Snelle Pasta Bolognese van hamburgers

Dit ken je vast wel: je organiseert een barbecue en je haalt veel te veel eten. En de volgende keer haal je minder boodschappen, maar gek genoeg heb je nog steeds veel te veel eten. Vaak kun je het vlees invriezen en salades als lunch eten, maar wat nou als je net zoals ik met een paar al gebakken hamburgers zit? Ik had geen barbecue georganiseerd, maar was gewoon dom en vooral luiig toen ik 4 grillburgers van de Lidl ging invriezen. In plaats van ze apart in te vriezen, deed ik ze bij elkaar in het zakje denkende dat ik ze door het plasticje ertussen vast wel los zou kunnen krijgen. Niet dus. Maar als ik hamburgers eet, heb ik meestal genoeg aan eentje. En de rest opnieuw invriezen kan niet. Dus ik heb de andere drie ook vast gebakken, want dan zijn weer wat langer houdbaar. En toen ontstond het idee voor deze Snelle Pasta Bolognese van hamburgers.

hamburgerbolognese met penne

 

Je kunt natuurlijk ook de hamburgers even ‘opbakken’ in een koekenpan en daar weer en broodje hamburger mee maken, maar waarschijnlijk heb je daar geen trek in na een barbecue of die reus-achtige hamburger van de avond ervoor. Tenminste, ik weet niet hoe het met jou zit, maar áls ik een hamburger maak dan doe ik het ook goed. Dus meestal hoef ik dan ook even geen burgers meer. Zeker niet als ik denk dat ik er best twee op kan. Dat is in het verleden wel eens voorgekomen en loopt altijd uit op een voedselcoma. 😉

Volgens mij heb ik wel eens verteld dat ik soms nogal een purist kan zijn als het gaat om de naam van klassieke gerechten. Dit zou dus eigenlijk absoluut geen Bolognese mogen heten, maar aangezien ik tegen mijn eigen regels in laatst ook een vega-versie heb gemaakt en ik een niet-carbonara recept wel à la Carbonara heb genoemd, geef ik mezelf dit keer schoorvoetend toestemming om dit recept een Snelle Pasta Bolognese van hamburgers te noemen. Maar goed, deze Pasta Bolognese van hamburgers is dus een makkelijk recept om van je restjes hamburgers af te komen.

Recept Snelle Pasta Bolognese van hamburgers

Wat heb je nodig?
(3 porties*)

 • 2 à 3 gebakken hamburgers (€ 1,37)
 • 1 ui, in stukjes (13 cent)
 • 1 blik gepelde tomaten (39 cent)
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers (10 cent)
 • 100 gram champignons, in plakjes (32 cent)
 • scheutje Worcestershiresaus (1 cent)
 • zout en peper, naar smaak
 • snufje gemaken gedroogde chilipepers (optioneel) (1 cent)
 • pasta, naar keuze (60 cent, obv 4 porties)
Kosten
Totaal: € 2,93
Per portie: 98 cent

Hoe maak je het?

Hak de hamburgers in kleine stukjes of vermaal ze in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer. Let op dat je het niet té fijn hakt, want dan heb je geen structuur meer in je saus. Giet de gepelde tomaten met vocht in een maatbeker en gebruik je staafmixer om er een gladde saus van te maken.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Bak nu de champignons tot deze gaar zijn (dit is als ze vocht loslaten). Bak vervolgens kort de knoflook en gehakte hamburgers mee. 

Schenk de tomatensaus in de pan en kruid met een scheutje worcestershiresaus, de gedroogde oregano, een snufje gedroogde chilipeper (optioneel), peper en eventueel zout naar smaak. Laat de saus nu ca 15 tot 20 minuutjes zacht pruttelen.

Zet dan een pan flink gezouten water op voor de pasta. Kook de pasta al dente volgens de verpakking. Proef de saus en kruid eventueel naar smaak na met peper enof zout. Giet de pasta af,  laat niet uitlekken en gooi direct bij de saus. Roer goed door zodat de pasta goed bedekt is met saus.

Serveer met een frisse salade. (Ik maakte een rucola-tomatensalade** die  niet meer dan € 1,17 heeft gekost.)

Eet smakelijk!

* Ongeveer 1 soeplepel saus is voldoende voor 1 persoon, maar sommige mensen houden van een andere saus/pasta-verhouding. Als je van lekker veel saus houdt, is dit eerder een recept voor 2 porties.
** Voor de rucola-tomatensalade, gebruikte ik een zakje van 75 gram rucola van de Lidl (89 cent), 2 tomaten van de Turkse supermarkt (28 cent) en een dressing die ik nog in huis had, dus die heb ik niet meegerekend. Je kunt natuurlijk ook een salade naar eigen smaak maken. Ik had deze dingetjes nog in huis.

Vergelijkbare recepten:

Wil je een keer een echte bolognesesaus maken in plaats van een Pasta van Hamburgers? Probeer dan eens deze:

Pasta Bolognese

Maak je liever een vegetarische bolognese? Probeer dan eens deze:

pasta met vegetarische saus a la bolognese

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

16 reacties

 1. Maargy schreef:

  Het “mag”misschien dan niet Bolognese genoemd worden maar zo ziet het er wel uit! haha lekker handig en lijkt me hartstikke lekker

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Het water loopt me echt in de mond! Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben om hamburgers te verwerken in een pasta, maar het lijkt me heel lekker nu.

 3. mirteblogt schreef:

  Ik krijg hier nu zoveel honger van! Zeker een keertje maken!

 4. Dyonne Bakker schreef:

  Oh dit lijkt me echt heel erg lekker. Zo kan het dus ook gewoon 🙂

 5. Marijke schreef:

  Ja dat heb ik inderdaad ook wel eens zo gedaan. Of tartaar gebruiken om een soort gehaktballen van te maken (alleen iets minder doorbakken).

 6. Renata schreef:

  Inderdaad waarom niet – zal waarschijnlijk niet super veel verschil zijn met gehakt 🙂

 7. Armande schreef:

  Dit is een heel handig recept. Ik eet zelf geen vlees maar voor manlief is dit perfect. Ik las alleen niet op welk punt je de gehakselde hamburgers er door gooit. Als vegatariër zijnde heb ik niet zo’n intuitie voor dingen met vlees. Ik neem aan ergens op het laatst toevoegen aan de saus? Omdat het al gebakken is?

 8. Girls-Things schreef:

  Wat een ontzettend handig en leuk idee! Ga ik zeker onthouden 🙂

 9. Proudweirdo schreef:

  Voedselcoma! Haha! Die ga ik onthouden.
  Ik ben nu pasta-hongerig en ga dit gauw een keer maken, het lijkt me heerlijk.

 10. Marieke schreef:

  Dit heb ik op schoolkamp gemaakt van de overige hamburgers. De kids hadden nog nooit zo’n lekkere pasta gegeten. Haha

 11. Emma schreef:

  Wat leuk om me favo pasta even op een andere manier te zien, ga hem even testen binnenkort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.