Simpele Nasi met garnalen en groenten

Vind jij nasi ook zo’n echte verwenmaaltijd? Voor mij is het echt zo’n gerechtje waarmee ik lekker op de bank kruip terwijl ik een leuke serie ga kijken. Helaas is de nasi altijd veel eerder op dan zo’n aflevering klaar is. Haha… Maar goed, dan heb ik wel gesmuld. En wat ik helemaal lekker vind, is nasi met garnalen. Dat had ik helaas al echt in geen eeuwen meer gegeten, want duur en ik voelde me schuldig als ik zo’n duur ingrediënt zou gebruiken. Maar zoals al bleek bij het bedenken van de Pasta met prei à la crème en garnalen en de Thaise curry met garnalen en groenten hoeft zo’n gerecht in totaal helemaal niet duur uit te vallen. Tijd voor Nasi met garnalen en groenten dus. Wat een feest!

nasi met garnalen en groenten

Ik haalde voor deze nasi met garnalen en groenten drie zakjes rijst uit de vriezer. Ik kook namelijk altijd meer dan ik nodig heb als ik rijst eet. Dit vries ik dan in en als ik nasi wil maken, heb ik al gekookte rijst tot mijn beschikking. Dat vind ik namelijk veel fijner dan de rijst nog te moeten koken. Je moet hem daarna namelijk helemaal laten afkoelen en ik heb daar meestal geen geduld voor. En het is ook makkelijk om niet precies afgepast voor 1 persoon rijst te moeten koken, aangezien dat best lastig is. Dus ik heb zakjes rijst in de diepvries die ik gebruik om nasi van te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon rijst koken voor je deze nasi gaat maken. Laat hem dan wel echt eerst helemaal afkoelen.

Ik heb dit gerecht ook gemarkeerd als een recept waarmee je restjes op kunt maken. Je moet het eigenlijk zien als een basis recept waarbij je de groenten en proteïne kunt vervangen door andere. Lekker handig, toch? Lekker én handig! Dus ga er vooral lekker mee variëren. Dat vind ik zelf het leukste aan koken. Al die verschillende opties die één specifiek recept je vaak geeft. Je kunt hier bijboorbeeld ook een stukje kip in gebruiken, wel eerst even bakken of koken dan, of speklapjes. Wat jij wilt. Maar zelf een Nasi met garnalen kun je dus maken met een klein budget. Probeer het eens en geniet ervan.

Recept Nasi met garnalen en groenten

Wat heb je nodig?
(4 porties)

 • 450 gram gekookte rijst, dat is ca 150 gram ongekookte rijst (14 cent)
 • 200 gram garnalen (€ 4,58)
 • 3 eieren (50 cent)
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden (49 cent)
 • 1 waspeen, in kleine blokjes gesneden (17 cent)
 • 100 gram doperwtjes (15 cent)
 • 3 eetlepels oestersaus (42 cent)
 • 3 eetlepels ketjap asin (21 cent)
 • 2 lenteuitjes (23 cent)
 • plantaardige olie, om in te bakken
 • zout en witte peper, naar smaak
Kosten
Totaal: € 6,89
Per portie: € 1,72

Hoe maak je het?

Zorg dat je alle groenten gesneden hebt. Snijd de lenteuitjes in stukjes en houd hiervan een 1/4 deel apart voor het garneren van de nasi. Klop de eieren met wat zout en peper in een schaaltje.

Verhit een klein scheutje olie in een wok of flinke hapjespan en roerbak het ei tot je mooie stukjes hebt. Laat het ei vooral niet te lang bakken. Haal het ei uit de pan en houd dit apart op een bord.

Voeg nog een klein beetje olie toe en verhit deze. Bak hierin kort de lenteui (3/4 van het geheel dus). Voeg dan de stukjes wortel toe en bak een paar minuutjes mee. Doe daarna hetzelfde met de paprika en de bevroren doperwtjes. Kruid met een beetje zout en peper. 

Schenk nu de oestersaus en ketjap asin in de pan en roer even door. Voeg daarna de rijst toe en bak dit een paar minuutjes terwijl je het geheel goed doorroert. Voeg als laatste de ei en de garnalen toe en blijf roeren tot deze ook goed warm zijn. Proef de nasi en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer met de rest van de lenteui en eventueel kroepoek. 

Eet smakelijk!

Gek op nasi? Probeer dan ook eens deze Nasi goreng à la Carlien met kip:

Nasi Goreng a la Carlien

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

17 reacties

 1. Lien schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit seg! Dat ga ik ook eens een keertje klaarmaken!

 2. Tania schreef:

  Dat ziet er superlekker uit. Heb er honger van gekregen.

 3. Fleur schreef:

  Lekker! Ik krijg meteen zin in nasi. Alleen ik lust garnalen, dus mss zou ik het met kip maken voor de rest van het gezin

 4. Chantal schreef:

  Oooo wat ziet dit er lekker uit! Ik wil vanavond spontaan nasi maken. Heerlijk zeg.

 5. Manon schreef:

  Wij hebben zaterdag nog nasi op, alleen wij eten het nooit met garnalen! Goed idee zeg

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Het ziet er lekker uit! En nasi met vis lijkt me wel wat, hoewel ik niet zo’n fan ben garnalen. Nu eet ik de nasi altijd met worst van mijn neef Henk.

 7. Bianca schreef:

  Dit ziet er zo lekker uit! Waarom maak ik dit nooit? Ik sla het recept even op kan ik mooi in de vakantie maken x

  • Sandra schreef:

   Ik weet niet waarom jij dit nooit maakt, Bianca… 😉 Ik hoop dat het je net zo lekker gaat smaken als het mij deed. Laat je weten hoe je het vond? En alvast een fijne vakantie! X

 8. Daphne schreef:

  Wauw, wat heerlijk weer! En lekker goedkoop! Ik ga hem eens proberen!

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Daphne! En als je een Deen in de buurt hebt: de garnalen zijn in de aanbieding. € 1,25 voor 100 gram. Das geen geld toch… 😉

 9. MC Kleuver schreef:

  De nasi lijkt mij echt heerlijk. Van vis ben ik geen fan. Maar echt een restaurantrecept!

 10. Cassandra schreef:

  Ik heb echt nog nooit nasi met garnalen gegeten, ik ben niet zo’n super vis liefhebber maar dit ziet er wel lekker uit

 11. Rob schreef:

  Alweer die website / blog waar ik trek van krijg haha!
  Still hate cooking and love eating! 😉

 12. Maargy schreef:

  Ziet er zalig uit, inderdaad nooit aan gedacht nasi met garnalen te maken, weer eens wat anders

 13. Boris Barish schreef:

  Ik ben ook een echt nasi monster dus altijd leuk om te lezen hoe andere het maken. Ik zal volgende keer jou recept is proberen. Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.