Tortellini in een romige champignonsaus met tomaat

Ik ben gek op tortellini en eigenlijk voor diegene met kaas. Ik vind de andere smaken niet zo heel lekker, maar dat zal wellicht anders zijn als ik versgemaakte zou eten. Dat heb ik alleen nog nooit geprobeerd. Het staat op mijn lijstje, maar daar staat zoveel. Haha. Helaas is tortellini niet de goedkoopste pasta en daarom eet ik het minder vaak. Meestal koop ik die als ze weer eens in de aanbieding zijn. Nu zag ik laatst toevallig dat ze bij de Vomar ook een ander merk dan Grand D’Italia hebben die gelijk ook een stuk goedkoper is. Je betaalt dan € 1,35 voor 250 gram. Dat scheelt enorm. Ik had er weer eens zo’n trek in en nog champignons, tomaat en crème fraîche over, dus het werd een Tortellini in een romige champignonsaus met tomaat.

tortellini met een romige champignontomatensaus

Het plan was dus om een soort van sausje te maken van knoflookroomkaas omdat ik die ook nog in huis had. Nou, die had het al opgegeven en was bijna weggewandeld. Ik moet toch echt beter opletten dat ik alles op tijd opmaak. Anyhoo, die ging de vuilnisbak in. Wat nu? Ik had nog een beetje crème fraîche in huis en daar kun je natuurlijk ook prima een romige saus mee maken. Dus geen man overboord. Knoflook had ik ook nog, dus dat ging helemaal goed komen. Achteraf ben ik stiekem blij dat ik die kruidenroomkaas niet meer kon gebruiken. Niet omdat ik eten moest weggooien, maar wel omdat ik een ‘geniale’ ingeving kreeg. Terwijl de saus aan het pruttelen was, bedacht ik me dat gerookte paprikapoeder hier wellicht lekker in zou zijn. En darnit, wat was het lekker! Het is geen authentiek Italiaans gerecht, maar deze Tortellini in een romige champignonsaus met tomaat was echt superlekker!

Let op: Als je dit gerecht voor meer dan 1 persoon maakt, vermeerder dan niet de crème fraîche in verhouding, maar voeg het stapsgewijs toe tot je de juiste hoeveelheid saus en smaak van de gerookte paprika hebt.

Recept Tortellini in een romige champignonsaus met tomaat

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 75 à 100 gram tortellini met kaas (54 cent)
 • 1/2 klein uitje, gesnipperd (7 cent)
 • ca 125 gram champignons, in dikke plakjes (40 cent)
 • 1 tomaat, in stukjes (14 cent)
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers (10 cent)
 • 1 flinke eetlepel crème fraîche (12 cent)
 • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder (2 cent)
 • zout en peper, naar smaak
 • boter, om in te bakken
 • geraspte kaas, optioneel
Kosten: 1,79 (NB. hierin zit niet de geraspte kaas)

Hoe maak je het?

Zet een ruime pan flink gezouten water op voor het koken van de tortellini. Snijd intussen de ui, champignons en tomaat en hak de knoflook.

Kook de tortellini 1 minuutje korter dan de al dente kooktijd volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een flinke koekenpan een klein klontje boter. Fruit hierin de ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak deze kort mee.

Schep de crème fraîche door het mengsel, kruid met een beetje zout en peper en laat op een laag vuurtje zachtjes doorwarmen.

Roer ongeveer 3 minuutjes voor de tortellini klaar is, de stukje tomaat en de gerookte paprikapoeder door de saus. Proef het geheel en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak.

Giet de tortellini af, maar laat hem niet uitlekken. Doe de tortellini met het aanhangende water bij de saus en roer goed door. Doe dit ongeveer een minuutje zodat de pasta verder kan garen. 

Serveer eventueel met een beetje geraspte kaas en een frisse salade. 

Eet smakelijk!

Wist je dat tortellini ook heerlijk is in een lekker soepje? Probeer bijvoorbeeld eens deze Spinaziesoep met tortellini:

spinaziesoep met tortellini

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

21 reacties

 1. MC Kleuver schreef:

  Lijkt mij een lekker recept om eens te proberen. Al zou ik de champignons weghalen. En de kosten vallen reuze mee!

 2. Fleur schreef:

  Lekker om te maken! Ik denk dat iedereen dat bij ons aan tafel ook wel zal lusten

 3. Andrea schreef:

  Ziet er lekker uit! Voor mij alleen geen champignons die vind ik erg vies. Mijn man vind ze wel heerlijk.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  De titel van het gerecht spreekt me in ieder geval al enorm aan. Ik houd wel van romige sauzen.

 5. sabine schreef:

  Super lekker zeg. Ik ben gek op champignons en makkelijk om te maken, dit gerecht.

 6. alexa schreef:

  ik zou hem zonder champignons eerder nemen maar ziet er goed uit

 7. A Fashion Taste schreef:

  Hmmm moet ik zeker eens proberen! Mijn vriend vindt champignons super lekker 🙂

 8. Ellen schreef:

  Jeetje ik krijg er helemaal honger van! 🙂 Wat heerlijk!

 9. Natalie schreef:

  Ik lust helaas geen champignons, maar wil het wel eens proberen met bv cougette ofzo!

 10. mmm heerlijk receptje
  dit ga ik zeker ook wel eens proberen
  ik ben dol op pasta

  liefs
  Karlien

 11. Blog En Beauty schreef:

  Ik kan ontzettend genieten van een heerlijke pasta. Deze ziet er onwijs lekker uit.

 12. Lotte schreef:

  De saus klinkt echt super lekker! Ik hou alleen niet zo van tortellini maar dat is natuurlijk gewoon te vervangen voor andere pasta!

 13. Ana Rita schreef:

  In restaurants ben ik altijd gek op pasta met championsaus, maar het lukt mij nooit om dit zelf te maken! Ga jouw recept eens proberen, bedankt 🙂

 14. Judith schreef:

  Mmmm lekker!! En bij de versafdeling in de supermarkt heb je vaak ook verse, eind van de dag scheelt het vaak 30%..

 15. Chantal schreef:

  Hmmm dit recept ziet er zo lekker uit! Maarja welke van jouw recepten doen dat nu niet. Hihi. Weer een meestelwerkje. Xxx

 16. Stephanie schreef:

  Ah ik krijg hier spontaan trek van! Ik ga dit van de week ook zelf eens proberen, thanks!

 17. Charlotte schreef:

  Dat klinkt lekker! Ik sla hem op, binnenkort eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.