Koken met restjes: Shoarma Burrito

Koken met restjes: Shoarma Burrito
2 votes

Stiekem is het het leukste om te koken met dingen die je over hebt. Ik maak dan vaak dingen als soep of nasi. Maar soms wil je net even iets anders. Daar word je creatief van en leer je weer nieuwe dingen. Dit keer had ik shoarma over. En eerlijk is eerlijk, ik eet niet zo heel vaak shoarma. En als ik het dan eet, is het meestal de lams-versie. Als dan een keer de varkenshoarma in de aanbieding is en ik heb genoeg restjes rijst in de vriezer, maak ik er eigenlijk altijd nasi mee. Klinkt misschien gek, maar dat is echt heel lekker.

shoarmaburrito

Aangezien ik nog shoarma en champignons over had van de Roerbakschotel met andijvie en shoarma én tortilla’s van de Enchilidas die ik laatst op mijn eigen manier heb gemaakt, wilde ik een soort alternatief broodje shoarma maken. Shoarma in een tortilla dus en dan als een burrito. Het was spannend, maar de eerste paar happen, maakten mij zo blij! Dit is echt zo yummie! Ik denk dat shoarma voortaan niet meer in de nasi belandt en dat die eer toekomt aan bijvoorbeeld speklapjes of kipfilet. 🙂

Wat heb je nodig?
(2 burrito’s)

– 250 gram shoarma, dit was varkensshoarma
– 2 tortilla’s
– 1 theelepel shoarmakruiden
– 150 gram champignons, in plakjes
– 1 flinke tomaat, in stukjes
– 1 kleine rode ui, gesnipperd
– knoflooksaus, zelfgemaakt of uit een flesje
– rode saus, zoals bijvoorbeeld de Turkse Shoarmasaus of de Hongaarse rode uiensaus van Yil’driz (verkrijgbaar bij AH)
– 50 gram geraspte kaas

Hoe maak je het?

Bak de shoarma in een koekenpan tot dichtgeschroeid. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 5 minuutje mee.

Meng intussen de tomaat met de ui en kruidt dit met een klein beetje zout en peper.

Verwarm de tortilla’s op een bord per stuk voor 10 seconden. Doe dit op het bord waarop je ze gaat serveren, dat is wel zo makkelijk.

Smeer een beetje rode saus over het midden van de verwarmde tortilla. Op de plek waar het shoarma mengsel komt. Schep daarna de helft van het shoarmamengsel in het midden van de tortilla. Houd er rekening mee dat hij dichtgevouwen moet kunnen worden. 

Doe wat shoarmasaus naar smaak over de shoarma en de champigons en strooi hierover de helft van de geraspte kaas. Vouw nu eerst de bovenkanten naar binnen en vouw dan de zijkanten naar binnen. Draai de burrito om. 

Maak de tweede burrito op dezelfde wijze op een ander bord.

Verdeel de tomaten/uien’salsa’ over de burrito’s en klaar ben je!

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt altijd extra groenten toevoegen als je die over hebt. Voeg bijvoorbeeld een halve, in stukjes gesneden paprika aan de shoarma toe of voeg komkommer en/of avocado aan de salsa toe. 

Tip: Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met zelfgemaakte knoflooksaus en zelfgemaakte uien- of rode saus, ik had dit toevallig al in huis. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.