Tomaten-tortellinisoep

Op Facebook volg ik een behoorlijk aantal receptenpaginas’s. De meesten komen uit Amerika en ik zie de hele dag de lekkerste dingen voorbij komen. Helaas gebeurt het vaak dat er in het recept dingen voorkomen die we hier niet kunnen krijgen. Dat maakt het lastig. Gelukkig geven al die recepten mij wel inspiratie. Zo ontstond deze tomaten-tortellinisoep.

tomatentortellinisoep

Om de soep wat meer gevuld te maken, heb ik er courgette en balletjes van saucijsjes aan toegevoegd. Je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met groentes. Zorg er wel voor dat de stukjes ongeveer gelijk zijn aan de tortellini.

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– 1 zakje tortellini met kaas (250 gram)
– 1 blik gepelde tomaten
– 1,5 blik water, meet het water af in het blik van de gezeefde tomaten
– 2 uien (of 1 grote), in stukjes
– 2 teentjes knoflook, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– snufje chilipeper, of iets meer als je van pittig houdt
– 1 (runder)bouillonblokje
– 1 courgette, in blokjes
– 2 saucijsjes
– 1/2 eetlepel gedroogde oregano
– zout en peper
– 3 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Schenk nu de gepelde tomaten in de pan en vul aan met het water. Voeg de laurierblaadjes, chilipeper en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuutjes zachtjes koken. 

Maak in de tussentijd de balletjes van de saucijsjes. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Knijp met wijsvinger en duim balletjes uit de saucijsjes. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Je knijpt met wijsvinger in duim in de worst op de afstand van hoe groot je het balletje wilt hebben en schuift het zo uit het vel. Doe dit met beide worstjes. Bak de worstjes aan in de olie. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken in een bakje met keukenpapier. 

Haal de pan van het vuur en blender de soep tot een egale vloeistof. 

Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook. Voeg de courgette, saucijsballetjes, tortellini en de oregano toe en en laat dit op zacht vuur 15 minuutjes koken. Proef de soep en kruidt eventueel bij met zout en peper. Let op met zout, want de saucijzen en de tortellini bevatten ook al zout. Ik heb zelf geen zout toegevoegd. 

Serveer de soep met geraspte kaas. 

Buon appetito!

Tips:

– Groentes als wortel en bleekselderij zijn ook heel geschikt in dit gerecht,
– Gebruik in plaats van oregano verse basilicum. Voeg een klein beetje gehakte basilicum toe tegelijk met de tortellini en strooi nog wat verse basilicum over de soep bij het serveren,
– Voeg een scheutje room toe aan de soep een om romiger resultaat te krijgen,
– Laat de saucijzen achterwege voor een vegetarische versie en gebruik dan een groentenbouillontablet. Voeg eventueel stukjes champignon toe

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.