Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus
1 vote[s]

Soms moet je het doen met de dingen die je in huis hebt. En soms is dat niet zoveel. Zoals vandaag. Ik had tomaten. En tomaten. En nog meer tomaten. En verder niet zo heel veel. Ja, kastjes met blikgroentes en tonijn en andere dingetjes. Maar ik probeer nu even zoveel mogelijk verschillende maaltjes uit mijn voorraad te halen, dus ik ging voor een verse tomatensaus. Met spaghetti dus.

spaghetti met tomatensaus

Het ziet er een beetje droog uit, maar er zat hier ook al saus door de spaghetti, het is alleen niet op de foto te zien.

 

Al een tijdje wilde ik verse tomatensaus maken. En nu weet ik dat die het lekkerste worden als je er ook bleekselderij en wortel aan toevoegt. Maar die had ik niet en pasten ook even niet meer binnen het budget. Wat nu? Ik had namelijk wel een bak met pommodori tomaten die ik goedkoop had kunnen aanschaffen. Ik had er alleen nog niks mee gedaan en ze begonnen er ook al langzaam minder happy uit te zien. Tijd om er iets mee te doen dus.

Dus werd het een vrij interpretatie van een tomatensaus.

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– ca 600 gram à 750 gram tomaten, in vieren gesneden
– 1 grote ui, grof gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 eetlepel gedroogde oregano
– 1/2 bouillonblokje, runder of groente voor een vegaversie
– 150 ml water
– 2 laurierblaadjes
– ca 5 peperkorrels, heel
– 1/2 theelepel suiker
– ca. 400 gr. spaghetti

Hoe maak je het?

Fruit in een pan de ui tot deze glazig ziet. Bak heel kort de knoflook mee.

Voeg nu de stukjes tomaat toe, het water, het bouillonblokje, de laurierblaadjes en de peper korrels toe. Breng dit aan de kook. Zet het vuur nu laag en laat het geheel een uurtje zachtjes pruttelen. 

Vis nu de laurierblaadjes uit de saus. Deze kun je weggooien. Gebruik nu een blender of staafmixer om de saus tot een glad geheel te maken. 

Giet de saus in een pannetje, voeg de oregano en de suiker toe en breng langzaam aan de kook. Laat de saus nu inkoken tot de gewenste dikte (als hij te dun was). 

Kook intussen de spaghetti of eventueel andere pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Giet de spaghetti af en meng hier de saus door. 

Serveer met geraspte kaas en eventueel een salade ernaast. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Als je wilt, kun je de tomaten ook eerst ontvellen. Ik deed dit niet omdat ik er toch een staafmixer door zou halen.
Voeg vlak voor het serveren verse basilicum toe.
– Gebruik deze saus als basis voor een meer gevulde saus. Bak bijvoorbeeld gehakt rul, voeg daar champignons en rode ui aan toe en voeg de saus toe. 
– De saus is prima in te vriezen. Doe dit dan in porties, zodat je makkelijk per eter kunt ontdooien. 
– Gebruik deze saus als basissaus voor op een pizza. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.