Pita Cheeseburger met bacon en pittige hamburgersaus

De laatste tijd heb ik eigenlijk alleen maar vegetarisch gegeten en daar is helemaal niets mis mee, het is zelfs heel gezond, maar ineens kreeg ik onwijs veel trek in vlees. Maar dan ook echt iets heel erg vlezigs. Dus een biefstukje, lekkere sappige gehaktbal of een hamburger. Aangezien ik nog grillburgers van de Lidl in de vriezer had liggen omdat die een keer heel goedkoop waren, werd het deze Pita Cheeseburger met bacon en een lekkere zelfgemaakte pittige hamburgersaus.

pita cheeseburger met bacon

De laatste tijd geef ik er de voorkeur aan om hamburgers en andersoortige burgers op een pitabroodje te serveren. Ik ben nogal onhandig en knoei altijd als ik zit te eten en met een hamburger heb je dat probleem natuurlijk sowieso al en ik dus helemaal. Ooit bedacht ik me dat als ik het nou in een pitabroodje doe, alles in een soort van envelopje zit en ik toch iets netter kan eten. Tot ik over de over de helft ben hoor, want daarna wordt het alsnog knoeien geblazen. Alleen het smaakt dus ook heel lekker. Ik zeg win-win.

Recept Pita Cheeseburger met bacon

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 1 pita broodje XL (14 cent)
 • 1 grillburger, of een andere hamburger (88 cent)
 • 6 plakjes bacon (40 cent)
 • 1 plakje smeltkaas (10 cent)
 • 1 kleine ui, in ringen (7 cent)
 • handje rucola, gewassen en gedroogd (15 cent)
 • 1 kleine tomaat of 1/2 grote, in dunne plakjes (14 cent)
 • ca 1,5 eetlepel Pittige Hamburgersaus, of saus naar keuze (11 cent)
 • eventueel zout en peper naar smaak
Kosten: € 1,99 per burger

Hoe maak je het?

Zorg allereerst dat je alles hebt gesneden wat gesneden moet worden en dat je de saus al hebt gemaakt. Tenzij je andere saus gaat gebruiken natuurlijk.

Verhit in een koekenpan een klein scheutje olie of een klein beetje boter en bak hierin op laag vuur de uienringen tot ze zacht en lekker bruin zijn geworden. Houd ze warm. 

Bak intussen de bacon bij de uien tot deze lekker knapperig is en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Omdat de plakjes zo dun waren, bakte ik twee plakjes op elkaar. Als je dikkere plakjes hebt, neem er dan ook minder.

Bak nu als laatste de hamburger in wat boter in een koekenpan. Verwarm tegelijkertijd het pitabroodje om en om in een droge koekenpan. Leg vlak voor de hamburger klaar is een plakje smeltkaas op het vlees zodat deze nog even kan smelten.

Snijd de pita open en besmeer beide kanten met wat van de Pittige hamburgersaus. Leg op de onderkant een beetje rucola en leg hierop de burger met de gesmolten kaas. Leg hierop achtereenvolgens de bacon, de plakken tomaat en de gebakken uien. Eindig met nog een beetje extra saus. 

Serveer de pita cheeseburger met bacon met een servet, want die heb je vast nodig. 😉

Eet smakelijk!

Heb je tomaat en rucola over? Maak dan eens deze smakelijke Supersimpele Pasta met rucola en tomaat:

supersimpele pasta met rucola en tomaat

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

38 reacties

 1. Femke schreef:

  Aaah dit ziet er echt zo lekker uit! Heb toevallig ook nog burgers in de vriezer liggen…

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wat ziet die hamburger er verrukkelijk uit zeg! Echt een plaatje. En dat sausje lijkt me ook echt superlekker.

 3. Anja schreef:

  Dat ziet er heel erg lekker uit. Weer eens iets anders. Ga ik zeker onthouden en een keer maken voor mijn gezin.

 4. Renata schreef:

  Hoe speel je het toch telkens voor elkaar om zo budgetvriendelijk te zijn – top gewoon 🙂

  • Sandra schreef:

   Dank je wel, Renata! Wat een lief compliment. Ik denk dat veel te maken heeft met weten waar je de goedkoopste producten haalt en specerijen en kruiden gebruiken. 🙂

 5. Miriam schreef:

  Ik wacht weer even op de vegarecepten 😉 . Maar ’t is in ieder geval goedkoper dan een McDonalds-hamburger en waarschijnlijk lekkerder ook!

 6. Manon schreef:

  Dit ga ik eens onthouden voor een keer lekker bij de soep ofzo. Wat ziet het er lekker uit zeg yum

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Manon. Kun jij echt naast een hamburger nog soep op? Ik zit altijd al vol na 1 hamburger. En vaak maak ik er twee, want dan zijn mijn ogen groter dan mijn maag. Haha… 😉

 7. Marijke schreef:

  Heerlijk, wij eten op zaterdagen vaak een broodje hamburger! Makkelijk! Goed idee om het een keer met een pitabroodje te doen

 8. Elles schreef:

  Omg, love cheeseburger. Ziet er verrukkelijk uit!
  Liefs,
  Elles

 9. Fleur schreef:

  Nooit aan gedacht om een hamburger op een pita broodje te doen! Goed idee

 10. Marsha schreef:

  Ziet er lekker uit! Ik ben echt een vleeseter, dus hoe meer vlees hoe beter!

  • Sandra schreef:

   Ik soms ook hoor! Niet altijd, maar soms moet het even. Je kunt ook een dubbele burger maken. Past makkelijk in die XL pitabroodjes… LOL

 11. Judith schreef:

  Oh lekker zeg, ik maak meteen screenshot voor in de supermarkt zo

 12. Chantal schreef:

  Dit burgertje ziet er heerlijk uit! Hier kan ik mijn vriend ook wel blij mee maken denk ik!

 13. Dit ziet er dus echt zo lekker uit! Mmm.

 14. Verena schreef:

  Hiervan loopt het water in mijn mond… Dit wil ik zeker eens proberen!

 15. Sofie schreef:

  Ahhh heerlijk! Dit recept ga ik zeker bewaren en eens proberen zeg!

 16. Lekkerrrr! Ik heb allang gegeten, maar dit ziet er prima uit

 17. Marieke schreef:

  Dit klinkt heerlijk! Ik ben dol
  op hamburgers! Wat een goed idee om deze te combineren met een pita broodje!

 18. Hmm wat ziet dit er heerlijk uit! Jij kooktalent.

 19. kim schreef:

  Ik zag cheeseburger en moest er gewoon op klikken! Gek op en dit ziet er wel overheerlijk uit!! Geweldig idee voor mijn cheat day of als ik echt een keer geen zin heb om te koken. Is de saus pittig of?

 20. Maaike schreef:

  Dit klinkt echt heel lekker en handig! Ik krijg spontaan trek hierin en wil het vanavond eten. Nadeel is alleen dat we iemand op bezoek krijgen die geen tarwe kan eten dus we houden het maar op de pompoencurry (ook erg lekker) en bewaar deze voor later deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.