Pittige Hamburgersaus à la Sandra

Eens in de zoveel tijd krijg ik ineens enorm trek in een hamburger. En eigenlijk doe ik daar dan steevast ketchup en mosterd op. Heerlijk is die combinatie op een burger. Heb je dat wel eens geprobeerd? Het is eigenlijk een beetje soort van standaard combinatie. Maar omdat ik laatst zo’n heerlijk sausje had gemaakt voor bij mijn eigen versie van een Turkse pizza, wilde ik die ook voor de hamburger gebruiken. Hoewel… De hoeveelheid knoflook daarin leek mij  minder geschikt voor op een hambuger. En daarom maakte ik een iets andere saus en zo ontstond deze Pittige Hamburgersaus.

pittige hamburgersaus

Ik weet niet wat het is, maar beetje bij beetje begin ik steeds pittiger te eten. Is dat soms wat ze bedoelen met hoe ouder hoe gekker? Of sterven mijn smaakpapillen gewoon af? Dat laatste hoop ik niet, want dan wordt het bedenken van nieuwe receptjes erg lastig. Ik denk ook niet dat dat het is, maar gewoon gewenning aan pittiger eten. En ik moet eerlijk zeggen dat deze pittige Hamburger heerlijks smaakte op mijn hamburger. De volgende keer ga ik een sausje bedenken voor bij een kipburger. Als ik weer eens een ontstopbare trek in een kipburger krijg. Hoe pittig eten jullie eigenlijk?

Recept Pittige Hamburgersaus

Wat heb je nodig?

 • 2 eetlepels mayonaise (18 cent)
 • 1 theelepel (sweet) chilisaus (2 cent)
 • 1 theelepel sambal (1 cent)
 • snufje uienpoeder (optioneel) (1 cent)
 • zout en peper, naar smaak
Kosten: 22 cent

Hoe maak je het?

Roer alles door elkaar en proef de saus. Pas aan naar eigen smaak. Maak de saus ruim van tevoren zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Doe dit bijvoorbeeld al ’s ochtends. 

Gebruik de saus op een hamburger of bij de barbecue of gourmet. De saus is ook lekker bij bijvoorbeeld mosseltjes of garnalen.

Eet smakelijk en varieer er op los!

Probeer ook eens de pittige knoflooksaus:

pittige knoflooksaus

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

6 reacties

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ah, ideaal, hier is dan het recept van die saus die me zo lekker leek : ) Ik was nota bene in de Jumbo en heb toen nog bij de sauzen staan kijken. Maar het is er dus eentje die je zelf maakt.

  • Sandra schreef:

   Jaaa, haha… Het viel me vandaag ineens op dat je niet meer kunt zien dat er linkjes in de tekst staan nadat ik het uiterlijk van de site een beetje aangepast heb. Dus dat heb ik opgelost. Haha… En het is supersimpel te maken met dingen die je vast wel al in huis hebt. 😉

 2. Renata schreef:

  Voor mij mag het gerust een beetje pikant zijn – geen bezwaar 🙂

 3. MC Kleuver schreef:

  Ik heb voor een kipburger die ik heb gemaakt, twee sausjes door elkaar heen gemixt. Chilisais en whiskeysaus. Ook erg lekker!

 4. Giulia schreef:

  Mmm, pittig klinkt altijd goed! Denk dat manlief deze zeker kan waarderen ?

 5. Fleur schreef:

  Ideaal om te maken voor een barbecue of gewoon bij een etentje. Mss dat ik de sambal er naast zet om voor iedereen naar eigen smaak te laten toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.