Pita BLT van restjes en een pittige saus

Je kent het vast wel. Je maakt een aantal lekkere gerechten, of eentje, en je houdt van alles over. Wat doe je daar mee. Gelukkig zijn er vele gerechten die je kunt maken met restjes. Denk aan soep, nasi, een omelet, frittata, hartige taart, pastasaus of een heerlijke risotto. Je kunt er ook heerlijke sandwiches mee maken. Zoals deze Pita BLT van restjes.

Pita BLT van restjes

Ik maakte een superlekkere Pita Cheeseburger met bacon en hield bacon, tomaat en rucola over. Oe en mijn zelfgemaakte pittige hamburgersaus. Maar natuurlijk had ik niet al die plakjes bacon nodig die in de verpakking kwamen. Hoe lekker bacon ook is en ze zeggen dat er nooit genoeg bacon ergens in en op kan zitten, er is toch een grens. Haha. Meestal eindigen plakjes bacon bij mij in of op pannenkoeken en gebakken eieren. Maar dit keer had ik ook nog een beetje salade over van deze Omelet met kaas en een rucola-tomaatsalade en ik gooi eigenlijk nooit iets weg. Desnoods eet ik alle kleine beetjes als een soort van gekkig kliekjes tapas schaaltje. Maar dit kreeg ik een ander idee. Ik had bacon en een restje salade met tomaat en rucola. Dat roept toch om een BLT, vind je niet?

Ken je dat, een BLT? Ik ga er eigenlijk van uit dat dit wel zo is. Maar indien niet, BLT staat voor Bacon, Lettuce, Tomato. Dus wat gaat er op het broodje? Yep: bacon, tomaat en sla. Hoe simpel kun je het maken? En die combinatie is echt Goddelijk lekker. Als je wilt kun je er nog van alles aan toevoegen. Whatever floats your boat. Wat je boot doet drijven dus. Of eigenlijk gewoon wat je maar lekker vindt. Je hoeft ook niet per se die salade te hebben. Losse tomaat en sla zijn net zo lekker!

De enige belangrijke tip die ik je nog wel wil meegeven, is om je pita’s, in ieder geval de supermarkt pita’s, op te warmen in een koekenpan. Ik deed het jaren in een broodrooster en soms in de oven, maar ik kon ze nooit mooi opensnijden en ze waren ook niet knapperig van buiten en zacht van binnen. Zet een droge koekenpan op laag of middelmatig vuur afhankelijk van welk pitje je gebruikt. Leg hierin de pita en draai deze om als hij bruin begint te worden. Als de andere kant dan ook bruin is, leg je hem op een (brood)plank en snijdt hem dan op horizontale wijze open. Dus ook niet in je handen opensnijden. Het lijkt gemiep van mij, maar het maakt zoveel verschil. En voor je het weet geniet je dan van een pita BLT.

Recept Pita BLT van restjes en een pittige saus

Wat heb je nodig?
(1 portie)

 • 1 pita XL (14 cent)
 • 5 plakjes bacon (40 cent)
 • restje rucola-tomaatsalade, of een tomaat en een handje rucola of andere sla (29 cent)
 • 2 theelepels Pittige Hamburgersaus (8 cent)
 • zout en peper, naar smaak
Kosten: 91 cent per broodje

Hoe maak je het?

Bak de plakjes bacon knapperig in een droge koekenpan. Laat even op keukenpapier uitlekken als ze klaar zijn.

Maak de salade door tomaat en rucola te mengen met een dressing naar keuze en zout en peper. Of haal het restje salade uit de koelkast. Of snijd een tomaatje in dunne plakjes.

Verwarm de pita in een droge koekenpan tot beide kanten bruin beginnen te worden. 

Snijd de pita open, let op je handen, en smeer aan beiden kanten de saus. Beleg met de bacon en leg daarop de rucola-tomaatsalade of de plakjes tomaat en rucola (of andere sla).

Serveer direct. Ook lekker bij een kopje tomatensoep

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

35 reacties

 1. alexa schreef:

  ah yummie dit lust ik wel hoor!

 2. Lien schreef:

  Mmmm heerlijk lekker lijkt me. En snel klaar, das altijd goed meegenomen 🙂

 3. Nicole Orriëns schreef:

  De frittata heb ik inmiddels ontdekt als methode om restjes op te maken. Dit broodje vind ik ook een lekkere oplossing : )

 4. Janet schreef:

  Ah wat een goed idee! Bij mij belanden restjes dus vaak in de prullenbak he, zo zonde.. Ziet er superlekker uit!

 5. Maargy schreef:

  Ziet er weer lekker uit! En super eenvoudig eigenlijk, handig ook dat je de prijs pp erbij zet

 6. Amylia schreef:

  Wow, vooral wel héél erg goedkoop!

 7. Judith schreef:

  Bacon en pita, say no more. Ik schuif aan

 8. Fleur schreef:

  Heerlijk! Pita broodjes kun je ook heel lekker klaar maken door er kaas in de doen voordat ze de oven in gaan

  • Sandra schreef:

   Dat klopt, Fleur! Pita’s kaas zijn heerlijk. Vooral met knoflooksaus. Haha… Ik at dat vroeger altijd na het uitgaan. Maar ik lust het nog steeds hoor. En ook dan zou ik ze lekker in de koekenpan of het broodrooster doen. Veel makkelijker en sneller. 🙂
   Ik moet hier ook nog de Cheezer plaatsen. Ken je die nog? Of ben je daar te jong voor?

 9. MamaPlaneet schreef:

  Ik hoef bij jou niet te zoeken naar een recept, al je recept zijn heel fijn. Dit maak ik regelmatig met wraps. Ook heerlijk.

 10. sabine schreef:

  Dit zal mn man super lekker vinden want die is gek op pita broodjes en ook pittig eten!

 11. Elke schreef:

  Woow, heerlijk goedkoop! Vind dat echt zo leuk dat dit er bijstaat!

 12. Serafina schreef:

  Mmm heerlijke combo.. Super blog

 13. Merel schreef:

  Deze ga ik onthouden. En die tip van de pita broodjes ook. Wat een gehannes toch altijd!

 14. Het ziet er zo lekker uit he! En nog snel gemaakt ook. Deze ga ik maar snel even uitproberen.

 15. Amy Phil schreef:

  Het ziet er zo lekker uit. Je ideeën zijn zo geweldig!

 16. Lonneke schreef:

  Wij zijn gek thuis op dit soort broodjes! De combinatie met bacon loopt het water al in mijn mond, dit recept onthoud ik zeker!

 17. Marijke schreef:

  Oh pitabroodjes zijn hier altijd een goed idee. Dus deze variant kan ik ze ook wel eens voorzetten

 18. Annemarel schreef:

  Super tip! Ik zou hem als vegetarier wel zonder spek maken, maar voor restjes is het ideaal. Top ook trouwens dat je de prijs erbij zet!

 19. Nicole Orriëns schreef:

  Mjam!!! Wat een lekker broodje is dat. Ik wil er zo wel mijn tanden in zetten : )

 20. Tessa schreef:

  Een BLT is inderdaad een erg lekker broodje. Goed idee om het eens in een pitabroodje te maken. Ik warm ze wel op in de oven, gaat meestal wel goed, maar zal jou tip ook eens gebruiken. Hoef ik de oven ook niet aan te zetten

  • Sandra schreef:

   Ja, dat vond ik zelf ook handig. Vooral omdat ik altijd eerst twee stapels ovenschalen uit de oven moet halen, die daar staan vanwege ruimtegebrek. Haha… En een koekenpan is sneller. Ik deed pita’s altijd in het broodrooster, want handig, maar die grote passen daar niet in. Dus deed ik ze ook in de oven. Tot ik een keer snel snel wilde en hem in de koekenpan deed en die vond ik én lekkerder én kon ik beter opensnijden. En het is zoveel makkelijker. 😉

 21. Dyonne Bakker schreef:

  Dit lijkt me ook echt heerlijk! Ik ben gek op bacon en een pitabroodje is altijd goed. Ook makkelijk klaar te maken 🙂

 22. Ana Rita schreef:

  Dit ziet er lekker uit! Ben alleen niet zo weg van bacon, dus zou zelf eerder met serranoham maken.

  • Sandra schreef:

   Dat kan natuurlijk prima. Ik weet alleen even niet hoe je die dan moet noemen… 😉 Het is iig geen B(acon) L(ettuce) T(omato) meer. Maar ik denk wel heel erg lekker! 🙂

 23. Emma schreef:

  Klinkt heerlijk en leuke bestemming voor je restjes.

 24. Marsha schreef:

  Dit ziet er heel erg lekker uit! En ook echt heel makkelijk om te maken.

 25. Eva schreef:

  Dat ziet er lekker uit! En wow, wat goedkoop!

 26. Helena schreef:

  wowww, deze ziet er erg lekker uit! Ik was nog naar een gerecht aan het zoeken voor deze avond, bij deze opgelost! ;-D Heb er nu al zin in, haha!

 27. Wat een super tip is dit! Lijkt me echt heerlijk. Je kan zoveel kanten op met pita broodjes. Dit lijkt me echt een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.