Simpele minestronesoep

Simpele minestronesoep
2 votes

Dit was dus eigenlijk een poging om een 1 persoonsversie van een de flink gevulde minestronesoep te maken. Maar zoals het dus vaker gaat in mijn keuken werd het steeds meer en eindigde ik met een 2 persoonsversie. Nou ja, ik heb in ieder geval twee dagen gesmuld van deze Simpele minestronesoep.

Simpele minestronesoep

Ik ben voor deze soep niet op de normale manier te werk gegaan. Normaal fruit je eerst een uitje met of zonder knoflook en daarna ga je verder met de rest van de groenten. Aangezien ik een zak met voorgesneden groenten had en het lastig is om daar de ui uit te plukken, heb ik het maar op de makkelijke manier gedaan. Dat was ook erg fijn aangezien ik net een drukke werkdag achter de rug had. Gemak dient de mens nietwaar?

Hoewel supersmakelijk, werd het dus toch niet een recept voor 1 persoon, maar daar kan deze Simpele minestrone niets aan doen. Ik ga binnenkort weer een poging wagen. Ik heb ook al in mijn hoofd hoe ik het anders ga doen. Het moet toch een keer lukken.

Recept Simpele minestronesoep

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 250 gram Italiaanse groentenmix
– 1 klein blikje Cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 bouillonblokje
– 1,5 blik water, gemeten in het blik van de tomatenblokjes
– 1 klein laurierblaadje

– 1 theelepel peterselie
– 1 theelepel tijm
– 50 gram (kleine) pasta
– peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Schenk de tomatenblokjes in een pan, doe hier de rest van de ingrediënten behalve de bonen en de pasta bij. Kruid met een klein beetje zout en peper. Die kun je later eventueel nog extra toevoegen. 

Laat de soep zachtjes 5 minuten pruttelen. 

Doe er dan de pasta en de bonen bij en laat de soep pruttelen tot de pasta gaar is. Dit duurt ca 10 minuten afhankelijk van de pasta. Proeven is de manier om te weten wanneer de pasta gaar is. Kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. En vis als laatste de laurier uit de soep. 

Serveer de soep met een beetje pesto (indien gewenst) en eventueel een beetje geraspte kaas. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Begin met het bakken van 100 gram spekjes en voeg daarna de rest er aan toe. 
– Houd je van pittig? Voeg dan wet gemalen gedroogde chilivlokken toe of een beetje chilipeper.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik voel me nu wel dom, maar wat is een minestronesoep precies? is het een tomatensoep? En wat maakt ‘m dan anders dan tomatensoep? Ik zie in het recept bonen staan. Is dat wat het een minestronesoep maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.