Supersimpele Pasta met rucola en tomaat voor 1

Al eens eerder vertelde ik dat ik niet zo goed met planningen qua koken omga. Zo ook weer deze week. Ik kwam namelijk zakjes rucola bij de Lidl tegen met een 30%-sticker. En dan kost zo’n zakje ineens maar 57 cent. Dat kan ik dan niet laten liggen. Vooral niet omdat ik rucola zo lekker vind. En het hoefde niet eens dezelfde dag op, want de rucola zou nog zeker twee dagen meegaan. Dus ik had even tijd om te bedenken wat ik ermee ging doen. En natuurlijk had ik weer veel te veel ideeën in plaats van geen idee. Ook lastig hoor! Omdat ik ook nog heerlijke tomaten had, werd het in ieder geval deze Supersimpele pasta met rucola en tomaat en lekker veel knoflook.

supersimpele pasta met rucola en tomaat

Er wordt vaak gezegd dat simpel vaak beter is. Dat is natuurlijk niet altijd zo, maar omdat rucola zo’n heerlijke peperige en noot-achtige smaak van zichzelf heeft, is er natuurlijk niet heel veel extra nodig om er een heerlijk recept mee te maken. Met alleen de rijpe en sappige tomaat, een boost van knoflook en voldoende zwarte peper werd dit een supersmakelijk gerecht. En verschrikkelijk goedkoop! En snel klaar! Net zo snel als mijn Romige spaghetti a la carbonara voor 1.

Nu heb ik nog een beetje rucola over en ik weet nog niet zeker waar ik dat voor ga gebruiken. Ik zit te denken aan een omeletje met kaas en tomaat en rucola. Of een pizza tonijn met rucola. Of of of…. Of gewoon op een broodje met mosterd en oude kaas. Ook zoooooo lekker! Yum! Maar voor nu even nagenieten van deze Supersimpele Pasta met rucola en tomaat.

Recept Supersimpele Pasta met rucola en tomaat

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 75 à 100 gram spaghetti (15 cent)
 • 1 flinke tomaat (20 cent)
 • 40 gram rucola (nu 31 cent, normaal 45 cent)
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers (10 cent)
 • zout en peper
 • geraspte kaas (27 cent)
Kosten
Per portie: nu € 1,03, normaal € 1,17

Hoe maak je het?

Zet een ruime pan met flink gezouten water op voor het koken van de spaghetti. Snijd de tomaat op het kontje oppervlakkig kruislings in en dompel deze voor 20 seconden in het kokende water. Vis de tomaat eruit en laat even afkoelen.

Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de saus. Verwijder het velletje van de tomaat en snijd deze in kleine stukjes. Als je wilt, kun je de zaadlijsten ook verwijderen. Ik liet ze erin zitten voor wat extra sappigheid.

Verhit een klein beetje olie in een flinke koekenpan of een hapjespan. Bak hierin kort de knoflook. Let op, want de knoflook mag niet verbranden. Doe er dan de tomatenstukjes bij en roer goed door. Kruid met zout naar smaak en flink zwarte peper. 

Roer vlak voor de spaghetti klaar is, de rucola door de tomaten. Ik scheurde ze een beetje grof om slierten te voorkomen. Giet de pasta in een zeef of vergiet als deze al dente is, maar laat niet uitlekken. Gooi de spaghetti gelijk bij de tomaten en rucola en roer goed door. Proef het geheel en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer met geraspte kaas. 

Eet smakelijk!

Ook gek op simpele pasta’s? Probeer dan eens deze Pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt.

pasta met courgette in een roze tomatensaus met munt

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

16 reacties

 1. Renata schreef:

  Dat ziet er zeer eenvoudig uit – en ik ben ook een pastafan 🙂

  • Sandra schreef:

   Het is supereenvoudig, Renata! En duizendmaal lekkerder dan het simpel is. 😉
   En ik ben sinds ik ooit in Rome heb geleerd hoe je spaghetti hoort te eten meer fan van die sliertjes geworden. Er is iets heel erg bevredigends in het rollen van de pastaslierten om je vork zonder dat je een lepe gebruikt. Het is vast opschepperij… hahaha

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het grappig om sla door de pasta te doen. Ik kan sla alleen náást de pasta, als een salade. Maar dit kan natuurlijk ook! Bedankt voor de tip.

  • Sandra schreef:

   Grappig inderdaad dat jij dat zo ziet. Ik zie rucola namelijk net als spinazie als een groenten die je ook rauw verwerkt in een salade kunt eten. Grappig hoe iedereen dat weer anders ziet he? Ik kan het je overigens aanraden om in meer dingen te gebruiken omdat rucola zo’n fijne smaakmaker is. Laat je verrassen. 🙂

 3. Merel schreef:

  Klinkt goed, simpele pasta’s zijn inderdaad vaak de lekkerste. En ik ben dol op tomaat 🙂

  • Sandra schreef:

   Ja toch? En rucola en tomaat zijn hele goeie vriendjes. Eigenlijk is tomaat gewoon een hielenlikker. Die is vriendjes met iedereen… 😉 LOL

 4. Chantal schreef:

  O wat ziet dit er toch weer heerlijk uit!! You know exactely What a girl needs! Xxx

 5. Fleur schreef:

  Makkelijk en eenvoudig recept. Ideaal als je alleen bent en geen zin om uitgebreid te koken

 6. Karin Kox schreef:

  Jammie, ik krijg er honger van. Wat een lekkere maar makkelijke recepten. Ik ben een Zeeuw dus ik zeg: “Geen cent tevee eej!”

 7. Neverdullmoments schreef:

  Less is more, I love it! Ik ga m maken!

 8. esther schreef:

  Heerlijk! Ik ben dol op eenvoudige pasta, geen saus, wat kaas en pijnboompitten en veel groenten. Wij doen altijd tomaat, courgette en paprika en beetje zalm erbij. Wel glutenvrij. Deze is ook smaakvol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.