Satésaus à la Carlien

Satésaus à la Carlien
Rate this post

Satésaus. Altijd lekker. Bij een barbecue, gourmet of bij de nasi!

Zo’n kant en klaar bakje van de supermarkt is op zich wel goed, maar als je die een beetje een bite geeft, wordt het nog veel lekkerder!

Wat heb je nodig:

– een bakje kant-en-klare satesaus van de supermarkt (zo eentje die je in de magnetron kan opwarmen)
– een ui, fijngesneden
– 1 of 2 teentjes knoflook, wat je zelf lekker vindt, ook fijngesneden
– een scheut melk
– een scheut ketjap manis of sojasaus
– gebakken uitjes

Hoe maak je het?

Verhit een beetje olie in een steelpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt, daar wordt ie bitter van.

Voeg de satesaus toe en roer goed door. Als alles warm is, voeg dan de melk toe en roer goed door tot het weer een glad mengsel is.

Voeg dan de ketjap of sojasaus toe en roer weer goed door. Let op dat het vuur niet te hoog staat, want aangebrande satesaus is niet lekker!

Doe er als laatste een handje gebakken uitjes bij.

Succes verzekerd!

Tip: Als je de saus wat pittiger wil, doe er dan een klein fijngehakt spaans pepertje in, zonder pitjes

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.