Snelle Tomatensoep met ballen

Snelle Tomatensoep met ballen
1 vote

Soep, soep, soep! Ik  ben er gek op. Of had ik dat al eens gezegd? Ongetwijfeld. Maar ik kan er niks aan doen. Ik smul ervan. En het grote voordeel van soep is dat het zo makkelijk te maken is én dat je het van zo goed als alles kunt maken. Zoals deze Snelle Tomatensoep met ballen. Love it!

snelle tomatensoep met ballen

Normaal maak ik mijn tomaten(/groenten)soep met een basis die ik maak van gepelde tomaten uit blik, want goedkoop, maar dit keer heb ik er ook verse tomaat in gedaan. Ik had namelijk nog heel veel tomaten in huis. Ik wilde eigenlijk verse tomatensaus maken, maar dat kwam er door druk-druk-druk niet van. Dan maar in de soep.

Recept Snelle Tomatensoep met ballen

Wat heb ik gebruikt?

– 1 blik gepelde tomaten
– 7 à 8 verse tomaten, gewassen
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 mespuntje chilipoeder
– 2 runderbouillonblokjes
– 400 gram soepgroenten
– 250 gram soepballetjes, zelfgemaakt of kant-en-klaar
– water

Hoe heb ik het gemaakt?

 Schenk de gepelde tomaten met sap in een flinke soeppan. Voeg hieraan de verse, gewassen, tomaten toe en vul aan met water tot ze net onder staan. Doe hier de tijm, chilipoeder en bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat dit zachtjes 45 minuutjes koken tot de verse tomaten goed gaar zijn. 

Haal de pan van het vuur en blender de soep tot een gladde massa.

Zet de pan weer op het vuur en voeg nu de groenten en de balletjes toe. Laat dit zachtjes koken tot de balletjes boven komen drijven. Deze zijn nu gaar en de groenten zijn dan nog beetgaar. 

Proef de soep en voeg eventueel naar smaak zout en peper, maggi, worcestershiresaus, tabasco of wat je maar lekker vindt, toe. 

Serveer met stokbrood met kruidenboter, een quesadilla of met een tosti

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken. Ik maak deze soep vaak om de restjes groenten uit de koelkast op te maken. 

Tip: Kook voor een gevulde soep pasta of rijst, doe dit in de kom of soepbord en schenk daar de soep over. Het brood kun je dan natuurlijk weglaten. 

Tip: Laat voor een vegetarische versie de balletjes weg en gebruik dan groentenbouillon. Doe eventueel wat champignons in de soep voor een extra bite. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. Arjan schreef:

    Yup, gemaakt, super simpel en waanzinnig lekker! En gezond!! Superthanks!!

  2. Sandra schreef:

    You’re welcome! Fijn dat het zo goed bevallen is. En je kunt er oneindig mee experimenteren! Happy cooking. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.