Toevallige quesadilla

Onlangs heb ik een quesadilla gemaakt, al wist ik dat zelf niet. Sandra vertelde me dat mijn creatie, waarvan ik kortstondig dacht dat ik hem zelf bedacht had, daar veel van weg had. Goed, een toevallig quesadilla dan. En een heel lekkere ook nog eens.

Toevallige quesadilla

 

Het ‘toevallige’ gerecht ontstond nadat ik twee tortilla’s en nog wat wrapsaus over had. Weggooien is zonde, dus ik besloot er een ‘tortizza’ (kruising tussen tortilla en pizza) van te maken, maar dan één met een dakje. Niet wetende dat het per ongeluk iets heel anders zou worden.

Ingrediënten voor 1 portie:

– 2 tortilla’s
– enkele eetlepels wrapsaus
– 2 bosuitjes
– geraspte (oude) kaas
– ontbijtspek

Zo maak je het:

Neem 1 tortilla en bestrijk de bovenkant helemaal met wrapsaus. Leg daar plakjes ontbijtspek over, zodanig dat de hele wrap bedekt is. Strooi er daarna in stukjes gesneden bosuitjes en een paar handjes geraspte kaas over. Bestrijk daarna de onderkant van de tweede tortilla ook met wrapsaus en leg die op de eerste. Strooi daar ook kaas overheen.

Bak de toevallige quesadilla twintig minuten in de oven op 200 graden. 

De tortilla’s worden erg krokant dus let op met aansnijden dat er geen stukjes van je bord vliegen. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg eventueel extra groenten aan het beleg toe. Denk bijvoorbeeld aan plakjes tomaat, plakjes gebakken champignons, gegrilde plakjes courgette.
– Varieer hiermee naar eigen smaak.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.