Risotto met rucola en tuinerwtjes voor 1

Ineens had ik een grote bak rucola in mijn koelkast staan. Nou ja, niet ineens, want ik had hem zelf gekocht. Hahaha… Maar ik had daar van tevoren niet zo goed over nagedacht. Ik had daarvoorbij de Lidl een zakje van 75 gram met 30% korting gekocht en had ineens volop ideeën. Meer ideeën dan rucola zeg maar. Ik maakte een Supersimpele Pasta met rucola en tomaat,  een Omelet met kaas en een rucola-tomaatsalade, deed rucola op mijn hamburger en een restje van de rucola-tomaatsalade op een pita kaas. Het plan was om ook nog bijvoorbeeld een stamppot met rucola te maken, maar ik was al door mijn budget heen en ik had geen aardappels in huis. Zoals je weet wordt rucola heel snel slap en moest er dus iets anders mee maken. Na een blik in mijn voorraadkast werd dat deze Risotto met rucola en tuinerwtjes.

risotto met rucola en tuinerwtjes

Helaas had ik ook geen kaas meer, tenminste, geen gewone geraspte kaas, maar ik had nog wel kruidenroomkaas. Dat is ook kaas toch? Nou ja, het is in ieder geval romig met een heerlijke smaak, dus dat voldoet ook. En dat was ook erg lekker in de risotto. Je kunt de risotto ook die laatste romigheid meegeven door een klein klontje roomboter er door te roeren. Deze Risotto met rucola en tuinerwtjes was echt verrassend lekker. Het knapperige van de erwtjes en het peperige van de rucola ging supergoed samen. Ik denk dat ik er de volgende keer alleen nog wat extra courgette doorheen ga doen. Wat denken jullie?

Recept Risotto met rucola en tuinerwtjes voor 1

Wat heb je nodig?
( 1 portie)

 • 100 gram risottorijst (30 cent)
 • 1 kleine ui, gesnipperd (5 cent)
 • 100 à 125 gram diepvrieserwtjes (18 cent)
 • ca 35 gram rucola (45 cent)
 • 600 ml groentenbouillon, van 1 blokje (4 cent)
 • 1 eetlepel kruidenroomkaas (16 cent)
 • zout en peper, naar smaak
 • olijfolie, om in te bakken
Kosten: € 1,18

Hoe maak je het?

Verwarm de bouillon.

Verhit de olie in een flinke koekenpan op middelmatig vuur. Fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de rijst toe en bak deze al roerende mee totdat je ziet dat de korrel doorzichtig is geworden met een wit puntje in het midden. Dit betekent dat de korrels nu vocht op gaan nemen.

Schep een soeplepel bouillon in de pan en roer door. Roer af en toe door terwijl je de rijst de bouillon laat opnemen.

Elke keer als de rijst het vocht bijna allemaal heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Dit blijf je herhalen tot de rijst beetgaar is. De beste manier om dit te testen, is door te proeven.

Roer vlak voor de risotto klaar is de erwtjes, de kruidenroomkaas en de helft van de rucola door de rijst. Zorg dat alles goed warm is en gemengd. Proef het geheel en kruid na met zout en peper naar smaak. 

Serveer met de rest van de rucola. 

Eet smakelijk!

Houd je ook van risotto? Probeer dan eens deze Risotto met Gorgonzola en groenten voor 1:

risotto met gorgonzola en groenten voor 1

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

12 reacties

 1. MamaPlaneet schreef:

  Heel handig voor alleenstaanden. Ik weet nog dat ik vroeger eten maakte voor 2-3 dagen en dan tegen mijn zin in at. Er is in de winkel niets gericht op de alleenstaanden namelijk.

  • Sandra schreef:

   Ja, vervelend is dat he? Ook al die aanbiedingen die gericht zijn op gezinnen. Gelukkig kun je met bepaalde producten wel 1-persoons gerechten maken. En ik eet soms ook meerdere dagen hetzelfde, maar dan wel met een dag iets anders er tussen… 😉

 2. mirteblogt schreef:

  oe wat heerlijk! Dit recept ga ik zeker eens thuis maken!

 3. Joanne schreef:

  Wat een goede combi, klinkt lekker!

 4. Dyonne Bakker schreef:

  Rucola vind ik heel erg lekker. Het klinkt allemaal heerlijk in ieder geval 🙂

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Dit gerecht heeft een mooie groene uitstraling. Maar deze ga ik minder snel proberen dan je andere gerechten denk ik.

 6. Jody schreef:

  Mmmm risotto! Hier ook het hele jaar door favoriet. Deze versie ga ik binnenkort ook eens maken.

 7. Jannike schreef:

  Dat lijkt me ook een lekkere combinatie. Ik heb toevallig vanavond ook risotto op, maar dan met tuinerwtjes en broccoli.

 8. esther schreef:

  Wat een lekker en makkelijk recept, thanx! Die ga ik een keer maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.