Snelle vissoep uit de voorraadkast

Het is weer zover. De keukenkastjes en vriezer moeten er weer aan geloven. Zo’n moment in de maand dat je even wat krapper zit. Juist voor dit soort momenten probeer ik toch gezonde dingen in huis te hebben, zodat je altijd een lekker maaltje kunt maken. Dit keer werd het een Snelle vissoep voor 1 persoon. Helemaal gemaakt met de dingen die ik in huis had (en vaak heb).

Het werd een heerlijk soepje waarvoor ik ook nog mosselen uit een potje gebruikte die ik ooit kocht omdat er zo’n aanlokkelijke 35%-sticker op zat en ik echt gék ben op mosseltjes. Die eet ik heel weinig omdat je dan zo’n grote bak moet kopen die echt teveel is voor mij alleen. Nu ik dit recept heb gemaakt, ga ik zeker wel een keer mosselen maken en dan gebruik ik wat er over blijft voor een soepje zoals deze Snelle vissoep uit de voorraadkast. Of misschien wel een lekkere pastasaus. De mogelijkheden zijn oneindig. 🙂

Recept Snelle vissoep uit de voorraadkast

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 1 kabeljauwfilet, uit de diepvries
 • 3 theelepels gerookte mosselen, uit een potje
 • 1 blik gepelde tomaten, (+ 1/2 blikje water)
 • 1/2 visbouillonblokje
 • 1/2 theelepel dille
 • 1 handje doperwten, uit de diepvries
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

Doe de gepelde tomaten in een pannetje en giet hier vanuit datzelfde blik nog een half blikje water een toe. Voeg nu ook het halve visbouillonblokje toe. Breng dit aan de kook en laat het zachtjes een kwartiertje pruttelen.

Stamp de tomaten met een aardappelstamper fijn. Je houdt hierdoor ook nog stukjes tomaat over. Persoonlijk vind ik dat erg lekker. Heb je de soep liever wat gladder, staafmixer het geheel dan tot je een substantie hebt die jij lekker vindt.

Leg nu het bevroren blokje kabeljauwfilet in de soep en laat deze langzaam gaar worden terwijl de soep op laag vuur pruttelt. Als je afgebakken brood wilt eten bij de soep, kun je die nu in de oven doen (warm de oven dan voor voordat je aan de soep) begint. Spoel nu ook de mosseltjes af en laat deze uitlekken.

Roer de soep af en toe door. Je merkt dan dat de kabeljauwfilet gaar wordt en uit elkaar begint te vallen. Voeg, als dit gebeurt, de doperwtjes en mosseltjes toe zodat deze goed door kunnen warmen. Voeg nu ook de dille en wat zwarte peper toe. Roer goed door.

Voeg na ca 2 à 3 minuutjes de crème fraîche toe en roer het geheel goed door. Proef de soep. Kruid na met zwarte peper naar smaak. Als de soep te dik is naar je smaak, kun je eventueel nog iets water toevoegen. Proef de soep daarna wel nog een keer omdat je misschien nog wat peper (en/of zout) moet toevoegen. 

Serveer met lekker brood of een kruidenboterstokbroodje uit de oven.

Eet smakelijk!

Heb je nog meer kabeljauwfilets in de vriezer? Maar dan eens deze Milde viscurry:

milde viscurry met doperwtjes

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

18 reacties

 1. Fleur schreef:

  Ik hou van snelle en makkelijke recepten. Deze soep ga ik zeker een keer proberen te maken

 2. sabine schreef:

  Ik hou van vis en vissoep. Dit ziet er lekker uit en ook heel makkelijk 🙂

 3. Jamey schreef:

  Het klinkt best goed. alleen moet ik ook eerlijk zeggen dat ik vissoep normaal niet heel erg lekker vind.

 4. Dewi schreef:

  Ziet er goed uit! Ik ga deze bewaren. De curry lijkt mij heerlijk, kids zullen eerder blij zijn van de vissoep

 5. Amylia schreef:

  Handig, zo’n receptjes met dingen uit de voorraadkast, doet me er aan denken dat ik de voorraadkast nog eens moet checken 🙂

  • Sandra schreef:

   Ja, soms moet die voorraadkast ook even een update krijgen anders wordt alles alleen maar oud. Hahaha… Ik moet ook weereven snuffelen wat ik nog meer heb.

 6. Mirjam schreef:

  Heerlijk, die klinkt heel goed! Wij hebben dit soort ingrediënten ook altijd op voorraad – ideaal!

 7. Jill schreef:

  Eerlijk gezegd; ik vind vissoep echt niet lekker. Ik ben wel een vis eter, maar de soep ervan laat ik staan. Op de foto’s ziet het er wel lekker uit..

 8. Judith schreef:

  Ik ben dol op alle soorten vissoep dus dit zal ik snel een keer proberen

 9. Klinkt zeker wel als een soep die ik zou maken of zou eten. Hmmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.