Tortilla met spinazie en champignons

Rate this post

Het was weer eens zover. Van alles wat over, maar wat doe ik ermee? Misschien nu maar eens een tortilla proberen. Ik zie daar vaak recepten voor voorbij komen en dan is altijd het idee om het een keer te proberen. Toch komt het er op de een of andere manier nooit van. Stom natuurlijk, want een tortilla is uitermate geschikt om restjes in te verwerken.

Tortilla met spinazie en champignons

Een (Spaanse) tortilla is

Wat heb je nodig?
( 4 porties)

– 3 aardappels, geschild en gewassen
– handjevol paddenstoelen, of wat je over hebt
– 200 gram (baby)spinazie
– 1 rode ui, grof gesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijn gehakt of geperst
– 4 eieren, geklutst
– handje geraspte kaas
– olijfolie of boter om in te bakken

Voor de salade:

– 200 gram rucola, gewassen en gedroogd
– 1 halve rode ui, gesnipperd
– 3 tomaten, in stukjes
– twee eetlepels fetablokjes
– olijfolie en witte wijn azijn
– zout en peper

Hoe heb ik het gemaakt?

Snijd de aardappels in blokjes en kook deze gaar in gezouten water in ca 10 minuten. Check voor het afgieten met je vork of ze daadwerkelijk gaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze even uitwalmen. Kruid ze na met een beetje zout.

Kluts intussen de eieren met zout en flink peper. Roer hier de geraspte kaas doorheen.

Verwarm een flinke koekenpan met daarin een scheutje olijfolie of een klontje boter. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg dan de aardappelstukjes en champignons toe en bak deze ca. 5 minuutjes.

Doe nu de spinazie bij het aardappel mengsel en bak kort mee. Het hoeft eigenlijk alleen maar even goed door het geheel gemengd te worden. Kruid met zout en peper.

Schenk nu de eieren in de pan en zorg dat deze goed verdeeld is. 

Bak nu de tortilla op middelmatig vuur tot hij droger begint te worden aan de bovenkant. Dit duurde bij mij ca 15 à 20 minuutjes. 

Bereid intussen de salade. Doe hiervoor de rucola in een schaal. Voeg de tomaat, rode ui en fetablokjes toe. Maak een simpele dressing van de olijfolie en witte wijn azijn door drie eetlepels goed te mengen met 2 eetlepels azijn. Meng dit door de salade. 

Gebruik nu een bord om de tortilla om te draaien. Leg het bord op de tortilla en druk goed aan. Draai nu de pan in één beweging om. De tortilla ligt nu op het bord. Laat de tortilla voorzichtig weer in de pan glijden. Bak nu de andere kant in ca 5 minuten gaar. Kruidt na met een beetje zout en een beetje peper. 

Serveer de tortilla in puntjes met de salade ernaast. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Je kunt allerlei restjes toevoegen aan de tortilla. Kijk in de koelkast en kijk waar je zin in hebt. Stukjes of plakjes chorizo zijn hier ook erg lekker in. 
– Ook voor de salade kun je van alles gebruiken wat je nog in huis hebt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.