Thaise curry met garnalen en groenten

Thaise curry met garnalen en groenten
2 votes

Laatst had ik ineens heel veel garnalen in de koelkast en daar was ik heel blij mee. Lucky bastard, zul je wellicht denken en dat was ik ook echt. Een lucky bastard. Maar ik moest natuurlijk wel zorgen dat er niks weggegooid zou worden. Zalm en Hollandse garnalen kun je meestal veilig invriezen, maar bij de andere garnalen durfde ik dat niet zo goed. Daardoor at ik veeeeel garnalen. Maar je hoort mij niet klagen hoor! Zeker niet na het eten van deze Thaise curry met garnalen en groenten. Van dit gerecht ging ik gewoon dansen.

thaise curry met garnalen en groenten

Maar garnalen zijn toch heel duur, hoor ik je denken? Ja, ze willen nog wel eens een gat slaan in een weekbudget, maar dat hoeft niet. Bij bijvoorbeeld Albert Heijn haal je een bakje garnalen voor € 2,19. Dat is best te doen toch? En persoonlijk vind ik het lekkerder als een gerecht niet te veel garnalen zitten. Ik hoef echt niet bij elke hap een garnaal te hebben. Dus ik denk dat je zelfs als je iets aan extra groenten toevoegt en misschien wat meer kokosmelk of wat extra water, je zo ook met z’n drieën van kunt eten in plaats van met twee. En anders, niet doorvertellen hoor, snijd je ze overlangs doormidden en dan heb je ineens veel meer hapjes garnaal.

Voor deze Thaise curry met garnalen en groenten gebruikte ik de Surinaamse rijst van Basic van AH (93 cent per kilo), de goedkoopste diepvries sperziebonen, een klein pakje kokosmelk van de AH (als je een groter blik hebt, dan kun je het restant invriezen) en diepvries broccoli van Bonduelle, maar aangezien die laatste vers goedkoper is, heb ik die in de prijs meegenomen. De rode Thaise currypasta die ik gebruikte was die van Koh die je bij de AH kunt krijgen voor € 2,09 per potje. Die laatste is wellicht een investering, maar je kunt er zulke lekkere dingen mee maken. In ieder geval is deze Thaise curry met garnalen en groenten smullen geblazen én dus helemaal niet duur. Dat is fijn, toch?

Recept Thaise curry met garnalen en groenten

Wat heb je nodig?
(2 porties)

  • 100 gram gepelde en gekookte garnalen, (€ 2,19)
  • 1 rode ui, door de midden en elke helft in 4 à 5 partjes (18 cent)
  • 100 gram broccoli, in kleine roosjes (16 cent)
  • 100 gram sperziebonen, uit de diepvries (15 cent)
  • 200 ml kokosmelk (89 cent)
  • 1 eetlepel rode Thaise currypasta (15 cent)
  • ca 200 gram rijst, (20 cent)
  • peper en zout
Kosten:
Totaal € 3,92
Per persoon: € 1,96

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst als deze klaar is nog 10 minuutjes in de pan met de deksel erop uitstomen. 

Schenk de kokosmelk in een hapjespan en roer hier 1 eetlepel van de rode Thaise currypasta door. Roer goed door tot de pasta helemaal vermengd is met de kokosmelk. Verhit de kokosmelk met de curry op een laag vuur. 

Voeg de ui, de broccoli en sperziebonen toe en laat dit zachtjes koken tot het de gewenste bite heeft. Ik liet het ongeveer 7 minuutjes koken. Proef de curry en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer met de rijst. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg aan het einde wat koriander toe als je dit lekker vindt.
– Voeg aan het einde een klein beetje limoensap toe voor wat frisheid.
– Als je van goed pittig houdt, gebruik dan meer van de Thaise currypasta. Het gerecht zoals hierboven omschreven heeft een heel lichte pittige smaak.
– Liever geen garnalen? Gebruik dan stukjes kip. Laat deze in de kokosmelk garen voor je de rest van de groenten erbij doet.

Gek op Thaise smaken? Probeer dan ook eens deze vegetarische Thaise curry:

thaise-curry-vega

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

20 reacties

  1. Cassandra schreef:

    Deze curry klinkt ontzettend lekker, zier er ook goed uit!

  2. Chantal schreef:

    O wat lekker zeg! Ik leef voor curries, zo lekker. Ik ga deze variant zeker een keertje maken.

  3. Nicole Orriëns schreef:

    De vegetarische versie wil ik zeker proberen. Ik ben niet zo’n fan van garnalen namelijk. Die vind ik er altijd zo eng uitzien…

  4. Jamey schreef:

    Hmm het ziet er echt heerlijk uit zeg! Jum Jum!!!

  5. Fleur schreef:

    Lekker zeg! Helemaal omdat ik weet dat ik dan alle garnalen mag opeten, want niemand lust die hier in huis 😉

  6. Anouk schreef:

    Ik ben gek op garnalen! Dit lijkt me een lekker recept zeg! Zelf koop ik vaak een zak diepvriesgarnalen die zijn in verhouding goedkoper.

    • Sandra schreef:

      Klopt Anouk, maar niet iedereen kan zo’n investering doen. Helaas. Overigens kost een zak diepvriesgarnalen deze week bij de Vomar maar € 3,99. Koopje! 🙂

  7. Tania schreef:

    Mmm dat ziet er zo lekker uit. Nu heb ik daar zo’n zin in

  8. Sanne schreef:

    toch lekker en enorm budget vriendelijk. 😉 mmm die garnalen zien er lekker uit.

  9. Sherry schreef:

    Yammie ik krijg net trek. Het is bijna lunchtijd wie weet dat ik het ga uitproberen. Ik heb ook garnalen in de koelkast liggen.

  10. Marsha schreef:

    Dat klinkt echt heerlijk! Ik ben ook gek op garnalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.