Simpele Pad Thai met garnalen

Oké, oke’, dit is niet het goedkoopste recept. Dat komt omdat deze garnalen niet goedkoop zijn. Maar aangezien de rest van het recept supergoedkoop en overheerlijk is, wilde ik deze toch even delen. Je weet tenslotte maar nooit wat je voor leuke aanbieding tegenkomt qua garnalen. En als je gek bent op garnalen, dan moet je deze Simpele Pad Thai met garnalen echt even proberen. Het staat zo op tafel en de heerlijke combinatie van kruiden en specerijen in de saus maken dit een hemels gerecht. Als je het wel eens in een Thais restaurant hebt gegeten, weet je wat ik bedoel.

simpele pad thai met garnalen

Om dit gerecht simpel en goedkoop, op de garnalen na natuurlijk, te houden, gebruikte ik mienestjes in plaats van de rijstnoedels die je eigenlijk hoort te gebruiken. Heb je toch liever de rijstnoedels, dan kun je die gewoon gebruiken. Ik probeerde het gerecht zo goedkoop en makkelijk mogelijk te houden. De garnalen had ik, lucky me, gekregen. Want ze waren echt supersappig en groot! Ik heb geprobeerd deze online in de diverse supermarkten te vinden, maar dit is me nog niet gelukt. Volgende halte: de markt. Eens kijken of ze ze daar hebben en hoeveel ze dan zouden kosten.

Gelukkig hoef je natuurlijk niet per se díe garnalen te hebben om dit recept te maken. Je hoeft het zelfs niet met garnalen te maken. Ook met kip of met groenten kun je een heerlijke Pad Thai maken. Zie het als een basisrecept waarmee je zelf oneindig kunt experimenteren. Zelf ga ik dat zeker ook doen. Ik zal die combinaties hier ook delen zodat je inspiratie op kunt doen. Dit recept is sowieso niet authentiek, maar een goedkopere smakelijke versie.

Recept Simpele Pad Thai met garnalen

Wat heb je nodig?
(2 porties)

 • 200 gram gare garnalen (€ 4,58)
 • ca 10 mienestjes (40 cent)
 • 2 handjes taugé (20 cent)
 • 2 lenteuitjes (23 cent)
 • verse basilicum, een stuk of 8 blaadjes in dunne reepjes (25 cent)
 • 2 eieren (33 cent)
 • plantaardige olie
 • 1 eetlepel basterdsuiker (2 cent)
 • 1,5 eetlepel vissaus (25 cent)
 • 1,5 eetlepel ketjap asin (8 cent)
 • 2 kleine teentjes knoflook (10 cent)
 • 1 theelepel sambal (1 cent)
 • 1 theelepel zoete chilisaus (1 cent)
 • 50 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt (38 cent)
 • de sap van 1 à 2 limoenen, afhankelijk van hoeveel sap eruit komt (50 cent)
Kosten
Totaal: € 7,34
Per portie: € 3,67

Hoe maak je het?

Zet een pan gezouten water op voor het koken van de mie.

Roer intussen de basterdsuiker, vissaus, ketjap asin, sambal en chilisaus goed door elkaar. Dit wordt je saus. Snijd de lenteui vast in stukjes. Kluts de eieren met zout en peper en roerbak dit zodat je stukjes ei hebt.

Kook de mie ca 6 minuutjes. Proef een stukje en als je het nog niet gaar genoeg vindt, kook het dan nog iets langer. Ik vind 6 minuutjes echt genoeg, maar het kan zijn dat dit ook per merk weer verschilt. Je moet dus echt even proeven. Laat de mie in een vergiet uitlekken als deze gaar is.

Verhit nu een scheutje olie in een wok. Bak hierin kort ongeveer 3/4e deel van de lenteui en de knoflook. Voeg dan de mie toe en roer goed door. Doe hier vervolgens de garnalen en saus bij en roer goed door. Bak dit kort tot de garnalen en de saus goed verhit zijn. Strooi hier de basilicum en taugé over en roer nogmaals goed door. Voeg beetje bij beetje de limoensap toe tot je het lekker vindt. Dus steeds even doorroeren en proeven.

Garneer deze simpele Pad Thai met garnalen met de pinda’s en de overgebleven lenteui en serveer direct.

Eet smakelijk!

Ook gek op garnalen? Probeer dan eens deze heerlijke én goedkopere Thaise curry met garnalen:

thaise curry met garnalen en groenten

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

25 reacties

 1. Rosita schreef:

  Dat ziet er lekker uit! Lekker om een keer voor mezelf te maken. De rest houdt niet van garnalen. Of gewoon de garnalen weglaten.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  De lijst met benodigde ingrediënten vind ik vrij lang. Maar superhandig dat je overal het bedrag hebt achtergezet!

  • Sandra schreef:

   Je kunt ook kant-en-klare Pad Thai saus halen, dan wordt ie aanzienlijk korter. 😉
   Het is alleen lekkerder, gezonder én goedkoper om hem zelf te maken vandaar die keuze. 🙂

 3. Dyonne Bakker schreef:

  Garnalen vind ik echt heel lekker. Lijkt me een super fijn gerecht. Ik denk dat ik die Thaise curry met garnalen ook eens ga proberen.

  • Sandra schreef:

   Me too! Dit was superlekker. Vooral met die grote sappige garnalen. Helaas zijn die dan weer best prijzig. De Thaise curry is ook heerlijk!

 4. Marijke schreef:

  Hmm lekker! Had dit vast niet vlak voor lunchtijd moeten lezen. Maar ik ga hem zeker bewaren!

  • Sandra schreef:

   Haha, ik moet ook nog lunchen… Dan helpt dit inderdaad niet. Het was echt heerlijk! Binnenkort een versie met tofu aangezien dat in de aanbieding is bij de Lidl deze week.

 5. Marsha schreef:

  Ik ben gek op garnalen, dus zoiets gaat er bij mij zeker in!

 6. Jamey schreef:

  Lekker hoor, alleen ben ik zelf geen fan van garnalen. Ik maakte het dan wel eens met kip of tofu.

 7. Chantal schreef:

  Pad Thai vind ik zo lekker, die garnalen lijken me ook er echt heerlijk bij. Ik ga dit gerecht eens voorleggen bij mijn vriend.

 8. Fleur schreef:

  Lekker recept! Ben dol op Pad Thai. Ik heb het geloof ik nog nooit zelf gemaakt

 9. Manon schreef:

  Ik kende pad thai nog niet maar het ziet er lekker uit. Ik ben sowieso dol op garnalen!

 10. Daphne schreef:

  Lekker! Ik zou de garnalen vervangen voor kip, maar de rest ziet er echt zooo lekker uit!

 11. Judith schreef:

  weer zo een lekker gerecht. Ik ben dol op garnalen, en de meiden ook. Dus ik zou dan 2 versies maken, 1 niet pittig zeg maar.

  • Sandra schreef:

   Dank je wel, Judith! Het is helemaal niet heel pittig hoor! Ik denk dat je eerder voor de eter die van pittig houdt , wat pit moet toevoegen. Dit kun je bijvoorbeeld ook met sriracha doen, 😉

 12. Anja schreef:

  Oh, wat een lekker gerecht. Dochter en ik zij dol op garnalen. Zou alleen wel drie versies moeten maken voor iedereen in huis (met garnalen, met kip en met groente).

 13. Jessica schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit. Ik zou wel vaker garnalen willen eten, maar ik vind ze zo verdomde duur…

  • Sandra schreef:

   Ja! Rot is dat he? Maar deze week betaal je bij de Dirk voor 100 gram gekookte en gepelde roze garnalen maar 99 cent. Dat is niet duur toch? Ze zijn wel kleiner dan de garnalen op deze foto, maar ik vermoed dat deze heel duur zijn en ik ze zelf ook niet zou kopen… Dus ik ga van de week even twee bakjes bij Dirkie halen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.