Simpele Bamisoep met hardgekookt ei

Simpele Bamisoep met hardgekookt ei
Rate this post

Hoewel ik tegenwoordig zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes en fabriekskruiden enzovoorts wil koken, heb ik af en toe toch trek in gerechten die daar wel mee gemaakt zijn. Vaak uit een soort heimwee naar vroeger en soms omdat ik lui ben. En soms kook ik ermee omdat het simpelweg even niet anders kan. Deze Simpele Bamisoep valt onder de eerste categorie. Heimwee!

Simpele Bamisoep

Deze soep maakte mijn moeder zeer regelmatig en vond ik altijd superlekker. Het is eigenlijk ook de eerste bamisoep die ik ooit gegeten heb. Zelfs voor ik ooit die instant noedelsoepjes heb uitgeprobeerd. En dat is dan wel weer typisch, want die gaan dus ook in deze makkelijke bamisoep. Om eerlijk te zijn, weet ik ook niet zo goed hoe zij ooit aan dit recept is gekomen. Ik weet alleen dat ik het graag at. En nu dus eindelijk ook een keertje zelf heb gemaakt.

Ik ga dit zeker vaker maken en er mee variëren, bijvoorbeeld door tofu te gebruiken in plaats van kip. Of door paprika toe te voegen. En die experimentjes ga ik zeker met jullie delen.

Recept Simpele Bamisoep met hardgekookt ei

Wat heb je nodig?
(3 porties)

  • 1 kipfilet, in kleine stukjes
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 1 prei, in reepjes
  • 2 pakjes bamisoep/noedelsoep
  • 3 eieren, hardgekookt
  • 1,5 l water
  • 2 maggi bouillonblokjes, per 2 verpakt
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • plantaardige olie, om in te bakken
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een pan met 1,5 liter water op het vuur en doe hier alvast de bouillonblokjes in. Breng dit aan de kook.

Verhit intussen een koekenpan met de olie plus eventueel de meegeleverde olie uit de pakjes noedelsoep. Bak hierin de stukjes kip tot de buitenkant is dichtgeschroeid. Het hoeft op dit moment nog niet gaar te zijn. Voeg daar de ui en prei aan toe en bak deze mee. Bak vervolgens de champignons kort mee.

Als het goed is, zijn de bouillonblokjes nu opgelost in het water. Voeg hier het kipmengsel samen met de kruidenpakjes van de noedelsoep en de ketjap aan toe en roer goed door.

Voeg nu de noedels van de noedelsoep toe en laat de soep heel zachtjes koken tot de noedels gaar zijn. Proef de soep en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer met plakjes gekookt ei. 

Eet smakelijk!

De soep is de volgende dag eigenlijk lekkerder omdat hij dan dikker is geworden. De noedels hebben dan wel veel vocht opgenomen en zijn heel zacht, maar stiekem vind ik dat wel lekker in soep. 

Probeer ook eens deze Vegetarische Oosterse Tomatensoep:

vegetarische oosterse tomatensoep

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *