Pinda-kokossoep

Pinda-kokossoep
Rate this post

Soep. Stiekem kan ik er geen genoeg van krijgen en maak ik het van van alles. Toch was het vandaag de allereerste keer in mijn leven dat ik een pindasoepje probeerde. En het was een succes. En goedkoop! En gezond, want in deze versie zit veel groenten.

pinda-kokossoep

Ik ga hier vast meer mee experimenteren, maar hier alvast hoe ik deze maakte.

Wat heb je nodig?
(4 porties)

– 400 gram sperziebonen, in stukjes
– 1/2 paksoi, in stukjes
– 200 gram taugé
– 1 liter groentenbouillon, van 2 blokjes
– 250 ml kokosmelk
– 2 theelepels sambal oelek
– 250 gram pindakaas met stukjes pinda
– 4 eieren, hardgekookt en gehalveerd
– 2 grote uien, gesnipperd
– handje selderie, fijngesneden
– 3 eetlepels zonnebloemolie, geen olijfolie ivm de smaak
– sap van 1 citroen

Hoe maak je het?

Verhit de olie op halfhoog vuur in een grote soeppan. Voeg de uien toe en bak ze zachtjes in ca 15 minuten bruin. Vergeet niet regelmatig te roeren tegen het aanbranden.

Schep de helft van de ui uit de pan en houdt apart.

Voeg de sambal en de pindakaas toe en roer dit tot het geheel helemaal gemengd is.

Schenk al roerend de bouillon erbij en laat aan de kook komen. Zet het vuur lager, voeg de sperziebonen toe en laat deze 6 minuutjes zachtjes koken.

Gooi er dan de paksoi bij en laat 2 tot 4 minuten koken tot de boontjes gaar zijn. 

Roer er vervolgens de kokosmelk, de taugé, de helft van de selderie en het citroensap door en warm heel eventjes mee. 

Schenk de soep in kommen en leg de eieren erin. Strooi er de uitjes die je opzij hebt gezet over en het restant van de selderie. 

Eet smakelijk!

Tip: Serveer de soep met gekookte rijst voor een gevuldere versie. Doe de rijst dan alvast in de kom voor je de soep er over giet. 

Tip: Gooi er tegelijk met de kokoksmelk en de andere ingrediënten een in stukjes gesneden tomaat door voor een frisse bite. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

17 reacties

  1. Mark schreef:

    leuke site en leuke recepten!
    jammer dat als je een recept uit wil printen, je iets van 16 bijna lege afdrukken krijgt.
    Iets mis?

    • Sandra schreef:

      Hi Mark,
      Dat is gek, dat heb ik zelf niet als ik print. Ik ga er even naar kijken.
      En bedankt voor het compliment! Superleuk om te horen… 🙂
      Ik ga in ieder geval snel nog even naar het printgedeelte kijken. Dank voor het melden.
      Groetjes,
      Sandra

  2. hillybillybeauty schreef:

    Oh dat is iets wat ik zeker erg lekker ga vinden! Ik sla hem op. Ik ben gek op pindasmaak.

  3. Marlijn | FIKA schreef:

    Oh ik hou van dit soort soepjes maar deze ken ik ik nog niet! Klinkt heerlijk, dus misschien kan ik mijn vriend hier eens mee verassen 🙂

  4. Blog En Beauty schreef:

    Ziet er lekker uit. Ik ben dol op de Oosterse variant, de maaltijdsoep. Héérlijk.

  5. Beau Bewust schreef:

    Hmm.. lekker zeg! Heb zelf ook laatst pindasoep gemaakt! 🙂

  6. Corinne Vloet schreef:

    Een soepje doet het altijd goed! Én ik ben gek op pinda’s! Supercombinatie. Lijkt me heerlijk! Ik ga je receptje eens uitproberen!

  7. Jolanda schreef:

    Ziet er super lekker uit zeg!!!

  8. Claudia schreef:

    Ik ga vanavond soto ajam maken, Indonesische kippensoep. Dit recept ga ik zeker onthouden. Lijkt me heerlijk!

  9. Ziet er goed uit! Helaas ben ik niet zo gek op kokosmelk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.