Romige spaghetti à la carbonara voor 1 persoon

Dit recept ontstond op zo’n moment dat ik even snel iets moest eten en geen tijd had om er een goede foto van te maken. Eigenlijk was het gewoon ’s avonds laat en had ik nog niet gegeten, dus hongerrrr! Er stond een aantal gerechten op de planning, maar die waren ook gelijk voor hier bedoeld en moest er dus een foto van gemaakt kunnen worden. Dan maar iets simpels maken. Zo ontstond deze Romige spaghetti die qua bereiding enigszins iets weg had van een carbonara.

Romige spaghetti a la carbonara

Stiekem ben ik een beetje een purist als het op klassieke gerechten aankomt en zou ik de naam carbonara hier eigenlijk niet mogen noemen. Maar bij gebrek aan een betere omschrijving én omdat het misschien toch iets wegheeft van een carbonara, overtrad ik mijn eigen regel. Het verbaasde mij bijna hoe lekker het was. Ik wilde echt even snel iets in elkaar flansen. Ik heb het de volgende dag gelijk nog eens gemaakt, omdat ik het heel graag wilde delen en er dan toch een fotootje bij moet.

Het leuke van deze Romige spaghetti met tomaat, ui en kappertjes is dat het heel goedkoop is en supersnel klaar. Het kost niet meer tijd dan het koken van de spaghetti. Dat is vooral fijn als je bijvoorbeeld een lange dag op het werk hebt gehad en niet zo heel veel zin meer hebt om uitgebreid in de keuken te gaan staan.

Recept Romige spaghetti à la carbonara voor 1 persoon

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 75 à 100 gram spaghetti
 • 1 tomaat, in kleine stukjes
 • 1 halve kleine rode ui, gesnipperd
 • 1,5 theelepel kappertjes, uitgelekt
 • 1 ei
 • 1 eetlepel kruidenroomkaas
 • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Zet een flinke pan met gezouten water op voor het koken van de spaghetti. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breek het eitje boven een flinke kom. Voeg hieraan de kruidenroomkaas toe, een klein beetje zout en flink peper. Klop dit tot het ei en de kruidenroomkaas goed door elkaar gemengd zijn.

Giet de spaghetti, als deze klaar is, in een vergiet, maar laat deze NIET uitlekken. Gooi de spaghetti met aanhangend water gelijk weer terug in de pan. Roer er nu snel het eimengsel door. Je krijgt nu een romige saus. Voeg vervolgens de ui, tomaat en kappertjes toe en roer goed door. Kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer, indien gewenst, met en frisse groene salade. 

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze Pasta Carbonara

pasta-carbonara

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

46 reacties

 1. Carlijn schreef:

  Wauw, dat ziet er echt heerlijk uit! En het is nog gemakkelijk ook. Ik had nog geen idee wat ik vanavond wilde eten, maar je hebt me op een idee gebracht. Dankjewel!

 2. Lara schreef:

  Dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op pasta ! Dus komt zeker van pas.

 3. hillybillybeauty schreef:

  Heerlijk! Ik ben echt een pasta-freak!

 4. Xenia schreef:

  Wat een leuke tip! Ik ben gek op pasta en soms wel handig als ik alleen even snel moet eten:)

 5. Jolanda schreef:

  Oh dat ziet er heerlijk uit!!!

 6. Lotte schreef:

  Ziet er lekker uit! Ik doe best vaak bijna het zelfde alleen zonder kappertjes en ipv roomkaas Parmezaanse haha <3

 7. Astrid schreef:

  Ik ben gek op pasta en al helemaal op roomsausjes haha. Lijkt me lekker met wat verse peterselie erbij.

  • Sandra schreef:

   Ik denk dat verse peterselie hier inderdaad erg lekker bij gaat zijn. Het was een experimentje, want moest even snel iets eten. En had geen peterselie in huis, maar dat ga ik zeker ook eens proberen.

 8. ziet er goed uit alleen ik zou een andere pasta soort kiezen bijv tagliatelle want lust geen spaghetti haha

 9. Dhini schreef:

  Love spaghetti. Ziet er lekker uit

 10. Chantal schreef:

  Deze variant ziet er echt heerlijk uit! Ik ga deze opslaan en zeker een keertje maken. Dank je wel voor het recept.

 11. Jana schreef:

  Als grote spaghettiliefhebber is dit iets dat ik zeker eens moet proberen!

 12. Jamey schreef:

  Oh dat ziet er echt heerlijk uit zeg! En ook niet heel moeilijk volgens mij!

 13. Fleur schreef:

  Wij eten op dinsdag altijd pasta, omdat er dan een vriendinnetje mee eet. Dit recept ga ik zeker een keertje maken

 14. Melanie schreef:

  Ik snap je naam dilema. Maar dit ziet er heerlijk uit. En zo simpel

  • Sandra schreef:

   Het was/is ook heerlijk! En zo klaar. Vooral handig als je even geen zin hebt om lang te koken of geen inspiratie hebt. 🙂

 15. Kim schreef:

  Wooh ik ben erg blij met je 1 persoons maaltijd recepten! Mijn kleine meisje eet nog niet zoveel, dus die smikkelt gewoon lekker met mama mee, en mijn wederhelft is vaak in de avond aan het werk. Ideaal dus!

  • Sandra schreef:

   🙂 Dat vind ik heel leuk om te horen! Ik heb zelf ook altijd dat gedoe met koken voor 1. Daarom probeer ik nu recepten te bedenken waarbij alle verse producten op gaan. 🙂

 16. TessaC schreef:

  Ideaal, een recept voor 1 persoon en dan ook nog budgetvriendelijk. Ik ga eens verder bij je neuzen op het blog.

 17. Diana schreef:

  Pasta is echt mijn lievelings eten. Dit recept is dan ook echt een toevoeging en ga ik zeker is maken. Dankjewel voor het delen!

 18. Maaike schreef:

  Dit klinkt lekker en makkelijk! Ik ga hem onthouden!

 19. Madelon schreef:

  Aah ziet er weer heerlijk uit Sandra! Kun je niet een keer hier komen koken hahaha

 20. Bianca Schrijft schreef:

  Nog nooit zonder een potje van de bekende merken carbonara gemaakt, slecht he? Moet het eigenlijk toch echt eens proberen, want vers is vaak toch vele malen lekkerder.

 21. irma schreef:

  O wauw, dat ziet er heerlijk uit zeg! Deze ga ik even onthouden 🙂

 22. Jammie ziet er lekker uit. Ik zocht hier nog een recept voor, misschien ga ik deze uitproberen.

 23. Sofie schreef:

  Ahh ziet er heerlijk uit! Tomaat met pasta vind ik altijd lekker, deze ga ik bewaren.

 24. Natalie schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit, een fijn alternatief voor de klassieke carbonara! Tomaatjes heb je ook wel altijd in huis he!

  • Sandra schreef:

   Ja toch, Natalie? Echt zo’n wat moet ik toch eten, wat heb ik nog in huis, dan dat maar, maaltje. Maar wel heel lekker. 😉

 25. Merel schreef:

  Ziet er heerlijk uit en lekker snel. Ben dol op pasta dus deze vast ook!

 26. Proudweirdo schreef:

  Oh wat lekker! Ik ben gek op pasta- carbonara, maar sinds ik geen varkensvlees meer eet pies ik steeds naast de pot.
  Deze ga ik zeker uitproberen! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.