Sandwich met spinaziepesto en hüttenkäse

Sandwich met spinaziepesto en hüttenkäse
1 vote

Wat doe je als een bakje met Spinaziepesto in de koelkast hebt staan omdat je nog even snel de verleppende spinazie op wilt maken? Het overal doorheen roeren en op smeren. Haha… Dus zo eindigde deze pesto van spinazie, feta en kappertjes op mijn boterham voor de lunch. Er bovenop een mengsel van hüttenkäse, stukjes tomaat en zout en peper en je hebt deze heerlijke Sandwich met spinaziepesto en hüttenkäse. Normaal snijd ik tomaat in plakjes en leg dat op de hüttenkäse, maar dat eet zo lastig. Ik maak er dan echt een smeerboel van. Daarom heb ik de tomaat door de kaas gemengd.

sandwich met spinaziepesto en huttenkase

Zelf had ik genoeg aan één broodje omdat het flink vulde. En de smaak was heerlijk. Kruidig door de spinaziepesto en fris door de hüttenkäse en tomaat. De volgende keer ga ik mijn boterham wel eerst roosteren, want het was een beetje lastig eten met het zachte brood. Het brood zelf is trouwens ook zooo lekker. Niet zelfgemaakt, dat dan weer niet. Ik kan je natuurlijk wel vertellen waar je het kunt halen.

Het is Robberbrood en verkrijgbaar bij de Vomar. Ze hebben verschillende versies van bruin tot extra donker en geloof me, het is echt heel lekker. En nee, ik word niet gesponsord. Was dat maar zo. Hahaha….. Handig vind ik ook dat het in een vierkant casinovorm komt zodat de plakjes ook in mijn broodrooster passen.

Recept Sandwich met spinaziepesto en huttenkase

Wat heb je nodig?
(1 portie)

  • 1 boterham
  • ca 1,5 eetlepel spinaziepesto
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 1 tomaat
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd deze in vier partjes. Verwijder nu de zaadlijsten anders krijg je een hele drappige boel. Snijd de partjes nu in stukjes. 

Meng in een schaaltje de hüttenkäse met de tomaat en kruid met zout en peper naar smaak. 

Smeer nu de pesto op het brood en top af met het hüttenkäse-tomaatmengsel. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

18 reacties

  1. Amanda schreef:

    Wat eet jij toch altijd heerlijk! Ik heb helaas nooit zoveel tijd, door werk e.d. Maar ik schrijf recepten die me aanspreken op! Dankjewel weer!

    • Sandra schreef:

      Hahaha… Dat is allemaal schijn, Amanda! Ik houd zeker van lekker eten. Maar ik ontbijt meestal met een broodje kaas, als ik al ontbijt. Lunch is vaak ook afhankelijk van wat ik in huis heb. En ik probeer naar werk altijd iets van een salade mee te nemen. Maar leuk om te horen! En ben benieuwd wat je van de recepten vindt, als je ze hebt uitgeprobeerd. Laat het vooral weten.

  2. Sanne schreef:

    Het ziet er wel een beetje apart uit. Maar ik zou het wel eens willen proeven. Volgens mij ideaal met dit weer. 😉

    • Sandra schreef:

      Wat vind je er apart uitzien, Sanne? De hüttenkäse? Daar kan ik namelijk niet zoveel aan doen. Dit is de structuur die het heeft. En het is echt heerlijk spul!

  3. A Fashion Taste schreef:

    Ik hou enorm van spinazie dus is dit echt iets voor mij! Zal het zeker eens klaarmaken 🙂

  4. Nicole Orriëns schreef:

    Die ziet er goed uit zeg. Kan zo in een restaurant op de menukaart ; )

  5. Jannike schreef:

    Dit ziet er lekker uit voor de lunch!

  6. Jessica schreef:

    Dit ziet er heel lekker uit. Ik moet van mijzelf huttenkase leren eten, en dan is dit echt een mooi recept om het te leren! Ik ga het morgen meteen proberen.

    • Sandra schreef:

      En, Jessica? Heeft het gesmaakt? Ik vind hüttenkäse echt heerlijk. Ik hoop dat het je lukt om het te leren te eten. 🙂

  7. Dyonne Bakker schreef:

    Hüttenkäse vind ik echt heel lekker. Ik combineer het vaak met tomaatjes en crackers. Ben erg benieuwd naar deze combinatie. Ik hou van pesto en spinazie 🙂

  8. Priscilla schreef:

    Dit is een heel simpel receptje dat mij zeker aanstaat. Ik moet ’t wel even een beetje aanpassen zodat ’t gluten- en lactosevrij en FODMAP-arm is, maar dat is geen probleem. Spinaziepesto klinkt trouwens heel erg lekker. Ik heb er nooit over nagedacht dat je daar ook pesto mee kunt maken.

    • Sandra schreef:

      Mag ik je dan vragen wat je als alternatief gebruikt voor de hüttenkäse? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. 🙂
      En je kunt van veel dingen pesto maken hoor. Ook rucola bijvoorbeeld. Heel lekker samen met pistachenootjes. Officieel mag je het dan alleen geen pesto noemen, maar goed… een kniesoor die daar op let, toch?

  9. Maaike schreef:

    Lekker idee! Niet heel bewerkelijk maar leuk voor de variatie!

  10. Evelyne schreef:

    Klinkt super gezond! Ook maar eens proberen. Vooral die spinazie pesto lijkt mij erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.