Spaghetti met ‘gepimpte’ tomatensaus

Laatst deelde ik hier een recept voor een tomatensaus die ik samen met wat geraspte kaas en spaghetti at. Niet heel bijzonder, maar ik had niet veel anders en de tomaten moesten echt op. Die waren echt hard onderweg om klaar voor de afvalbak te raken. En eerlijk is eerlijk, de saus smaakte prima en was ook redelijk gezond vanwege de verse tomaten. Maar het bleef een beetje karig.

Nu ben ik even aan het opruimen geslagen, want ik moet het momenteel echt doen met de dingen die ik nog in huis heb. Boodschappen doen, zit er even niet in voor deze dame. Gelukkig heb ik wel altijd van alles in huis en kan ik redelijk creatief worden als dit nodig is.

gepimpte pasta met tomatensaus

Tijdens dat opruimen ontdekte ik dat ik nog een paprika, fetablokjes en kappertjes in huis had. Dat is mooi! Ik had namelijk ook nog tomatensaus over. Dat gaan we eens even fijn samenvoegen tot een nieuwe variant die misschien ook nog wel een blijvertje gaat worden.

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– ca 300 ml. tomatensaus
– 150 à 200 gram spaghetti
– twee eetlepels fetablokjes, uitgelekt
– 1 theelepel kappertjes, uitgelekt en eventueel afgespoeld als ze heel zout zijn
– 1/2 rode paprika, in stukjes
– olijfolie

Hoe maak je het?

Breng een pan water met ruim zout aan de kook. 

Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de saus samen met de paprikastukjes in een steelpannetje.

Giet de spaghetti af en roer hier de saus, fetablokjes en kappertjes door.  

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.