Rijkgevulde lunchsalade

Rijkgevulde lunchsalade
4 votes

Als je probeert om elke dag een salade mee naar het werk te nemen voor de lunch, dan is het fijn als je daar in kunt variëren. Hoewel ik vaak met dezelfde basisingrediënten werk, zoals tomaat en komkommer, probeer ik er toch elke keer weer een iets andere draai aan te geven. Dat zorgde bij deze Rijkgevulde lunchsalade voor een zeer gevulde salade die je in een grotere portie ook makkelijk als maaltijdsalade kunt serveren.

rijkgevulde lunchsalade

Eigenlijk heb ik gewoon alles wat ik lekker vind bij elkaar gegooid. Kan niet mislukken dan toch? Deze rijkgevulde lunchsalade was dan ook zeer smakelijk, maar ik zat daarna heel erg vol. Op zich niet erg, want dan heb je de rest van de dag geen trek meer. En ’s avonds heb ik een simpel tomatensoepje gegeten met een tosti.

Recept rijkgevulde lunchsalade

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 1 flink hand gemengde salade
– 2 hardgekookte eieren, in plakjes
– 125 gram champignons, in plakjes
– 1/3 courgette, in plakjes
– 2 tomaten, in stukjes
– 3 à 4 plakjes ontbijtspek, in stukjes gesneden
– twee eetlepels fetablokjes, (witte kaasblokjes in gekruide olie)
– zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Bak in een koekenpan met dikke bodem de stukjes ontbijtspek totdat deze knapperig zijn. Haal de stukjes uit de pan en laat deze uitlekken en afkoelen op een stukje keukenpapier.

Bak nu in het vet van de ontbijtspek de plakjes courgette voor een paar minuutjes. Kruid met een beetje zout en peper. Verwijder ze uit de pan en laat deze ook afkoelen op een stukje keukenpapier.

Vervolgens bak je de champignons in dezelfde pan tot ze lekker bruin en sappig zijn. Kruid met een beetje zout en peper. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Laat ook de champignons afkoelen.

Voeg alles samen en meng het geheel. Ik voeg geen dressing aan de salade toe omdat er al aanhangend olie mee komt met de fetablokjes. Je kunt natuurlijk als je wilt nog een klein scheutje (witte wijn)azijn toevoegen of een beetje citroensap.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.