Supersimpele pasta met gehakt en groenten

Supersimpele pasta met gehakt en groenten
5 vote[s]

Het was weer eens zo ver. Geen idee wat te koken en nergens trek in. Toen werd het deze supersimpele pasta met gehakt en groenten. Waarom? Vroeger had ik een vriendje wiens vader echt geen keukenprins was. Eigenlijk deed hij altijd maar wat. En gek genoeg, vond ik zijn macaroni-maaltje wel altijd erg smakelijk. Alleen geen idee wat hij daar in deed. Niet veel vermoed ik.

simpele pasta met gehakt en groenten

Dus ik probeerde zo goed mogelijk terug te halen wat er in zat, of wat ik dacht dat hij zou kiezen. Gehakt in ieder geval. Dat was makkelijk. Ik wist ook zeker dat hij zo’n groentenpakket voor macaroni gebruikt zou hebben. En ik had mazzel, er was er één met een 35%-sticker. Hoppa, in het mandje. En nu. Het leek me niet dat dat alles was wat er in ging. Een zakje kruiden voor macaroni? Dat leek me niet, want daar smaakte het niet naar. Alleen tomatenpuree en zout en peper dan? Dat leek me waarschijnlijker. Dat ging ik dus ook uitproberen.

Ik moet eerlijk zeggen dat het me prima gesmaakt heeft. Het is heel simpel, maar daardoor proef je de smaken van de groentes heel goed en ik vind dat lekker. Ik heb er wel wat gedroogde oregano aan toegevoegd en een beetje worchestershiresaus. En ik denk dat hij er een groot blikje tomatenpuree doorheen deed in tegenstelling tot mijn kleine blikje. Dat ga ik volgende keer uitproberen. En dan ga ik er extra courgette en champignons aan toevoegen. Heerlijk!

Wat heb je nodig?
(3 porties)

– 300 gram gehakt, runder of half-om-half
– 250 gram macaroni/spaghetti groenten
– ca. 250 gram pasta, ik had fusili
– 1 klein blikje tomatenpuree
– peper en zout
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– worcestershiresaus (optioneel), naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een pan met gezouten water op voor het koken van de pasta.

Bak intussen het gehakt rul in een flinke hapjespan. Kruid het vlees met zout en peper. Voeg als het vlees rul is de tomatenpuree toe en bak even mee tot de zurige geur er vanaf is. 

Voeg nu de groenten toe en bak even kort mee. Ik wilde ze knapperig houden, dus ik heb ze echt niet meer dan 1 minuutje meegebakken. Vooral omdat ik de pasta nog moest koken en de pan nog even op het vuur zou staan. Voeg de oregano toe en roer goed door. 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet nu de hapjes pan op laag vuur op het kleinste pitje. Doe een deksel op de pan en laat het zo staan. 

Giet de pasta, als deze al dente is, af en roer deze door het groenten-gehaktmengsel. Proef het geheel en kruid met zout en peper naar smaak. Voeg ook eventueel de worcestershiresaus naar smaak toe. 

Serveer met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg eventueel extra groenten naar smaak toe, zoals courgette en champignons. Bak de champignons mee met het gehakt voor je de rest van de groenten toevoegt. Het is lekkerder als die wel goed gebakken zijn.
– Vervang de gehakt door champignons voor een vegetarische versie.
– Serveer eventueel met een frisse salade. 
– Serveer met stukjes augurk. Klinkt gek, maar smaakt heel lekker.
– Gebruik restjes groenten in plaats van een groentenpakket.


Kosten week 24-2015:

– HOH-gehakt 1,75
– Macaroni/Spaghetti-groenten 0,97 (met 35%-sticker)
– Tomatenpuree 0,10
– Pasta had ik in huis
– Kruiden had ik in huis
– Geraspte kaas had ik in huis

Totale kosten: € 2,82
Per persoon: € 0,94

Totale kosten zonder 35%-sticker: € 3,34
Per persoon zonder 35%-sticker: € 1,12

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. bep schreef:

    ga ik maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.