Tortilla Hatseflats

Tortilla Hatseflats
4 votes

En we improviseren nog even verder wat betreft de maaltjes. Laatst maakte ik met dingen die ik in huis had een soort Aardappelprakkie en daar had ik nog van over. En ik had nog eieren die ook wel op mochten. Dus werd het een klassieker onder de recepten voor restjesverwerking: de tortilla!

tortilla hatseflats

En ik moet zeggen, het was superlekker. En makkelijk. En goedkoop. Ik had nog tomaten, dus ik heb er ook nog een tomaat doorheen en bij gedaan en dat maakte het nog lekkerder. Ik ben gek op tomaat. Die kun je echt overal bij gebruiken. Het was alleen net even teveel voor in m’n uppie, maar ik heb het stukje dat ik over had bewaard voor de lunch. Je kunt deze natuurlijk ook voor twee personen maken. Geef er een frisse salade bij en je hebt diner voor twee.

Waarom de naam Tortilla Hatseflats? Hatseflats is wat ik zei, toen hij klaar was. 😉

Wat heb je nodig?
(1 flinke portie

– 1/2 portie Aardappelprakkie (klik hier voor het recept)
– 4 kleine tot middelformaat eieren
– 2 tomaten
– (gerookte) paprikapoeder
– 1/2 theelepel (gedroogde) bieslook
– zout en peper, naar smaak
– (gedroogde) koriander, optioneel
– Parmezaanse kaas, optioneel

Hoe maak je het?

Neem de kleinste koekenpan die je hebt, dit om te zorgen dat de tortilla ook wat dikte krijgt, en zet deze op het vuur. Bak hierin het Aardappelprakkie op.

Snijd intussen 1 tomaat in stukjes en kluts de eieren met zout en peper naar smaak, de bieslook en een snufje (gerookte) paprikapoeder.

Voeg de tomaat toe aan het aardappelprakkie en warm even mee. Schenk nu de eieren in de pan en zorg dat ze goed over de pan verdeeld zijn. Zet het vuur laag en laat de tortilla ca 15 minuten, of tot de bovenkant droog is, zachtjes bakken. 

Snijd intussen de andere tomaat in mooie plakjes.

Draai de tortilla met behulp van een bord om en laat hem nog heel even bakken. Niet langer dan een minuut. 

Serveer de tortilla met de plakjes tomaat, een snufje (gedroogde) koriander en wat geraspte Parmezaanse kaas. 

Eet smakelijk!

tortilla hatseflats

Tip:
– Verdeel een paar sneden ringetjes rode ui over de tomaat voor wat extra pit. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.