Tomaten op toast met knoflookroomkaas

Zoals jullie intussen allemaal vast wel weten, ben ik een fan van kruidenroomkaas. Toegegeven, het is niet het meest magere product, maar het geeft zoveel smaak aan zoveel verschillende dingen. Je kunt er het simpelste maaltje mee omtoveren tot een gerecht waarbij je niet meer kunt stoppen met eten. Daarom heb ik het dus altijd in huis. En dan kun je het natuurlijk ook gewoon als smeerseltje gebruiken voor op brood. Daarom at ik vanochtend deze heerlijke Tomaten op toast met knoflookroomkaas.

Tomaten op toast

Dit is voor mij een heerlijk ontbijtje. Simpel, veel smaak en alvast wat groenten. Daarbij ben ik gek op tomaat. Ik at die vroeger wel eens uit het vuistje als een stukje fruit. Wat een tomaat natuurlijk eigenlijk ook is. Eigenlijk was ik vroeger dus een stuk wijzer dan nu. Hahaha… Maar goed, tomaat. Ik zorg dat ik die altijd in huis heb. Zeker in de zomer wanneer ze heel goedkoop verkrijgbaar zijn. Ik ontdekte gisteren een Turks of Marokkaans winkeltje waar van die lekkere dikke sappige trostomaten maar 1 euro per kilo kosten. Ik houd ervan.

Reken dus maar op veel meer recepten met tomaat de komende tijd. Mmmh, ineens vraag ik me af of een gepaneerde plak tomaat het goed zou doen als burger. Oe, of voor op een hamburger. Zie je, zo gaat dat in mijn hoofd. Soms is het echt om gek van te worden. Het ene idee na het andere popt in mijn hoofd alsof iemand even een flesje bellenblaas leeg blaast. Ik moet dan ook echt notities maken anders vergeet ik de meesten weer. En dan weet ik helaas nog wel dát ik een goed idee had. Frusterend dus. Gelukkig is een recept als deze Tomaten op toast met knoflookroomkaas dan weer niet zo vergeten.

Recept Tomaten op toast met knoflookroomkaas

Eigenlijk ga ik hier dit keer niet uitleggen hoe je het precies maakt, want dat kun je zelf ook wel uitvogelen toch? Je roostert een boterham, smeert daar de kruidenroomkaas op en eindigt met de plakjes tomaat en wat zout en peper. En smullen maar.

Ingrediënten en kosten:

  • boterham, dit was Robbenbrood van de Vomar (2 cent)
  • 1 klein tomaatje (8 cent)
  • 2 eetlepels hüttenkäse, dit was de versie van de Lidl (14 cent)
  • zout en peper naar smaak

Per sandwich: 24 cent

* Ik zal de volgende keer de prijs voor de pesto uitrekenen of eens kijken of ik dat nog kan toevoegen aan dat recept. 

Probeer ook eens deze sandwich met spinaziepesto en huttenkase als je ook van tomaat houdt en wil genieten:

sandwich met spinaziepesto en huttenkase

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. MC Kleuver schreef:

    Deze klinkt heel erg lekker! Ik ben gek op knoflook, dus dit deze toast zal er wel ingaan!

  2. Marsha schreef:

    Klinkt erg lekker, en lijkt me ook makkelijk om te maken. Ik ben steeds meer op zoek naar ontbijt ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.