Snelle ‘lasagne’

Rate this post

Ok, op het plaatje ziet het er niet op zijn smakelijkst uit en ik had waarschijnlijk beter een foto kunnen maken van het gerecht in de pan, maar ik kan je wel vertellen dat het superlekker was. En makkelijk! En snel! Daar houden we van. snelle lasagne Maar wat is het dan, vraag je jezelf wellicht af. Nou, het is een supersnelle lasagne waarbij alles in één pan gaat en het als laatste nog even in de oven wordt gezet om de kaas te laten smelten.

Wat heb je nodig?
(4 personen)

– 250 gram gehakt, runder of h.o.h.
– 1 ui, gesnipperd
– 1 pakje gezeefde tomaten
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 runderbouillonblokje
– 1/2 pakje gedroogde lasagnebladen
– 1 mozzarellabolletje, de helft in stukjes en de rest in dunne plakjes
– 1 blikje Bonduellle doperwtjes festini, uitgelekt
– 100 ml water
– chilipoeder naar smaak
– zout en peper

Hoe maak je het?

Bak het gehakt rul in een pan die ook in de oven kan (ik gebruikte een braadpan). Bak daarna de ui mee tot deze glazig ziet. Bal als laatste nog even de knoflook mee.

Schenk de gezeefde tomaten erbij en voeg de oregano, het bouillonblokje, het water en een snufje chilipoeder (mag meer zijn als je van pittig houdt) toe. Breng dit aan de kook en zet vervolgens het vuur laag zodat het blijft pruttelen.

Breek de lasagnebladen boven de pan en roer ze door de saus. Laat deze in 15 minuutjes gaar koken. Roer regelmatig door om aankoeken te voorkomen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

Zet het vuur onder de pan uit en roer de doperwtjes festini en de stukjes mozzarella door de saus. Verdeel de plakjes over de bovenkant en zet de pan in de oven. Bak de ‘lasagne’ ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is. 

Serveer met een frisse salade. 

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.