Sandwich pesto, kaas en tomaat

Eigenlijk voel ik me een beetje schuldig om dit soort receptjes te plaatsen. Het lijkt wel alsof ik het mezelf erg makkelijk maak. En dat is misschien ook zo, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen dit toch niet bedenken. Bijna iedereen kent wel een broodje caprese met mozzarella, pesto en tomaat, maar soms is het vervangen van de mozzarella door de kaas die je normaal op je brood doet dan toch net even te onverwacht. Dus daarom hier toch maar de sandwich pesto, kaas en tomaat.

sandwich pesto kaas en tomaat

Stiekem kan ik enorm genieten van een simpel broodje kaas. Als je goed brood hebt en lekkere kaas, heb je eigenlijk ook niet meer nodig. Maar dit soort combinaties kunnen mij ook enorm blij maken. Alsof ik een taartje gemaakt heb. Een hartig taartje, maar toch een taartje. Ik denk dat wat aurgurk hier ook nog lekker bij zou zijn. Snel maar weer eens zo’n “taartje” maken.

Recept Sandwich pesto, kaas en tomaat

Hoe maak je het?

Rooster een boterham tot hij lichtbruin ziet. Smeer er dan een laagje pesto op. Het lekkerste is om hier verse pesto te gebruiken. Ik gebruikte mijn Pesto van spinazie, feta en kappertjes.

Beleg de vervolgens met een plakje kaas naar smaak en leg daarop een paar plakjes tomaat. Kruid de tomaat met een beetje zout en peper naar smaak. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

10 reacties

 1. Fleur schreef:

  Goed idee! Het heb meestal alles wel in huis, maar heb het nog nooit samen op een boterham gedaan

 2. Claudia schreef:

  Ik kan ook zo genieten van een simpel broodje. Dus deze ga ik ook onthouden. Alles wat erop zit vind ik lekker!

  • Sandra schreef:

   Het was samen ook erg lekker, Claudia. Altijd als ik dingen als pesto maak, gebruik ik het zoveel mogelijk om te zorgen dat ik geen restje hoef weg te gooien. 🙂

 3. Willem Meester schreef:

  Simpelheid is voor mij het fijnst. Dus prima dat je het plaatst.

 4. Jimmy schreef:

  Het ziet er heel erg lekker uit. Ik hou van een broodje met een plakje komkommer of tomaat. Alleen moet ik soms herinnert worden om het weer op brood te doen. Zoals nu 😉

  • Sandra schreef:

   Een broodje kaas of bijvoorbeeld cervelaat met een paar plakjes komkommer blijft hier ook favoriet. 🙂
   Overigens zijn plakjes radijs ook erg lekker op een broodje kaas!

 5. Sofie schreef:

  Dit lijkt mij echt ontzettend lekker. Dit recept zal ik zeker even bewaren!

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind dit ook fijn recepten! Zelf kom ik niet verder dan kaas op een boterham smijten. Dit is al een stuk aantrekkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.