kaas gesmolten is, op de kaas en laat even bakken.

De kaas bakt nu en zorgt voor een lekker krokant kaaskorstje op de tosti. Haal de tosti na een paar minuutjes uit de pan en serveer deze met de kaas kant naar boven.

Eet smakelijk!

Tips:
– Gebruik de kaas die jij het lekkerste vind.  Of leg er twee verschillende kaassoorten op.
– Besmeer de binnenkant van de tosti voor het beleggen met de kaas met bijvoorbeeld pesto of een mengsel van mayonaise en mosterd.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik maak meestal tosti’s in een broodrooster maar die zijn meestal helemaal niet zo lekker. Misschien toch ook eens in een pan proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.