Snelle Stroganoff met pasta

Hoewel ik vele lekkere recepten ken en eigenlijk best elke dag iets anders zou kunnen maken, als ik tenminste niet altijd kliekjes zou hebben die ook op moeten, ben ik soms gewoon besluiteloos. Dan weet ik niet zo goed waar ik trek in heb. Vaak ga ik dan een beetje door recepten bladeren of online recepten bekijken. Toen  ik weer zo’n bui had, bedacht ik me dat ik nog steeds een keertje stroganoff wilde eten. Dat werd deze snelle stroganoff met pasta.

snelle stroganoff met pasta

Het leek mij namelijk een lekker gerecht en ik had (en heb) dus nog nooit een beef stroganoff of chicken stroganoff gegeten. En nu eigenlijk nog steeds niet, want deze versie is echt mijn eerste versie om een makkelijke variant te maken. Ik ben gek op koken en zeker dit soort gerechten, maar met dit weer ben ik liever zo snel mogelijk de keuken weer uit. Iets met: ‘if you can’t stand the heat, get out of the kitchen’? Maar dan anders… Net als deze stroganoff.

Ooit ga ik een echte versie maken, als ik al heel duidelijk een authentiek recept kan vinden, maar voor nu deed ik het met een mengelmoes van diverse recepten. In dit recept heb ik een klein blikje champignonsoep gebruikt. Klinkt misschien raar, vooral omdat ik houd van zelfgemaakt, maar het stond in veel Amerikaanse recepten en het leek me gewoon een goed plan. En raad eens, het was een goed plan. Je moet dan alleen rekening houden met het zout toevoegen. Niet toevoegen dus. Dat zit er al genoeg in.

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– 300 gram rundergehakt, h.o.h.-gehakt kan natuurlijk ook
– 250 gram champignons, in plakjes
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 1 klein blikje tomatenpuree

– een klein blikje champignonsoep, (300 ml)
– 100 ml water
– 1/2 runderbouillonblokje
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– peterselie, gedroogd of gehakte verse

– (zout) en peper

Hoe maak je het?

Bak het gehakt rul in een ruime hapjespan. Voeg de plakjes champignons en de knoflook toe en bak een ca 5 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak mee tot de zurige lucht weg is.

Schenk de soep en het water in de pan en voeg het water en het bouillonblokje toe. Roer dit goed door en voeg ook de paprikapoeder toe.

Laat dit op zacht vuur pruttelen en kook intusssen de pasta. Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe. Ik had geen extra zout nodig. Als je bang bent dat het té zout wordt, gebruik dan een half bouillonblokje.

Serveer de saus over de pasta en garneer met de peterselie (en eventueel geraspte kaas). Eet er een groene salade bij van bijvoorbeeld spinazie, groene paprika, en komkommer. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt er natuurlijk ook een andere salade bij eten. Doe wat je lekker vindt. 

Tip: In plaats van een salade kun je natuurlijk ook extra groenten door de saus doen. Denk hierbij aan stukjes courgette of paprika. 

Tip: Houdt je van pittig gebruik dan een pittige paprikapoeder of voeg naar smaak cayennepeper toe. 

Tip: Voor een vegetarische versie kun je nog eens 250 gram champigons nemen die je fijn hakt en als gehakt gebruikt. Gebruik dan ook een groentenbouillontablet. 

PS: Jullie houden een echt stroganoff recept tegoed, maar ik gok dat het daarvoor eerst kouder moet worden. 😉


Kosten week 31-2014

– rundergehakt  1,85
– champignons  0,79
– champignonsoep  0,69
– tomatenpuree  0,08
– rest kwam uit de voorraadkast

Totaal uitgegeven: € 3,41

Probeer ook eens deze pasta Stroganoff:Pasta stroganoff

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

17 reacties

 1. Bregtje schreef:

  Simpel, lekker en niet duur. De beste combinatie die bestaat 🙂 Van de week maar eens proberen. Ga ook je andere recepten bekijken!

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Bregtje! Laat je weten of het gesmaakt heeft! En ben benieuwd welke recepten je nog meer lekker lijken!

 2. Beau Bewust schreef:

  Weer zo’n heerlijk recept. Dit ga ik zeker binnenkort eens maken!

 3. Lotte schreef:

  Toen ik de titel zag dacht ik huh? Maar dit klinkt nog best lekker!

  • Sandra schreef:

   Ik ben wel benieuwd waarom je ‘huh’ dacht, Lotte. En het is heel lekker. Vooral als je gek bent op champignons en pasta, net als ik. 🙂

 4. nicoleswereld schreef:

  Hmm dat ziet er lekker uit zeg

 5. Astrid schreef:

  Dat klinkt heel smakelijk en lekker makkelijk! Daar houd ik altijd wel van 🙂

 6. Natascha schreef:

  Ik kende het niet maar het lijkt mij erg lekker!

 7. Chantal Janssen schreef:

  Heeel herkenbaar! Ik sta soms ook even met de handen in mijn haar “Wat voor lekker en gezond gerecht ga ik nu weer maken?” Handig dat ik hier altijd inspiratie op kan doen! De pasta Stroganov ziet er heerlijk uit.

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Chantal! Ik denk dat we dat allemaal wel eens hebben. Ik wil zelf altijd vooral proberen te voorkomen dat ik naar diepvriespizza’s grijp. 😉

 8. Jannike schreef:

  Je zou voor de vega versie ook prima vegetarisch gehakt kunnen gebruiken. Ik gebruik dat vaak in sauzen of ovenschotels en je merkt bijna geen verschil!

  • Sandra schreef:

   Dat kan inderdaad prima, Jannike. Ik zou het zelf niet doen, maar dat komt omdat ik wel een smaakverschil proef. Ik zou zelf of een andere groente, zoals courgette toevoegen, of als je toh de structuur van gehakt wilt, extra champignons die ik dan eerst tot een soort gehakt zou vermalen. 🙂

 9. Miryam schreef:

  Lekker recept weer! Leuke inspiratie voor in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.