Spaghetti and Meatballs uit de voorraadkast

Ken je dat? Je moet iets koken, maar je moet ook zuinig doen? Als je niet zuinig hoeft te doen, kan eten supermakkelijk zijn. Maar het wordt lastiger als je het moet doen met wat je al hebt. Laatst moest ik even aan voorraadkoken doen. Dat doe ik wel eens vaker als ik de voorraad wil opmaken, maar soms moet je. Zoals deze keer. Gelukkig koop ik af en toe dingen doe ik over het algemeen niet zou kopen, maar dan wanneer in de aanbieding wel koop, want je weet maar nooit. En zo ontstond deze makkelijke Spaghetti andĀ Meatballs.

Spaghetti and Meatballs

Ik ben niet heel erg gek op vlees uit blik. Of een potje in een saus wat dan Bolognesesaus genoemd wordt. Het heeft werkelijk niks met Bolognesesaus te maken. Maar toch had ik een blikje gehaktballetjes in tomatensaus in huis. Waarom? Ooit gekocht toen het in de aanbieding was. Nogmaals, waarom? Nou, eigenlijk om de reden ‘je weet maar nooit’.

En toen had ik een ‘je weet maar nooit’-situatie. Ik was zo blij met dat blikje. Ik hoopte dat ik dat nog steeds zou zijn na het eten van mijn idee voor een maaltje, want vlees in blikjes (op smac na… hahaha) valt meestal erg tegen. Gelukkig was dit nu niet het geval. Toegeven, verse gehaktballetjes zijn veel lekkerder, maar dit smaakte nog steeds heel erg lekker. Ik was zo blij! Zo blij dat ik laatst in de aanbieding een nieuw blikje heb gekocht, want je weet tenslotte maar nooit. šŸ˜‰

ReceptĀ SpaghettiĀ and Meatballs

Wat heb je nodig?
(2 porties)

 • spaghetti voor 2 personen, ca 150 tot 200 gram
 • 1 blikje gehaktballen in tomatensaus
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 eetlepel olijfolie
 • geraspte kaas

Hoe maak je het?

Zet een ruime pan met flink gezouten water op voor het koken van de spaghetti.

Verhit de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit hierin de uit tot deze glazig ziet. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze al roerend mee tot de zurige geur verdwenen is.

Schenk de gehaktballetjes met de saus bij het ui/tomatenpuree mengsel en roer goed door. Voeg ook de oregano toe, roer door en laat het geheel op laag vuur goed doorwarmen terwijl je de pasta kookt. Kook de pasta 1 minuutje korter dan op de verpakking wordt aangegeven voor al dente.

Als de spaghetti klaar is, giet je deze in een vergiet of zeef, maar laat het niet helemaal uitlekken. Voeg de spaghetti toe aan de gehaktballen en roer goed door. Nu zal de spaghetti nog even doorgaren.Ā 

Serveer met geraspte kaas.Ā 

Eet smakelijk!

Deze Spaghetti and MeatballsĀ heeft mij echt superlekker gesmaakt en mij geĆÆnspireerd om het binnenkort eens helemaal zelf te maken. šŸ™‚

Probeer ook eens deze Pasta Puttanesca uit de voorraadkast.:

pasta puttanesca

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

4 reacties

 1. Benjamin schreef:

  Dit zou ook goed zijn voor kinderen denk ik.. redelijk neutraal van smaak?

  • Sandra schreef:

   Hoi Benjamin,

   Het is inderdaad neutraal van smaak. En erg lekker vind ik zelf. Let wel op met het toevoegen van zout, want er zit natuurlijk al zout in de gehaktballetjes in tomatensaus.

   Groetjes,
   Sandra

 2. Madelon schreef:

  ziet er lekker uit. Ik ben alleen niet zo van vlees uit pot of blik.. Heel raar misschien maar ik wil zien wat ik koop haha Toch ziet het er goed uit!

  • Sandra schreef:

   Tsja, ik ben ook voorstander van vers en zelfgemaakt, maar soms is het handig om dit soort dingen in huis te hebben zodat je toch smakelijk kunt eten en geen kale pasta of een broodje kaas hoeft te eten als het even tegenzit. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.