Spinaziepasta voor 1 met knoflookroomkaas

Spinazie en pasta, wat mij betreft één van de lekkerste combinaties! Zeker als er kaas bij komt! YUM-MIE!!! Ik heb meerdere recepten waar deze combinatie tot heerlijke resultaten leidt, zoals de Pasta Florentine, Pasta spinazie en tomaat voor 1 persoon, Pasta met spinaziekaassaus en Pasta met zalm en spinazie. Maar soms moet ik het even doen met de dingen die ik in huis heb. En zo ontstond deze Spinaziepasta voor 1.

Spinaziepasta voor 1

Deze Spinaziepasta voor 1 ontstond toen ik eigenlijk geen geld meer had en trek had in iets anders dan bijvoorbeeld bonen. Ik had maar weinig in huis en ik wilde toch even lekker eten. Lekker eten zorgt tenslotte vaak ook voor een geluksmomentje. Die kun je niet genoeg hebben, nietwaar? En spinazie is sowieso goed voor je. Het is niet het meest moeilijke maaltje en heel simpel, maar wel smakelijk. Perfect voor de momenten als de maand langer is dan je geld.

Als je wilt, kun je natuurlijk zelf allerlei lekkere dingetjes aan de saus toevoegen zoals: spekjes, gehakte walnoten, pijnboompitjes enzovoorts. Maar als het echt goedkoop moet zijn dan smaak het zonder ook heerlijk!

Recept Spinaziepasta voor 1 met knoflookroomkaas

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 1 klein pakje spinazie a la creme uit de diepvries
 • 1 flinke eetlepel knoflookroomkaas
 • 75 à 100 gram pasta naar keuze, ik raad penne of fussili aan
 • een klein handje geraspte kaas
 • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een flinke pan met ruim gezouten water op voor het koken van de pasta.

Doe de bevroren spinazie in een klein pannetje en ze dit op laag vuur. Het hoeft tenslotte aan te ontdooien en op te warmen en niet te koken. Als de spinazie ontdooit en goed warm is, roer je hier de kruidenroomkaas door.

Als het water kookt, kook je hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg een klein beetje geraspte kaas en de spinazie toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is. Proef de saus en kruid na met zout en flink peper (naar smaak natuurlijk).

Giet de pasta, als deze al dente is, af in een vergiet, schud het vergiet één keer en doe de pasta dan bij de spinaziesaus. Roer goed door.

Serveer met het resterende beetje geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Spinaziepasta voor 1

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

5 reacties

 1. Rob schreef:

  Im krijg alweer honger hier, oneerlijk om 12uur in de nacht haha. Dit gerecht klinkt erg lekker. 😉
  en goed te bereiden. Hmmm. Ook fijn dat het makkelijk eenpersoonsgerecht is.

  Rob

 2. Marsha schreef:

  Hier krijg ik echt trek van! Ziet er heerlijk uit!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Deze heb ik wel eens gemaakt! Bij ons heet het Lisa’s lievelingseten, omdat het het lievelingseten was van mijn nichtje Lisa. En ik doe er spekreepjes door.

 4. Roos schreef:

  Heerlijk was het, hartstikke bedankt! Ik maakte het vroeger met room, maar nu in mijn eentje is dit praktischer. De roomkaas gaat in de loop van de week op tijdens de lunch 😉

  Ik ben heel blij met je 1persoons recepten, dat vind ik nog best lastig na 20 jaar koken voor meerdere mensen. Heb je misschien ook basisrecepten voor 1 persoon? Bijv pannenkoeken, pastadeeg, etc

  • Sandra schreef:

   Wat leuk om te horen, Roos! Ik vind dit ook makkelijker als ik alleen voor mezelf kook. Ik gebruik de roomkaas tegenwoordig ook om een andere versie van de klassieke carbonara te maken. Kijk hier maar eens: Romige spaghetti a la carbonara.

   Ik heb hier de basisrecepten voor je voor pastadeeg, pizzadeeg en pannenkoeken. Allemaal voor 1 persoon. 😉
   Als je nog meer zoekt, laat het me dan even weten, dan ga ik even voor je kijken. 🙂

   Pastadeeg
   Pizzadeeg
   Pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.