Snelle Kip Korma met bloemkool en broccoli

Het volgende kastje was aan de beurt. Wat had ik daar nog aan spannende dingen staan. En daar stond hij naar me te glimlachen. Een potje Kormasaus van Patak’s. Ja ja, ik weet het, zelf maken is lekkerder én gezonder, maar daar heb ik nu even het geld niet voor. En toevallig zijn de sauzen van Patak’s superlekker. En makkelijk En snel. En, en, en…. Dat dus. Telkens als de Patak’s producten in de aanbieding zijn en ik heb er geen van in de voorraadkast, dan zal ik er toch weer één of twee aanschaffen, voor de je weet maar nooit situaties. Zoals nu dus.

snelle korma

Ok, Korma van Patak’s. En nu? Even in mijn ieniemienie vriesvakje kijken. Hé, een kipfiletje. Yay! En de koelkast bood me nog een klein stukje bloemkool en een kleine broccoli. Samen met een paar aardappels die nu ook echt op moeten, zou dit zeker een lekker maaltje worden waar ik meerdere dagen van zou kunnen eten. Joepie!

Wat heb ik gebruikt?
(4 porties)

– 1 pot Kormasaus van Patak’s
– 1 kleine kipfilet, in stukjes
– 1 halve kleine bloemkool, in roosjes/stukjes
– 1 kleine broccoli, in roosjes/stukjes
– 3 aardappels, geschild en in stukjes
– rijst
– 2 eetlepels zonnebloemolie

Hoe heb ik het gemaakt?

Verhit de olie in een braadpan of een hapjespan. Bak hierin de kipfilet bruin. Zorg in ieder geval dat alle stukjes dichtgeschroeid zijn. Kruid de kip met zout en peper.

Voeg nu de aardappels, bloemkool en broccoli toe en bak dit even aan.

Schenk nu de saus van Patak’s in de pan. Ik vind de saus altijd te dik, dus ik voeg nog water toe en haal zo gelijk het onderste uit de kan, of het potje. Ik schenk twee keer een bodempje water in de pot. Draai de deksel erop, schudt de pot flink en schenk ook dit weer in de pan. Bij elkaar gaat er zo’n half potje water bij.

Roer dit goed door en laat dit 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de aardappels, bloemkool en broccoli gaar zijn. Roer het  af en toe door. 

Kook intussen de rijst.

Proef de curry en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. Serveer de curry op de rijst en strooi er gedroogde koriander over als je dit lekker vindt. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg een in stukjes gesneden (rode) ui toe. Fruit deze voordat de kipfilet in de pan gaat.
– Gebruik verse koriander in plaats van de gedroogde.

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Mijn kinderen balen altijd als ik bloemkool kook, maar met dit recept hopelijk niet!

    • Sandra schreef:

      Hahaha, ik zie die koppies al voor me. Ik zelf ben gek op bloemkool. Misschien kun je de bloemkool vervangen door bijvoorbeeld zoete aardappel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.