Spaanse tortilla (vegetarisch)

Spaanse tortilla (vegetarisch)
Rate this post
Aardappels. Het is een ingrediënt wat je vaak in grote hoeveelheden in huis haalt, want dat is goedkoper. Vaak zijn er aanbiedingen voor zakken van 3 kg. Persoonlijk vind ik dat een beetje lastig omdat ik maar voor een persoontje hoef te koken. En hoewel ik echt gek ben op aardappels in bijna alle mogelijke vormen, kan het ook mij te gortig worden. 


Gelukkig kun je wel heel veel lekkers doen met aardappels. Behalve de standaard dingen, kun je er ook bijvoorbeeld een Spaanse tortilla van maken. Heel simpel. En… Heel goedkoop. 

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 5 aardappels in plakjes
– 1 ui, gesneden
– 3 eieren
– plantaardige olie, olijfolie of zonnebloemolie
– zout en peper

Hoe maak je het?

Snijd de aardappels in plakjes. Bak de schijfjes samen met de ui in een flinke scheut olie in een koekenpan. Zorg dat de schijfjes gaar zijn voordat je ze uit de pan haalt. Bewaar de olie. 


Doe de eieren in de kom en mix deze goed. Doe er daarna de aardappelmix bij en meng dit goed.
Kruid nu met zout en peper en eventueel nog kruiden die je lekker vindt en in huis hebt, zoals paprikapoeder.

Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en giet het mengsel in de koekenpan. 

Als de onderkant ook mooi bruin is, is hij klaar.

Serveer met een lekkere frisse salade. Of eventueel gestoomde, gekookte of geroerbakte groenten. Wat je maar in huis hebt. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt allerlei extra ingrediënten toevoegen. Denk aan erwtjes, ham (voor de niet-vegetariërs), courgette, paprika, prei, mais en champignons.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.