Roerbakschotel met andijvie en shoarma

Daar gaan we weer. Er staat weer eens andijvie op het menu. Ik kan het niet helpen. Het is gewoon lekker. Omdat de shoarma in de aanbieding is bij de Appie, besloot ik een roerbakschotel met andijvie en shoarma te maken.  Lekker makkelijk en snel.

Roerbakschotel met andijvie en shoarma

Het is echt een supersimpel, maar smakelijk gerecht geworden. Omdat de shoarma al veel smaak geeft, heb ik er weinig andere kruiden aan toegevoegd. Wat extra shoarmakruiden en natuurlijk mijn goede vriend zout en mijn allerbeste vriend zwarte peper. En ik heb lekker nog een portie over. Dus het volgende rondje wordt nog makkelijker…

Recept Roerbakschotel met andijvie en shoarma

Wat heb je nodig?
(2 flinke porties of 3 kleinere porties)

– 400 gram andijvie, gesneden
– 250 gram shoarma (ik had de varkensshoarma)
– 1 (rode) ui, gesnipperd

– ca 150 gram champignons, in plakjes
– 1 tomaat, in stukjes
– 1 theelepel shoarmakruiden
– 1 eetlepel olijfolie, om in te bakken
– zout en peper

Hoe maak je het?

Verhit in een grote pan, een hapjespan of een wok, de olie. Fruit de ui aan tot deze glazig ziet en bak vervolgens de shoarma mee tot deze is dichtgeschroeid. 

Voeg de champignons toe en bak deze ca 5 minuutjes mee. 

Doe daarna de andijvie in gedeeltes bij het shoarma/champignonmengsel en laat deze steeds een beetje slinken voordat je er nieuwe andijvie aan toevoegt.  Voeg, als alle andijvie in de pan zit, de shoarmakruiden en de tomaat toe en bak even mee.

Proef het en kruid naar smaak met zout en peper.

Serveer met rijst.

Eet smakelijk!

Tip: Voor een pittigere versie kun je er sambal aan toevoegen of een beetje cayennepeper naar smaak. 

En ook dit keer moest de kat precies weten wat ik nou toch voor lekkers op mijn bord had liggen… 😉

andijvieroerbak met kat

Kosten week 30-2014

– Shoarma 1,25 (5o0 gram in de aanbieding voor 2,50)
– Andijvie  1,00
– Champignons  0,47  (1 bakje van 250 gram was 0,79)
– Tomaat had ik in huis
– Kruiden, olie en rijst had ik in huis

Totaal uitgegeven: € 2,72

Probeer ook eens deze snelle nasi kipshoarma als je van shoarma houdt. 

Nasi kipshoarma

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

10 reacties

 1. Tamara schreef:

  Wat een heer-lijk recept.

 2. Martiena schreef:

  Wauw zo heb ik hem nog nooit zo klaar gemaakt of zo gegeten! Dit gaat in mn to do recepten boekje! Bedankt voor het recept l!

 3. Chantal Janssen schreef:

  Unieke combi!! Ga ik zeker uitproberen. Mijn zoontjes zijn gek op andijvie, dus ideaal.

 4. Margon schreef:

  Dat klinkt goed! Ik ben dus echt geen fan van gekookte andijvie, maar vriendlief wel. Lijkt me een goed idee om jouw recept eens te proberen! Ik doe nml wel vaker zelfgemaakte kipshoarma door de stimpestap (stampot rauwe andijvie), dat is erg lekker.

  • Sandra schreef:

   Ik ben heel benieuwd wat jullie er beiden van vinden. Heel soms roerbak ik de andijvie wel eens voor het in de stamppot gaat. Is ook lekker! Het heeft nog steeds die rauwe smaak, maar anders.

 5. Danella schreef:

  Lijkt me erg lekker! Ik vind dit soort recepten altijd handig, weinig werk, weinig afwas en heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.