Snelle spinaziestamppot

Snelle spinaziestamppot
Rate this post

Deze Snelle spinaziestamppot is zo simpel dat ik twijfelde of ik het wel zou plaatsen. Maar ja, als je een keer geen zin hebt of geen inspiratie, dan kan dit zomaar ineens toch een goed idee zijn. Zo was het bij mij in ieder geval. Ik had een pan met heerlijk geurende en pruttelende hachee op het vuur staan en daar moest iets bij.

snelle spinaziestamppot

Vaak eet ik bij hachee iets standaards als rode kool met appeltjes en gekookte aardappels of hutspot, maar daar had ik allemaal geen trek in. En stiekem had ik ook geen zin om moeilijk te doen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het me wel eens zo makkelijk maak dat ik een potje groenten opwarm en dan aardappelpureepoeder door de groenten en het vocht roer tot ik een soort van eetbare stamppot-achtig iets heb. Aangezien het niet echt superlekker is, had ik daar geen trek in. Maar het moest wel ongeveer net zo makkelijk zijn.

Al struinende door de supermarkt op zoek naar een makkelijke hap naast de hachee, kwam ik de eenpersoonsverpakking diepvriesspinazie tegen. Perfect! Daar kan ik in een handomdraai een simpele, maar snelle spinaziestamppot van maken. En zo geschiedde…

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 1 pakje diepvriesspinazie (200 gram)
– 2 grote aardappels, geschild en in gelijke stukken
– 1/2 eetlepel groentensaus (Honig)
– snufje nootmuskaat

– zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de spinazie op een laag vuur in een klein pannetje.

Kook de aardappels in ca 15 tot 20 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als dit heel makkelijk gaat, zijn ze gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.

Roer door de spinazie de groentensaus. Dit geeft smaak en bindt de spinazie. Je hoeft deze dan ook niet af te gieten. Je kunt ook paneermeel gebruiken om de spinazie ‘droger’ te maken. Het afgieten van gehakte spinazie is vrij lastig doordat het al fijn is, daarom kies ik voor deze opties.

Roer alles goed door elkaar en kruid met de nootmuskaat en naar smaak met zout en peper. 

Serveer bijvoorbeeld met hachee. Natuurlijk is een lekker gehaktballetje met jus hier ook heerlijk bij. 

Eet smakelijk!

Tips:
– voeg uitgebakken spekjes toe aan de stamppot
– voeg gebakken champignons toe aan de stamppot voor een extra bite
– gekookte eieren en spinazie zijn hele goede vrienden, voeg dus een in stukjes gesneden ei toe aan de stamppot voor extra smaak

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.