Spinaziesalade met kip en tortellini

Spinaziesalade met kip en tortellini
4 votes

Dan heb je ineens een boel restjes in de koelkast omdat er een afspraak niet doorgaat. Weggooien doen we niet aan en het oorspronkelijk plan is niet haalbaar. Tijd voor een goedgevulde salade. Je weet wel, zo eentje waarvan je kunt blijven eten, maar die zo goed vult dat je beter niet alles in je eentje kunt opeten. Dat werd dus deze Spinaziesalade met kip en tortellini.

lauwwarme spinaziesalade met kip en tortellini

En eigenlijk is het wellicht een beetje vreemd dat ik dit recept hier plaats, want je kunt er natuurlijk oneindig mee variëren en er bestaat niet één standaard gerecht. Maar deze smaakte mij zo lekker, dat ik hem toch wil delen. En  je weet het nooit, misschien inspireer ik nog iemand.

Recept Spinaziesalade met kip en tortellini

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– ca 125 gram (baby)spinazie, gewassen en gedroogd
– 1 zakje tortellini met kaas
– 2 gegrilde kippenbouten van de markt
– 2 gekookte eieren
– 4 rijpe tomaten, in stukjes
– 1 halve komkommer, in stukjes
– 1 theelepel pesto
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel (witte wijn) azijn
– zout en peper (naar smaak)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (Celsius).

Zet intussen een pan met gezouten water op.

Leg de kippenbouten in de oven om ze op te warmen. Als je er een speciaal zakje bij hebt gekregen voor in de oven, gebruik deze dan. Het werkt perfect. Verwarm de bouten. Ik laat ze zo ongeveer 15 minuten in de oven liggen.

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de komkommer, tomaat en eieren in stukjes. Maak een dressing van de pesto, olijfolie en (witte wijn) azijn door deze goed te mengen met elkaar.

Haal de kippenbouten uit de oven en laat deze een klein beetje afkoelen.

Meng intussen in een schaal de (baby)spinazie met de komkommer, tomaat, eieren, de dressing en kruid met peper (en eventueel zout) naar smaak.

Verwijder het vel van de kippenbouten. Gooi dit weg. Pluk nu het vlees van de bouten en houdt het vlees warm onder aluminiumfolie.

Giet de tortellini af als deze gaar is en meng deze samen met het vlees door de salade.

Eet smakelijk!

Tips:

– Gebruik in plaats van de kippenbouten, restjes van een gegrilde kip. Verwarm deze door ze bijvoorbeeld even kort te roerbakken
– Neem rucola in plaats van spinazie voor een pittigere versie
– Als je nog courgette hebt, snijd deze dan in plakjes en grill deze voordat je ze aan de salade toevoegt

Dit gerecht ontstond uit de ingrediënten die ik overhad voor de Barbecue kip-en-bacon pizza.

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

7 reacties

  1. Mama Naturelli schreef:

    Zo simpel en ziet er zo lekker uit! Ik heb bijna alles van de ingrediënten in huis, nog veel spinazie liggen waar ik niet meteen een idee voor had met dit lekkere weer. Straks eens proberen! Thx!

  2. Lisette schreef:

    Hmmm, ondanks dat ik net mijn ontbijt op heb klinkt dit heel erg lekker! Ga het zeker een keer maken.

  3. Chantal schreef:

    O lekker! Het water loopt me in de mond. Xxx

  4. Grace schreef:

    Oh! Dat kan natuurlijk ook. Spinazie ipv standaard sla. Die sla ik eens even op (haha “sla”)

  5. Miryam schreef:

    Klinkt heerlijk, wij zijn hier dol op tortellini!!! Leuk recept.

  6. Tiffany schreef:

    Eigenlijk super simpel maar ziet er lekker uit!

  7. Jannike schreef:

    Wat slim om de restjes hiervoor te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.